Search
Close this search box.
10 Grunde Til, At Jeg Elsker Koldbrygget Kaffe

10 grunde til, at jeg elsker koldbrygget kaffe

Første gang jeg havde koldbrygget kaffe, kunne jeg slet ikke lide det. Jeg brugte en Toddy med kaffe, der var malet for fint, og jeg vidste ikke, at jeg lavede koncentrat, så kaffen var alt for stærk. Der ville gå år, før jeg ville prøve koldbrygget kaffe igen. Jeg er så glad for, at jeg gjorde det, for jeg er blevet en stor fan. Jeg drikker nu koldbrygget kaffe hver dag.

Forleden dag noterede jeg en liste med ti grunde til, at jeg elsker koldbrygget kaffe. Måske vil en idé eller to fra denne liste inspirere dig til at lave din egen koldbrygget kaffe derhjemme.

#1 Enkel at lave

Tilsæt koldt vand over malet kaffe og lad det sidde i en dag. Filtrer og du er færdig. Det er så simpelt som det bliver. Enhver er i stand til at lave fantastisk koldbrygget kaffe. INeedCoffee har nogle detaljerede tutorials tilpasset forskellige bryggere, men trinene er for det meste de samme.

#2 Let at fikse Kaffe, der er for svag eller for stærk

Med andre bryggemetoder, hvis du roder, når du brygger din kaffe, er der ikke andet, du kan gøre, men starte forfra. Med kold bryg kan du ordne din kaffe. Hvis du ved slutningen af ​​bryggecyklussen opdager, at kaffen er for svag, kan du forlænge bryggetiden. Med nogle bryggere som f.eks Pingvin, vil dette være lige så nemt som at fjerne filteret og returnere det til bryggekammeret.

Hvis kaffen er for stærk, er det fint, da du normalt laver et koncentrat. Tilsæt blot vand, indtil du når den kaffestyrke, du foretrækker.

Normalt tager det kun en eller to bryggecyklusser, før du finder dit optimale niveau af bund, vand og bryggetid. For eksempel er jeg i øjeblikket ved at fylde mit Penguin-filter ca. 70 % fyldt med kaffe, der er malet mellemgroft. Så fylder jeg bryggeren 100% vand og brygger i 24-30 timer. Når det er færdigt, skærer jeg koncentratet 50% med vand. Min værelseskammerat, der kan lide stærkere kaffe, skærer den 25% ned med vand.

Pingvin Koldt Bryg

#3 Spar tid, perfekt til ikke-morgen mennesker

At have en liter kaffekoncentrat i køleskabet, der allerede er lavet, betyder, at jeg ikke behøver at bruge tid på at lave kaffe. Jeg plejede at lave en AeroPress om morgenen. Jeg stillede kedlen, vejede bønnerne, kværnede kaffen, hældte på, rørte, ventede og pressede så. Nu snupper jeg bare den færdiglavede kolde bryg.

Jeg er et morgenmenneske, men jeg kan se, at koldt bryg er en gave til folk, der ikke har energi til at lave kaffe om morgenen.

#4 Strømafbrydelser er ikke et problem

I vinter havde vi et par strømafbrydelser. Den ene varede 10 timer. I løbet af denne tid kunne jeg ikke male kaffe eller varme vand, men det var ikke et problem for mig, for jeg havde allerede lavet en liter kold bryg.

Ikke brug for strøm gør også koldbrygget kaffe til en god kandidat til camping og lange roadtrips.

#5 Gammel kaffe fungerer godt

Jeg lærte dette trick fra et par kaffebarer her i Seattle. De bruger gammel kaffe, der ikke blev solgt til deres kolde bryg. Grunden er, at det er super tilgivende. Kaffe, der er for gammel og gammel til de fleste bryggemetoder, kan reddes med koldbryg.

Jeg har brugt medium til let ristet kaffe, der er to måneder gammel til kold brygning, der endte med at smage lækkert.

At bruge gammel kaffe, som jeg normalt ville have smidt ud, er fantastisk, fordi det ender med at spare mig penge. Mindre spild.

#6 Cold Brew er stille

Hvis du bor sammen med andre og vågner før dem, er det langt mere stille at skænke et glas koldt bryg end at fyre op i en kværn og en kedel. Lad alle andre sove lidt længere. Vær ninja stille med din kaffe, hvis du er den første, der rejser dig.

#7 Når du har brug for “bare en tår”

Nogle gange sidst på eftermiddagen vil jeg have kaffe, men jeg ved også, at det kan forstyrre søvnen. Med kold bryg kan jeg snuppe “bare en slurk”. Andre brygningsmetoder er ikke ideelle til noget mindre end et krus.

Dette gør også koldbryg ideel, når du er ved at afgifte kaffe. Når du reducerer dit kaffeindtag under et krus, er det en god idé at tage en slurk eller to kold bryg for at afværge koffeinhovedpine.

#8 Smager godt, varmt eller koldt

Du behøver absolut ikke drikke koldt brygget koldt. Det smager godt opvarmet. Til mit morgenkrus opvarmer jeg det i mikroovnen. Først laver jeg 55 sekunder, efterfulgt af en omrøring, derefter 36 sekunder mere. Dette bringer den til det perfekte varmeniveau uden at opvarme kaffen for meget. Hver mikrobølgeovn er forskellig, så dine tider kan variere.

#9 Let på maven

I mange år havde jeg ingen problemer med at drikke sort kaffe på tom mave. Så tidligt sidste år begyndte jeg så småt at mærke mindre smerter og knurren. Jeg eksperimenterede med et par ideer, herunder Coffee Tamer-mineralpakker, koffeinfri og brug af halv og halv. I sidste ende fungerede koldt bryg bedst for mig.

Koldbrygget kaffe er kendt for at have lav syre. I flere måneder nu har jeg drukket koldbrygget kaffe på tom mave uden problemer overhovedet.

#10 Nye kolde bryggere gør brygning meget lettere

Kolde bryggere havde historisk set to problemer. Først skulle du veje og måle vandet og kaffen. Tag en lommeregner frem og find et forhold. Det andet problem var, at oprydningen ikke var let. Begge disse problemer er blevet elimineret med nogle af de nyere glasbryggere, der bruger finmaskede metalfiltre.

Nye bryggere som Penguin og Alkani er designet til at gøre koldbryg nemmere at lave og meget nemmere at rydde op.

Alkani Cold Coffee Brewer Opsætning

Alkani er en af ​​de nye modeller af koldbryggere, der bruger et metalfilter, hvilket gør rengøring til en enkel opgave. Fjern filteret, tøm grumset i en kompostbeholder, skyl, og det er klar til næste brygning.

Andre grunde

Der er andre grunde til at elske kold bryg, som jeg ikke engang selv har udforsket. Et vækstområde er brugen af ​​kold brygge i kaffebaserede cocktails. Det er også en fantastisk ting at have på en camping- eller rygsækrejse.

Kom godt i gang

Selvom du kunne begynde at lave koldbrygget kaffe i din franske presse, Jeg elsker de nyere dedikerede kolde bryggere meget mere. Kig ind i pingvinen eller alkani (Produkt- og vejledningslinks nedenfor). Nye kolde bryggere kommer hele tiden på markedet nu. Se efter en robust glasramme, et metalfilter og en størrelse, der passer bedst til dine behov.