Search
Close this search box.
Bedste Kaffebønner Til Kold Bryg (for En Mere Velsmagende Sommer)

Bedste kaffebønner til kold bryg (for en mere velsmagende sommer)

Cold brew er en af ​​de mest enkle kaffedrikke at lave derhjemme og nemmest at tilpasse.

Denne alsidige drik er perfekt til sommeren, og i denne artikel vil jeg diskutere nogle af de bedste kaffebønner til at lave den derhjemme.

Selvom mange kaffebarer tilbyder kold bryg, giver det at gøre det derhjemme flere valgmuligheder og muligheden for at bruge friskere bønner af højere kvalitet.

Hvad er forskellen mellem kold bryg og iskaffe?

Udtrykkene “kold bryg” og “is kaffe” bruges ofte i flæng, men de er ikke det samme.

Iskaffe er simpelthen at hælde varm kaffe over is. Du kan tilføje mælk og sukker til iskaffe, men brygningsprocessen er stadig identisk med varm kaffe.

Selvom du kan lade din varme kaffe køle lidt af, før den hældes over isen, vil dette stadig producere en fortyndet drik.

Cold brew er kaffe brygget uden varme i flere timer (normalt natten over). Dette skaber mindre syrlig kaffe, har en mere robust, dristigere smag og er faktisk mere koffeinholdig end espresso.

Opbevaring Af Den Frisklavede Koldbryggede Kaffe Natten Over.
Opbevaring Af Koldbrygget Kaffe Natten Over

Hvilken kafferistning er bedst til koldbrygning?

Til kold brygning skal du bruge en mellemmørk stege. Du behøver ikke bruge den mørkeste steg, du kan finde, men typisk giver den rigere, dristigere, chokoladeagtige smagsprofil af mørke stege en bedre kold bryg.

Det vigtigste er at bruge groft malet kaffe. Dette skyldes, at det kolde vand, du skal bruge til at lave din kolde bryg, skal cirkulere, for at kaffesmagen kan udvindes.

Den Bedste Malestørrelse Til Koldbrygget Kaffe.
Malestørrelse Til Koldbrygget Kaffe

Hvad skal jeg bruge for at lave koldt brygge derhjemme?

Der er mange måder at lave koldbryg derhjemme. Den nemmeste måde er at udbløde groft malet kaffe i en lufttæt beholder med koldt vand i mindst 12 timer. Når den er færdig i blød, si og nyd.

Til denne metode skal du bruge et forhold mellem en del hele kaffebønner til fire dele vand. Det betyder, at hvis du maler en kop (82 g) kaffebønner groft, skal du lægge dem i blød i fire kopper (950 ml) koldt vand.

Du kan også bruge en Fransk presse til at lave koldbryg. Du har måske brugt en fransk presse før til at lave lækker varm kaffe, men denne metode er lige så effektiv til kold brygning.

Rør Koldbrygget Kaffe, Inden Du Opbevarer Den I Køleskabet Natten Over.
Rør Koldbrygget Kaffe Inden Opbevaring Natten Over

Forholdet er lidt anderledes, når du bruger en fransk presse, så sørg for at bruge to kopper (470 ml) vand for hver fire oz (110 g) groftmalet kaffe.

Tilsæt din kaffegrums til en fransk presse og dæk med vand.

Efter at have ladet det trække i 14 til 18 timer, skal du trykke stempellåget ned, indtil din jord er helt nedsænket, og si væsken.

Nu har du en koldbrygkoncentrat der kan opbevares i køleskabet i op til en uge. Til servering tilsættes lige dele koncentrat og lige dele vand eller mælk.

Du kan også bruge en AeroPress til at lave koldbrygget kaffe, som jeg dækker i detaljer her.

Kan du lave koldt brygge med hvilke som helst kaffebønner?

Teknisk set kan du bruge alle bønner til at lave koldbryg, så længe de er malet groft. En af de bedste grunde til at drikke kold bryg er dog, at den reducerede syrlighed giver dig mulighed for at smage den fulde smag af din steg.

Mellemristede Og Mørkristede Kaffebønner Ved Siden Af ​​Hinanden.
Mellemristet Til Venstre. Mørkristet Til Højre.

Hvis du vil have mest muligt ud af din kolde bryg, er en mørkere steg vejen at gå. Disse ristninger har generelt en mere robust smag og gør din kolde bryg lækker uden at tilsætte sukker eller mælk.

De 6 bedste kaffebønner til koldbrygning

De bedste kaffebønner til koldbrygning vil være dem, der bevarer en stærk smag efter brygning. For at vide, om en bestemt ristning vil være god som koldbryg, skal du kigge på posen for smagsprofil, oprindelse og stegetype.

Jeg vil opdele mine top seks bønner til at lave koldbryg nedenfor.

1. Nicaraguanske kaffebønner

Nicaraguansk kaffe er perfekt til kold brygning. Det er normalt på den sødere side, og mange stege giver noter af citrus, karamel og chokolade.

Det meste nicaraguanske kaffe er “skyggegroet” og økologisk og har en lang række smagsvarianter alt efter hvor længe den er ristet.

2. Colombianske Supremo kaffebønner

Colombiansk kaffe er fremragende til flere forskellige drikkevarer, og koldbryg er ingen undtagelse.

Især colombianske Supremo er den største kaffebønne, der dyrkes i Colombia. Med sin dristige og afbalancerede smag er der masser at elske med disse bønner.

Det er lidt mere mellemristet end resten af ​​bønnerne på denne liste, men med sin dristige krop og honning-kirsebærsmag er det stadig et godt valg.

3. Arabica colombiansk kaffe

Arabica-kaffe betyder bare, at denne kaffe kommer fra Arabica-planten, og denne type kaffe kan dyrkes flere steder i verden.

Colombiansk Arabica-kaffe er dog særligt velsmagende. Størstedelen af ​​kaffe produceret i Colombia er fra denne plante, så de fleste colombianske kaffe vil have den lette, søde smag af typiske Arabica-ristede.

Svarende til colombianske Supremo stege (hvoraf mange også er Arabica), disse bønner er gode til kold brygning på grund af deres dristige, ristede smag og noter af chokolade.

4. Indonesiske kaffebønner

Indonesien er også en stor producent af Arabica, især Sumatra. Sumatran-kaffe er kendt for deres lave syreindhold, hvilket gør dem perfekte til kold brygning.

Indonesisk og sumatransk stege er perfekte til kaffeelskere, der leder efter en mere jordnær, lidt mindre sød smag.

Det meste af Sumatran-kaffe er også vådskroget, som i bund og grund er en vasketeknik, der går ud på at flå kaffebønnerne og lade dem gære.

Bedste Kaffebønner Til Kold Bryg (For En Mere Velsmagende Sommer) 5

5. Guatemalansk kaffe

Hvis du typisk nyder blomsterristede, giver guatemalanske kaffebønner en fantastisk kold bryg. De kan ristes lyse, som bliver mere frugtige, eller mørke, som er mere chokoladeagtige, alt efter hvilken slags kaffe du gerne vil lave.

I tilfælde af kold bryg er mørkristet guatemalansk kaffe en fin mulighed.

Det, der gør guatemalansk kaffe speciel, er højden, hvor den er dyrket. Da denne kaffe normalt er høstet på en højde på 5.000′, guatemalanske stege har en unik aroma og smag, og de er typisk fyldige og moderat sure.

Guatemala producerer en enorm mængde kaffe årligt, og faktorer som jordkvalitet, sollys og nedbør i et område kan påvirke smagen af ​​forskellige guatemalanske stege.

Der er dog masser af gode muligheder for velsmagende guatemalansk kaffe af høj kvalitet.

6. Columbian robusta kaffe

Robusta-kaffe er Arabicas mørkere, nuttere modstykke. Disse to typer kaffe udgør størstedelen af ​​de kaffebønner, du finder. Mens der helt sikkert er andre, og kombinationer af flere slags kaffe, er disse to de mest populære.

I modsætning til Arabica er Robusta-kaffe mere koffeinholdig og er lidt mere bitter. Når det så er sagt, laver den stadig en fantastisk kop kold bryg og kan faktisk give den en fyldigere, mere afrundet smag.

Hvis du typisk drikker sort kaffe eller lidt mere bitter kaffe, er colombiansk Robusta et godt valg til at lave koldbryg. Derudover, hvis du ønsker at lave koffeinfri kold bryg, udgør Robusta også størstedelen af ​​de tilgængelige koffeinfri ristninger.

Konklusion

Der er mange nemme muligheder for at lave koldt bryg derhjemme, men det bedste kolde bryg afhænger af dine kaffebønner. Når du vælger en steg, skal du overveje, hvilken smagsprofil du normalt nyder, og finde en mørk steg, der tilbyder det.

Eller endnu bedre, prøv noget nyt.

Cold brew er en vidunderlig mulighed for hjemmebaristaer på alle færdighedsniveauer.

Så længe du har grovmalet kaffe og et sted at lade din kolde bryg trække, er du på rette vej til at finde en ristninger, du vil elske, og brygge en lækker, forfriskende sommerdrink.

Opdag

 

Relatede Artikler

da_DKDA