Search
Close this search box.
Cold Brew Coffees Overraskende Historie

Cold Brew Coffees overraskende historie

Cold brew er en type kaffe, der fremstilles ved at trække groftmalede bønner i koldt vand i alt fra 12 til 24 timer. På denne måde adskiller den sig fra de fleste andre kaffefremstillingsmetoder, der udnytter varmt vand. Med kold brygning holdes vandet generelt ved stuetemperatur, men processen kan også udføres med afkølet vand.

Det er vigtigt at huske, at koldbrygget kaffe ikke er det samme som iskaffe. Mens førstnævnte fremstilles ved langsomt at trække formalede kaffebønner i køligt vand i længere tid, brygges sidstnævnte varm og serveres derefter kold og over is.

Selvom størstedelen af ​​kaffehistorien har været domineret af alles foretrukne koffeinholdige drik, der er lavet ved brug af varmt vand, er koldt bryggeri blevet mere og mere populært i de senere år. Ud over dette har koldt bryg en historie, der er uventet og overraskende. Det er et emne, der er værd at se nærmere på.

Hvem opfandt Cold Brew?

Selvom det kan komme som en overraskelse for mange kaffedrikkere, spores historien om koldbrygget kaffe normalt tilbage til Japan i 1600-tallet. Denne stil af kold bryg omtales normalt som Kyoto-stil kaffe. Dens navn kommer fra Japans Kyoto-region, hvor den stammer fra. Det er i denne region af Japan, at vi har den tidligste registrering af kaffe, der er lavet gennem koldbryggeprocessen.

Optegnelser viser fremstillingen af ​​kold bryg i Japan så tidligt som i 1600-tallet, men det kunne være tilfældet, at metoden blev brugt endnu tidligere end dette. Nogle forskere, der har studeret emnet, har spekuleret i, at hollandske handlende, der lagde til i Japan med henblik på handel, kunne have bragt denne metode til kaffefremstilling til japanerne.

Tanken er, at hollænderne kan have brugt det som en måde at fremstille kaffe på, som de kunne bære til at drikke på deres handelsskibe. Denne spekulation er præcis det. Det, der er sikkert, er, at kaffe i Kyoto-stil har en lang og fornem historie, der er veldokumenteret.

Landet Frankrig har også ydet et stort bidrag til koldbryggens verden . Franske soldater er kendt for at have serveret en form for koldbrygget kaffe så tidligt som i 1837, da de indtog Mazagran-fæstningen i Algier, Algeriet. Det er på grund af denne oprindelse, at denne version af drikken er kendt som en Mazagran.

Hvad er tiltrækningen ved Cold Brew Coffee?

Hvad Er Tiltraekningen Ved Cold Brew Coffee

Det er typisk for mange traditionelle kaffefolk at undre sig over tiltrækningen ved koldbryg. Det er ingen hemmelighed, at de fleste mennesker tænker på kaffe som en varm drik, og dette har været tilfældet i det meste af dets historie i det meste af verden. Virkeligheden er, at koldt bryg tilbyder en vis kompleksitet og smagsdybde, som har gjort det mere og mere populært blandt kaffeelskere i de senere år.

Blandt de ting, som folk umiddelbart bemærker, når de prøver koldbrygget kaffe for første gang, er en naturlig sødme. Dette skyldes, at kaffebønneolierne udvindes langsomt ved at trække i køligt vand i længere tid. Da der er en naturlig sødme, der kommer igennem i en koldbrygget kaffe, er den et ideelt medium til at blande med fløde.

Koldbrygget kaffe er også mindre surt end andre former for kaffe. Dette er en anden faktor, som er begunstiget af mange mennesker, der er blevet konvertitter til denne unikke og lækre måde at nyde en af ​​verdens mest elskede drikkevarer på. Ud over disse tiltrækningsfaktorer betyder det tidsrum, som koldt bryg trækker, før det serveres, at en højere mængde koffein ekstraheres fra bønnerne. Dette er en anden egenskab ved koldbryg, der gør det meget tiltalende for mange kaffedrikkere.

Hvornår kom Cold Brew til EU?

Selvom koldt bryg har eksisteret i hundreder af år i en eller anden form, har det kun været de sidste ti år, der har set det blevet mere og mere populært i EU. Det var oprindeligt en række cold brews, der begyndte at dukke op på caféer omkring i EU. Dens popularitet er kun vokset i de senere år, efterhånden som flere europæere er ved at blive indstillet på denne ældgamle måde at lave en af ​​verdens yndlingsdrinks på.

Et stigende antal europæere er begyndt at lave deres egen kolde bryg derhjemme. For optimal succes i denne proces anbefales det at bruge en groftmalet kaffe. En fransk pressekværn anses normalt for passende til fremstilling af koldbrygget kaffe.

Hvordan har Cold Brew Coffee ændret sig i løbet af sin historie?

Den måde, som koldbrygget kaffe fremstilles på, har set nogle væsentlige ændringer i løbet af sin lange og fascinerende historie. Den originale Kyota-stil at lave kold bryg var en virkelig håndværksmæssig proces, der omfattede tilsætning af vandet en enkelt dråbe ad gangen i modsætning til at nedsænke kaffen i vand på én gang.

Siden de første koldbryggede kaffer blev skabt i Japan, har der været mange varianter af stilen, der er dukket op. Som nævnt før vandt Mazagran i fransk stil popularitet i begyndelsen af ​​1800-tallet.

I disse dage er den mest populære måde at lave kold bryg på gennem nedsænkningsmetoden . Samtidig er drypmetoden, der har rødder tilbage til Japan fra 1600-tallet, stadig populær. Kold bryg fremstilles også ved hjælp af tryk- og emulsionsmetoder.

New Orleans-området er berømt for en type kold bryg, der er infunderet med cikorie. I Cuba laves koldbryg i en meget koncentreret form ved at bruge fintmalede bønner, der lægges i et kar og toppes med vand. Denne proces gentages derefter flere gange.

Den tidligere nævnte Toddy-stil til at lave kaffe blev udviklet af en mand ved navn Todd Simpson, som blev inspireret til at udvikle sin egen metode til fremstilling af drinken, efter at han først smagte den, mens han rejste i Peru. Kold bryg kan findes i mange kaffehuse, der serveres fra en fad på samme måde som et glas fadøl.

Der er endda varianter af koldt bryg, der kommer klar til at drikke i dåser. Alle disse variationer af koldbrygget kaffe viser, at den har gennemgået en ganske fascinerende udviklingsproces i løbet af sin historie.

Opdag

 

Relatede Artikler