Search
Close this search box.
7 Tips Til En Super Cafe Latte

7 Tips Til En super Cafe Latte

I denne artikel har vi overvejet, hvilke kaffebønner der er bedst til en latte.

Hvor mange kalorier er der, hvilket afhænger af, hvilken mælk vi spiser?

Jo federe mælken er, jo mere Kcal.

Du kender nu forskellen mellem en Cappuccino og en latte.

Du ved, hvordan du bedst serverer i glas med lange skeer, så her er de 7 tricks.

  1. Server ALTID i latte kopper. De skal være mellem 170-220 ml
  2. Brug fedt og proteinholdig mælk (fedtprocent på 3,3-4% og 3,2-3,3% protein).
  3. Fyld din kande ca. 50% efter dampning efterlader dampen ca. 10% vand under opvarmning.
  4. Mælken må ALDRIG blive for varm, så hold dig omkring 65 grader (maks. 72).
  5. Din espresso skal være en dobbelt, hvilket er 25-30 ml.
  6. Varm altid dine briller op, før espressoen kommer ind i glasset.
  7. Hæld mælken gennem din crema, så din latteoverflade er brunlig med et hvidt mønster.

I denne artikel forsøger vi at dække alt, hvad der er en cafe latte.

Det spænder fra opskriften og kaffebønner til den bedste mælk.

Vi kommer også ind i udstyr såsom kaffelatte-maskiner, glas og skeer.

Opskrift På Kaffe Latte

Latte er ikke en stærk kaffe opskrift.
Tværtimod er den originale opskrift 1 del kaffe og 2 dele mælk.
Dybest set er det derfor varm mælk med kaffe.

For eksempel, hvis du også vil vide, hvordan man laver en Machiatto eller American Soda Float.

Hvad der er mest i tvivl er forskellen mellem Cappuccino og Cafe Latte.
Men mens latte er en kaffe og to dele mælk, er cappuccino en kaffe, en mælk og en mælkeskum.

De fleste mennesker foretrækker en cappuccino, når de går på caféen.
Skummet skal helst være så kompakt, at det kan spises med en ske.

En latte indeholder mange kalorier, hvilket skyldes mælken.
Kaffe i sig selv er ringere ved Kcal og kan næsten kaldes neutral.
Men når vi først har tilføjet mælk, er det en helt anden snak.
Især fordi vi gerne bruger fed mælk i kaffeopskrifter.
Mejerierne laver også kaffe lattemælk og mælk, især til Latte Art.

Kalorier, Kcal Og Koffein

De fleste af os har fundet ud af, at den slanke linje ikke er relateret til for mange latte.

Fordi det er en rigtig kaloribombe, hvis du klikker den på din yndlingscafé.

I sig selv er der mange kalorier i mælk, men ammende mælk er endnu mere potent.
Hvis du laver det derhjemme, skal du kigge efter kartonen, fordi skummetmælk ikke er kaloriefri.
Selv 1 liter havremælk og lige meget indeholder 60 g sukker.

Mængden af ​​koffein afhænger 100% af typen af ​​kaffe, og hvor meget du spiser om dagen. kop.

Cafe latte mælk

Ja, der er essentiel mælk lavet med det ene formål at blive til den varme mælk i din latte.
Det er specielt designet til at give mælken de bedste betingelser for at fremstille smukt skum.
Som en tommelfingerregel kan du sige, at det mere protein er fladere skum.

Ligesom mælkeskum hjælper dejlige briller og lange slanke skeer med at krydre denne drik og er sammen med cappuccino de foretrukne cafédrinker.
Bare for at sætte det på plads er forskellen mellem cappuccino og cafe latte stort set bare hvor meget mælk og skum der kommer ind og ud af kaffen.
Mens opskriften på en kaffelatte er 1 del espresso og 2 dele varm mælk med noget skum på toppen.
Cappuccino-opskriften er 1 del espresso, 1 del varm mælk og et tykt lag skum ovenpå.

Kaffebønner Til Cafe latte Uden Maskine

En ægte kaffelatte er lavet på 1 del espresso, men du kan lave den på andre slags kaffe.
Det vigtigste i dette tilfælde er, at du har en stærk kaffe.
Jeg kender flere, der gør det helt uden maskine. Her er det ikke kun uden en espressomaskine, men helt uden en kaffemaskine.
Så er det instantkaffe, varmt vand og derefter den varme mælk, som sandsynligvis er opvarmet i mikrobølgeovnen.

Der er heller ikke noget galt med det, men vi foretrækker det rigtige produkt her på siden.
Det bør helst lænkes til detaljerne i en barista på en ægte espressomaskine.
Derefter overlader vi hvilken instantkaffe latte, lavet uden maskine og med mælk fra ovnen, til folk uden smagsløg.

En espressomaskine med mælkeskum er så meget mere end bare en kaffelattemaskine.

Hvis du ikke er interesseret i at servere den perfekte espresso, og måske bare vil se ud som om du ved hvad du bestiller på den lokale kaffebar, nedenfor har jeg tilføjet nogle forskellige espressodrikke, kan du prøve.

Sådan Bestiller Du Espresso baserede drikke På Caféen

Espresso er grundlaget for hele vores kaffekultur, selv når vi taler om lækre mælkebaserede drikkevarer – inklusive cappuccino, caffe latte, latte macchiato osv.

Som vi kender det fra sydens varme, er en ægte espresso en “skudt” meget koncentreret espresso, men hvis du brygger mere, får du en fantastisk kaffe.

Nedenfor kan du læse om mange af de mest kendte espressobaserede drikkevarer, du kan lave på din espressomaskine – med fuldautomatiske espressomaskiner. Det er lidt anderledes, hvilke drikkevarer der kan brygges – det afhænger af maskinens software.

Espresso brygges på mindst 7 gram malet kaffe, under 9 bar tryk og med en leveringstid på ca. 20-25 sekunder. Leveringstiden er, når vandet er i kontakt med den malede kaffe – jo længere det er i kontakt, jo mere bittere stoffer trækkes der ud af kaffen, hvilket påvirker resultatet betydeligt.

Afhængig af størrelsen på espresso kaldes det en ristretto, doppio eller lungo.

Ristretto

Ristretto brygges ved at bøffe bønnerne hårdere, før de brygges, så mindre vand løber igennem. Dette gør smagen mere koncentreret – en kraftig drink, der ikke er for alle!

Doppio

Doppio er italiensk for “dobbelt”, og selvfølgelig er dette en dobbelt espresso – dvs. to espresso-skud køres ind i en kop – ca. 14 gram malet kaffe, hvilket giver en mere intens oplevelse. Det kan være fordelagtigt, hvis det blandes med mælk, så kaffen giver den færdige drik noget kraft.

Lungo

Lungo er italiensk for “længe” – dette bryg er modsat ristretto. Her forlænger du leveringstiden til et minut, så der løber mere vand gennem bønnerne. Lungo er knap så stærk som espresso, men indeholder mere bitterhed.

Americano

En americano er en af ​​de tætteste man kommer en traditionel ”dansk” kop kaffe, hvis vi skal brygge en espressomaskine. Her blandes et espresso-shot med en smule varmt vand. I modsætning til en lungo får du her en rundere og blødere kop kaffe, da du ikke forlænger leveringstiden, men blot tilføjer vand – f.eks. Gennem damperen.
Imidlertid kan Americano ikke sammenlignes direkte med en kop kaffe, da den har en helt anden creme, der gør den ekstra blød.

Cappuccino

Cappuccino er en blanding af lige dele espresso og mælkeskum. Cappuccino er kendt fra mange caféer, da en caffe latte sammen er danskernes foretrukne espresso / mælkedrik. Cappuccino er en cremet og lækker drink med en mild og let sød smag takket være mælken.

Caffe Latte

Caffe Latte er en blanding af en shot espresso og opvarmet mælk. Dette giver en blød og delikat smag, ikke så cremet og “fed” som en cappuccino, da der ikke er mælkeskum. Det normale forhold er 3 dele mælk til 1 skud espresso.

Latte Macchiato

En espresso shot med lige store dele varm mælk og mælkeskum. Her får du en dejlig drik i lag, hvor den lette mælk falder til bunden efterfulgt af kaffe og mælkeskum på toppen. Dette er en meget ”mælkeagtig” drink, som er cremet, blød og lækker!

Flad Hvid

Flad hvid er en australsk drink, der blev opfundet i midten af ​​80’erne. Her hælder du fint mælkeskum i en shot espresso (muligvis en double-shot) – modsat af en cappuccino, hvor du ofte starter med mælk efterfulgt af en espresso.

Espresso Macchiato

En espresso macchiato er en espresso skudt med lidt mælkeskum – macchiato er italiensk for “plettet”.

Cortado

En cortado er en spansk espressodrink, der består af del espresso og delvis opvarmet mælk. Mælken skal hældes i kaffen, så cremen stadig er intakt ovenpå.

 
da_DKDA