Search
Close this search box.
Bagepulver I Kaffen: Skal Du Prøve Denne Kombination?

Bagepulver i kaffen: Skal du prøve denne kombination?

Kaffe er en sur drik med en pH-værdi på omkring 5, og på grund af dens surhedsgrad kan følsomme kaffedrikkere opleve, at den ikke sidder godt på maven, hvilket fører til forskellige ubehagelige symptomer.

Heldigvis er der en nem måde at reducere kaffens surhedsgrad og forbedre den bitre smag. Og ingrediensen er sandsynligvis i dit køkkenkammer lige nu.

Bagepulver i kaffe neutraliserer de naturligt forekommende syrer i drikken. Når det bruges i billig kaffe, forbedrer det de sødere smag og reducerer bitterheden, hvilket resulterer i en glattere, bedre smagende drik. Lavere surhedsgrad reducerer også sandsynligheden for halsbrand, refluks og en dårlig mave.

Syrerne i kaffen giver drikken dens unikke smag, så man ikke ønsker at fjerne syren helt. Uden det ville kaffe ikke smage af kaffe.

Men at tilføje en lille smule bagepulver påvirker ikke den overordnede smag negativt, men det giver flere fordele, som diskuteret i denne artikel.

Fordele ved at tilføje bagepulver til kaffe

Bagepulver, også kendt som natriumbicarbonat, er et alsidigt alkalisk stof. Når det interagerer med de syrer, der findes i kaffe, ændrer bagepulver lidt pH-værdien, hvilket gør drikken mindre sur.

Lavere surhedsgrad i denne koffeinholdige drik resulterer i flere fordele.

Bagepulver får billig kaffe til at smage bedre

Mens al kaffe har en bitter smag billig kaffe smager ofte mere bittert end normalt, hvilket normalt kommer ned til kaffebønner af lavere kvalitet.

For at opveje denne ubehagelige bitterhed bruger folk en række metoder.

Nogle af disse metoder omfatter:

  • Brygning af kaffen med filtreret vand
  • Tilsætning af mælk til kaffen
  • Justering af bryggetiden
  • Indeholder sødestoffer (dvs. sukker, chokolade, aromatiseret creamers eller ikke-sukker alternativer)
  • Tilsætning af krydderier (dvs. kanel, muskatnød eller ingefær)
  • Tilsæt en knivspids salt
Bagepulver I Kaffen: Skal Du Prøve Denne Kombination? 1

Bagepulver I Kaffen: Skal Du Prøve Denne Kombination?

Selvom alle disse metoder virker, er en nemmere og billigere måde at forbedre smagen af ​​billig kaffe ved at tilføje bagepulver.

Ved at neutralisere syrerne får bagepulver billig kaffe til at smage blødere. Det reducerer også bitterhed ved at ændre bitter smagsreceptorer i vores tunger, hvilket i sidste ende forstærker de sødere smag.

Dem med mavesår kan stadig nyde kaffe

Mens kaffe ikke gør det direkte forårsage mavesår kan de, der lider af dem, opleve mave-tarmsmerter og ubehag efter at have drukket en varm kop joe.

Det er kaffebønnernes sure natur, der resulterer i forværrede mavesmerter og andre symptomer forbundet med mavesår.

Tilføjelse af en knivspids eller to bagepulver til en klar kop kaffe neutraliserer hurtigt syrerne.

Derudover hjælper det med at sænke surhedsniveauet, der naturligt forekommer i maven.

Dette kan føre til en generel reduktion af mave-tarm-ubehag i forbindelse med mavesår, hvilket betyder, at patienter stadig kan nyde deres yndlingskoffeinholdige drik.

At reducere kaffens surhedsgrad er især gavnligt for kaffedrikkere, der foretrækker lettere ristninger.

Ifølge Harvard University er lettere stege mere syrlig end mørkere stege, da surhedsgraden direkte korrelerer med stegetid og temperatur.

Bagepulver I Kaffen: Skal Du Prøve Denne Kombination?
Bagepulver I Kaffen: Skal Du Prøve Denne Kombination? 2

Dybest set, jo længere og varmere du rister kaffebønner, jo mindre sure bliver de.

Lettere stege gennemgår en kortere stegeproces ved lavere temperatur, deraf den højere surhedsgrad og højere koffeinindhold.

Forbedrer halsbrand, sure opstød og GERD

Halsbrand, sure opstød og GERD-ramte kan have gavn af at tilføje bagepulver til deres kaffe.

Faktisk anbefaler mange sundhedspersonale at tilføje en lille mængde bagepulver til vand at lindre symptomer forbundet med halsbrand og sure opstød. At tilsætte det til kaffe har samme effekt.

På grund af dets stærke evne til at neutralisere syrer, bruger medicinalproducenter natriumbicarbonat i håndkøbsbrusetabletter for at reducere mavesmerter og andre problemer forbundet med høje surhedsgrader, men du behøver ikke at gå til butikken.

Tilføjelse af et nip eller to bagepulver til din kaffe kan reducere eller eliminere disse ubehagelige symptomer.

Sænker urinsyreniveauet

Ifølge Hospitalet for Specialkirurgi, gigt er en form for gigt resulterer i dannelsen af ​​krystaller i hele leddene.

Tilstanden opstår hos mennesker, der har høje niveauer af urinsyre i blodbanen og forårsager intens smerte, ømhed og betændelse, der ofte fører til rødme og hævelse.

På grund af natriumbicarbonats alkalinitet kan det hjælpe med at sænke urinsyreniveauet.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i et farmakologisk tidsskrift, “Diabetes, Obesity, and Metabolism”, regulerede oral natriumbicarbonat urin pH og nedsatte urinsyrekrystaller fundet i urinen.

Som sådan kan de, der lider af gigt, finde lindring ved at tilføje bagepulver til deres daglige kop kaffe. Tal dog altid med din læge, før du prøver alternative behandlinger.

Billig og øger ikke kalorieindholdet

Bagepulver er en relativt billig ingrediens, der koster mellem 2-5 kr for en pakke.

Men hvis du kun bruger bagepulver til din kaffe, bør du vælge en mindre pakke eller bagepulverpakker.

Bagepulvers holdbarhed er seks måneder efter åbning, så du ville ikke være i stand til at bruge det hele, før det udløber, hvis du køber det i store mængder.

Bagepulver I Kaffen: Skal Du Prøve Denne Kombination?
Bagepulver I Kaffen: Skal Du Prøve Denne Kombination? 3

En anden fordel ved at tilføje bagepulver til kaffe er, at det ikke gør kaffen værre for dig, som sukker og andre ingredienser nogle gange kan.

I modsætning til sødmælk, creme med smag, karamel eller chokolade, øger bagepulver ikke kalorieindholdet i kaffe.

Som sådan er det en fremragende mulighed for dem, der ønsker at leve en sundere livsstil, men som også ønsker en velsmagende kop joe.

Hvor meget bagepulver skal jeg putte i kaffe?

Den bedste måde at tilføje bagepulver til kaffe er ved at inkorporere den direkte i de malede kaffebønner før brygning.

Du kan dog også tilføje det til en enkelt kop kaffe, men pas bare på, at du ikke tilsætter for meget.

Du bør putte ½ tsk (2,84 g) til op til 1 tsk (5 g) bagepulver i malede kaffebønner, før du brygger en fuld gryde. Tilføj en knivspids eller ~1/16 tsk (350 mg) direkte til en enkelt forberedt kop. Denne mængde sænker surhedsgraden, udglatter bitterheden, øger sødmen og gør kaffe lettere på maven.

Bagepulver I Kaffen: Skal Du Prøve Denne Kombination?
Bagepulver I Kaffen: Skal Du Prøve Denne Kombination? 4

Når du brygger mindre end en fuld kande, skal du justere bagesodamålet, mens du bevarer det samme forhold mellem bagepulver og kaffe.

Tabellen nedenfor giver en generel reference til, hvor meget natriumbicarbonat der skal bruges baseret på mængden af ​​kaffe, du tilbereder:

Mængde kaffe Mængde bagepulver
Fuld-kande kaffe ½ – 1 tsk (2,84 g til 5 g)
½ kande kaffe ¼ tsk (1,42 g)
¼ kande kaffe ⅛ tsk (0,71 g)
Enkelt kop 1/16 tsk (0,36 g)

Det kræver ikke meget natriumbicarbonat at neutralisere nogle af syrerne i en kop joe. En knivspids op til en teskefuld er alt, der skal til for at bemærke de positive effekter.

Bagepulver I Kaffen: Skal Du Prøve Denne Kombination?

Kan du tilføje for meget bagepulver til kaffe?

Du kan tilføje for meget bagepulver til kaffe, men det er ualmindeligt at overdosere bagepulver, da det giver en ubehagelig smag, som de fleste umiddelbart bemærker. Du kan dog have tilføjet for meget, hvis du oplever mave-tarmsymptomer som oppustethed, kvalme, forstoppelse eller en dårlig mave.

Som nævnt i det foregående afsnit er ½ teskefuld nok til en fuld kande kaffe, men du kan tilføje op til en teskefuld. Du bør dog ikke overstige det beløb pr. pot.

Den mest effektive måde at undgå at tilføje for meget bagepulver til din kaffe er ved at bruge måleskeer eller en madvægt og tilføje ingrediensen direkte til de malede kaffebønner før brygning.

Det er meget nemmere ved et uheld at tilføje for meget natriumbicarbonat til en enkelt tilberedt kop kaffe, især når du bruger ikke-standardmålinger, såsom klemmer, småstreger og streger.

Smager bagepulver godt i kaffe?

De fleste mennesker er bekymrede eller frastødt over tanken om at tilføje bagepulver til deres yndlingsdrik.

Men når du bruger den rette mængde af natriumbicarbonat, det påvirker overhovedet ikke kaffens smag negativt. Faktisk forbedrer det det, og det gælder is kaffe såvel:

Bagepulver I Kaffen: Skal Du Prøve Denne Kombination? 5

Bagepulver smager godt i kaffe, og faktisk gør det et så godt stykke arbejde med at reducere bitter smag, at mange sundhedsprofessionelle anbefaler at bruge det til at fjerne enhver bitter eller sur smag i munden. Dette skyldes, at natriumbicarbonat blokerer for bitter smagsreceptorer i tungen.

Som et resultat forstærkes sødere smag.

Tilføjelse for meget bagepulver kan dog resultere i et ubehageligt salt, metallisk smag. Heldigvis er dette ikke en almindelig begivenhed. Så længe du måler ingrediensen korrekt, bør du ikke støde på dette problem.

Sidste tanker

Bagepulver er nok ikke den første ingrediens, du tænker på, når du vil forbedre eller forbedre smagen af ​​din kaffe, men det er en effektiv ingrediens til at gøre netop det.

Tilføjelse af en knivspids bagepulver resulterer ikke kun i en kop af den koffeinholdige drik med en bedre smag, men lindrer og eliminerer også nogle uønskede symptomer forbundet med den sure drik.

Nu kan du nyde din morgenkaffe uden refluks, halsbrand eller mavepine.

Ikke alene kan du nyde en lækker kop kaffe, men du kan også føle dig bedre efter at have drukket den!

Opdag

 

Relatede Artikler