Search
Close this search box.
Blåbærsirup Til Kaffe: En Nem Hjemmelavet Opskrift At Prøve

Blåbærsirup til kaffe: En nem hjemmelavet opskrift at prøve

Hvad er den bedste ting at gøre med et stort parti blåbær, som du har plukket fra din have?

For mig er det at lave hjemmelavet blåbærsirup til kaffen! Siruppen er nem at lave, og du kan enten bruge den med det samme eller opbevare den i køleskabet.

Hvis du ønsker at tilføje et nyt twist til dine foretrukne kaffedrikke, er denne blåbærsirupsopskrift et godt sted at starte!

Hvad er blåbærsirup?

Blåbærsirup er en nem hjemmelavet opskrift, som du kan lave på få minutter. Den er lavet med hvidt granuleret sukker, blåbær og et strejf af vand.

Blueberry Syrup
Blåbærsirup Til Kaffe: En Nem Hjemmelavet Opskrift At Prøve 4

Blåbærsirup er lavet af kogende blåbær med sukker, og lad dem derefter køle nok af, så det kan hældes i genanvendelige beholdere, som en Mason-krukke eller en flot kolbe med en hældetud.

Blåbærsirup smager absolut bedre end nogensinde på grund af den mindre mængde sukker og tilsatte smagsstoffer.

Den smag du får, når du bruger søde blåbær i sæsonen er fantastisk og kan ikke sammenlignes med en butikskøbt version.

Hvilke ingredienser bruges til at lave blåbærsirup til kaffe?

Kaffesirupper burde ikke være svære at lave, og derfor bruger denne opskrift på blåbærsirup kun nogle få ingredienser. Se alle komponenterne nedenfor:

  • Blåbær
  • Hvidt granuleret sukker
  • Koldt postevand
Alle Ingredienser, Der Bruges Til At Lave Blåbærsirup Derhjemme.
Blåbærsirup Til Kaffe: En Nem Hjemmelavet Opskrift At Prøve 5

Disse tre ingredienser vil være en sød og lækker tilføjelse til din yndlingskaffe.

Hvidt perlesukker er det bedste sukker at bruge, da det har en fin struktur. På grund af den fine struktur vil sukkeret opløses meget hurtigere, hvilket er perfekt til denne hurtige opskrift.

Opskriften er baseret på det klassiske 1:1 forhold mellem sukker og vand, der bruges til at lave simpel sirup.

Når du tilføjer blåbær til dette, vil du gøre det endnu sødere, og det vil efterlade en slående blå farve.

Nedenfor vil jeg fortælle mere om, hvilke blåbær der er bedst at bruge. Herefter har jeg listet opskriften og hvordan du bedst opbevarer din hjemmelavede sirup.

Hvilken slags blåbær kan du bruge?

Blåbær har en fantastisk sødme og mange smage, men ikke meget syrlige, hvilket gør dem perfekte til denne sirup.

For at lave siruppen derhjemme kan du bruge friske blåbær eller frosne blåbær.

Jeg foretrækker at bruge friske blåbær, når de er i sæson. Når blåbærene er i sæson, vil de have en meget sødere smag.

Blueberry Syrup In The Making
Blåbærsirup Til Kaffe: En Nem Hjemmelavet Opskrift At Prøve 6

Den eneste ulempe ved friske blåbær er, at de kan være dyrere.

Når du bruger frosne blåbær, som (i de fleste tilfælde) er den billigere løsning, skal du sørge for at optø dem på forhånd.

Jeg kan godt lide at få en kop blåbær fra fryseren lige inden sengetid, så de er optøet dagen efter.

For at lave den bedste blåbærsirup til kaffen, sørg for at smage blåbærene, før du tilføjer de øvrige ingredienser.

Friske blåbær er normalt en smule sødere, så du vil måske udelade noget sukker.

De frosne blåbær har en tendens til at være en smule surere, så du vil måske tilføje lidt mere sukker til blandingen, afhængigt af din smagspræference.

Når du stadig finder ud af, at den trænger til lidt sukker efter at have lavet blåbærsiruppen, kan du tilføje noget mere til den og stille den tilbage på komfuret.

Bliv ved med at foretage justeringer, indtil du har nået den perfekte blåbærsirup til din smag!

Forberedelsestid
3 minutter

Kogetid
5 minutter

Ekstra tid
2 minutter

Samlet tid
10 minutter

ingredienser

  • 1 kop (250 gram) hvidt granuleret sukker
  • 1 kop (250 gram) koldt postevand
  • 1 kop (250 gram) friske eller frosne blåbær

Instruktioner

Inden jeg begynder med opskriften, samler jeg gerne alle ingredienserne. Herefter er det tid til at springe ud i opskriften:

  1. Kombiner det hvide granulerede sukker, koldt postevand og blåbær i en lille gryde.
  2. Stil den lille gryde på komfuret ved middel varme.
  3. Opvarm blandingen under konstant omrøring.
  4. Skru ned for varmen, når sukkeret er helt opløst, og blåbærene er blevet en smule bløde.
  5. Lad blandingen boble væk i et par minutter mere, så bærrene bliver dejlig bløde.
  6. Efter at blåbærene er superbløde og sukkeret er opløst, tages gryden af ​​varmen.
  7. For at gøre blåbærsiruppen jævn, læg en håndmikser i gryden, indtil blåbærene er superfine.
  8. Du kan også tilføje blandingen til en blender.
  9. Hvis blåbærsiruppen efter blanding stadig har stykker af blåbær i sig, kan du sigte den, indtil den er glat.
  10. Overfør den glatte blåbærsirup til en genlukkelig beholder eller kolbe og opbevar den i køleskabet indtil brug.

Noter

Når du bruger frosne blåbær, skal du sørge for at tø dem op, før du kommer dem i gryden.

Ernæringsoplysninger:

Portionsstørrelse:

1

Beløb per portion:

Kalorier: 77Sukker: 20 g

Hvor længe kan du opbevare blåbærsirup?

Når du laver blåbærsirup derhjemme, er det bedst at opbevare det i en genlukkelig krukke for optimal opbevaring.

Den holder meget længere i dit køleskab, før den bliver dårlig. Jeg kan godt lide at stille den på det koldeste sted i køleskabet for at sikre, at den forbliver så kølig som muligt.

Fordi der bruges masser af sukker, kan du godt holde det i køleskabet ret længe. Jeg anbefaler at holde sig til et maksimum på en uge.

Hvis du ikke er sikker på, om du vil afslutte en batch til den tid, kan du også lave en mindre batch til at begynde med.

Så, når du næsten er færdig med den lille portion, kan du lave noget mere, og du kan fortsætte med det, indtil du er løbet tør for blåbær.

Det er en fantastisk måde at sikre, at du bruger den friskeste blåbærsirup, og den smager også bedst.

Konklusion

Jeg håber, du nød at læse denne artikel om at lave blåbærsirup til kaffe. Hvis du ønsker at lave en hurtig og nem morgenmadsdrink, så prøv denne opskrift!

Det er så enkelt som at smide bærrene i noget sukker og koge dem på komfuret, indtil de afgiver deres naturlige saft. Du kan opbevare den i køleskabet eller bruge den med det samme – alt efter hvad der passer bedst til dig.

Jeg har også givet nogle råd om brug af friske eller frosne bær og den bedste måde at opbevare siruppen i dit køleskab.

Opdag

 

Relatede Artikler