Search
Close this search box.
Arabica Vs Robusta – Det Er Ikke Et Kvalitets Spørgsmål

Arabica vs Robusta – Det er ikke et kvalitets spørgsmål

I den kollektive fantasi og især foran en supermarkedshylde er en 100% Arabica-kaffe per definition bedre og af højere kvalitet end en robusta-blanding. 100% falsk. Og alligevel foran en supermarkedshylde, se et tv-spot og i den kollektive fantasi, er Arabica synonymt med kvalitet…

Er det magien ved markedsføring? Vi, der havde taget udgangspunkt i den hypotese, at svaret var positivt, ændrede til dels mening ved at tale med en, der ved lidt om reklame, men som på den anden side ved meget om korn, stege og oprindelse, taler vi om. Francesco Varetto, Caffè Vergnanos produktionschef . 

“Sandheden er, at det kun er et spørgsmål om smag og kaffekvalitet. Kaffens kvalitet afhænger faktisk af mange faktorer, såsom årstal og høsttype (manuel eller mekanisk), tilberedningen, transporten, som kan foregå i poser eller i tanke, men ikke sorter, som tværtimod bare giv en anden smag“.

Produktions oprindelse

Coffea arabica er en mere delikat plante, der vokser i større højder og garanterer lavere modstand sammenlignet med sorten Coffea canephora, som kaldes Robusta netop for dens egenskaber med større kraft og for tilstedeværelsen af ​​næsten dobbelt koffein. Men dette er ikke et tegn på ringere eller overlegen kvalitet.

Der er premium Arabicas, håndhøstede, udvalgte, fremragende, som der er andre, der er mindre gode ud fra et kvalitativt synspunkt,  fordi de er afledt af kaffekirsebær høstet fra jorden, overmodne eller næsten bløde eller i hvert fald, af korn, der ikke er udvalgt. “ Capiroyal Robusta fra Indien repræsenterer for eksempel det modsatte. et eksempel på Robusta-kaffe af meget høj kvalitet: den er høstet i hånden, kontrolleret bønne for bønne, udvalgt efter størrelse og farve, og giver som et resultat en kaffe af meget høj kvalitet med krydrede noter, vanilje, peber, meget kompleks. Når vi smager Capiroyal, foretrækker drikkeren det i 90% af tilfældene frem for enhver anden Arabica .

Den perfekte blanding

Arabicas er generelt blødere og mere delikate, Robustaer er trærigere, mere astringerende og har mere “krop”. En bemærkelsesværdig forskel vedrører også udseendet og konsistensen af ​​cremen opnået fra de forskellige arter: Robustaen svulmer cremen op, som dermed fremstår mere skummende og mere grå, mens den 100% Arabica espresso har en finere creme. , rødligt, næsten maurisk hoved, meget tæt og ofte kompakt. Kombinationen af ​​blandingerne resulterer i en kompakt, tæt og tykkere creme, hvorfor barblandingerne indeholder 20% Robusta . “ Espresso1882® Arabica-kapsler indeholder også en knivspids Robusta: den tjener til at øge cremen på en naturlig måde, hvilket giver smag og et strejf af krydderi og vanilje .

Geografisk smag

Så hvorfor stoler vi mere på 100 % Arabica? Dette er ikke kun en markedsføringsårsag, ja, i hjemmene hos italienere, hvoraf de fleste er elskere af den gamle dyre moka-gryde, er der en tendens til at indtage 100 % Arabica, fordi dens mildere smag passer mere til deres gane , lidt vant til træagtig, mere bitter og krydret smag. For den napolitanske kaffemaskine, men mere generelt i hele det sydlige, foretrækker vi rigere kaffeblandinger af Robusta , med mere ristede bønner, og vi drikker kaffen mere bitter.
Endelig foretrækkes i Nordeuropa lettere stege med frugt- og honningaromaer:den franske presse er den perfekte løsning til denne type blanding og for at opnå en blød og syrlig kaffe, med en absolut dominans af Arabica-kaffe.

Opdag

 

Relatede Artikler

da_DKDA