Search
Close this search box.
Blondristet Kaffe: Den Letteste Kaffe, Du Kan Brygge!

Blondristet kaffe: Den letteste kaffe, du kan brygge!

En verden af ​​kaffebønneristning vil altid være kompleks. Der er mørke ristninger, mellemristede, hvide ristninger, og nu er der blond ristet kaffe at tilføje til blandingen!

Blondristet kaffe har teknisk set eksisteret lige så længe, ​​som folk har ristet kaffebønner og brygget kaffe, men det er først for nylig, at det er blevet en af ​​de fashionable kaffetrends.

Hvad er blond kaffe? Blondristet kaffe brygges af let ristede kaffebønner (i modsætning til mørke eller mellemristede bønner). Bare rolig, hvis du er forvirret, for vi forklarer alt i artiklen nedenfor!

Hvad er blond ristet kaffe?

Blondristet kaffe er ganske enkelt en type kaffe, der er brygget ved hjælp af blonde kaffebønner. Okay, fantastisk, men hvad betyder det egentlig? 

En kaffe, der er karakteriseret som ‘blond ristet’, kan brygges ved hjælp af en pour over kaffemaskine eller en espressomaskine, den kan serveres sort, eller den kan serveres med mælk, fløde, sukker eller en anden måde, du kan lide din kaffe!

Den skelnen, der gøres, når kaffe betegnes som en blond ristning, stammer fra den måde, kaffebønnerne ristes på. Så for at forstå “hvad betyder blond kaffe”, skal du dykke dybt ned i kafferistningens verden.

Det skyldes, at blond ristet kaffe er defineret ud fra, hvordan den sammenlignes med andre typer kaffebønner, der er blevet ristet mørkere eller lysere. Ordet ‘blond’ er en glimrende beskrivelse af kaffebønnens udseende, fordi denne type bønne er blevet let ristet.

Jo længere en kaffebønne er ristet, jo mørkere bliver den. Vi ser ofte mørkristede eller mellemristede kaffebønner i butikker og kaffebarer, fordi disse traditionelt set er de mest populære typer ristede bønner. En blond stege er en let stegning i forhold til disse og har stået i stegeovnen i meget kortere tid (som en barista vil fortælle dig, ristes en let ristning kun, indtil den ‘første revne’ viser sig i bønnen. Et medium indtil ‘anden revne’ og en mørk ristninger, ‘tredje revne’!). 

Hvad Er Den Tredje Bolge Og Dens Elementer

Hvordan smager blond ristet kaffe?

Farveskemaet for en kaffebønne er vigtigt, fordi farven er en indikation af, hvor længe kaffebønnen har stået til at riste (blond er en let ristning), og derfor, hvordan bønnen sandsynligvis smager, når den brygges til en kaffebønne. drikke.

Fordi blonde ristede kaffebønner ikke ristes så længe som mørkere kaffebønner, vil der altid være flere distinkte, unikke egenskaber til stede i en blond kaffebryg. Enhver lysristet kaffebønne er mere intakt end en mørkere bønne, hvilket betyder, at den lysere bønne ikke frigiver nær så meget bitterhed, når den brygges. 

Meget af syrligheden i bønnen forbliver dog, hvilket producerer en bryg, der har en distinkt ‘citronagtig’ smag, men en, der ret interessant nok også er utrolig glat og utrolig blød. Hvis du ikke nyder bitter kaffe, så er en blond kaffe brygget for dig!

Er blond ristet kaffe det samme som hvid kaffe?

Så på dette tidspunkt tænker du måske, at det hele lyder meget bekendt. Er blond ristet kaffe ikke det samme som hvid kaffe ? 

Faktisk, mens blond og hvid kaffe har en række ligheder, er der for kaffekenderen nogle betydelige forskelle mellem de to. For eksempel tilbyder både blond og hvid kaffe lignende sure smage og lave niveauer af bitterhed, men mens blond kaffe er en let ristning, er hvid kaffe brygget af underristede bønner.

Det betyder, at hvid kaffe brændes ved en lavere temperatur, hvilket forhindrer bitterheden i at blive frigivet og giver en meget blød og blød smag. Hvis du nyder glathed i din bryg, så ville hvid kaffe være et bedre valg selv end blond kaffe. På den anden side, hvis du nyder et strejf af bitterhed, men ikke overvældende, så er blond kaffe vejen at gå. 

Er blond ristninger stærke? 

Ideen om en ‘stærk’ kaffe er meget subjektiv. Hvad en person opfatter som stærkt, kan en anden se som mildt!

Med hensyn til en stærk smag har mørkere ristning en tendens til at være mere bitre, mens blonde ristninger er meget mere bløde. I denne henseende ville en mørk ristning være ‘stærkere’ i smagen. Med hensyn til surhedsgraden er en blond ristning dog meget stærkere end en mørk ristning. 

Mørkere bønner mister deres syrlighed, da de opvarmes i længere tid, og syrligheden nedbrydes. I denne henseende ville en blond ristning være stærkere end en mørk ristning!

Er blonde ristninger koffeinniveauer højere end mørke ristninger?

Når vi taler om styrken af ​​en kaffe, henviser vi ofte til koffeinniveauet i en kaffe. Mange af os drikker trods alt kaffe ikke kun for smagen, men for det tiltrængte koffeinboost om morgenen!

Niveauet af koffein i en kaffebønne kan påvirkes af, hvor længe de ristes. Generelt kan man sige, at jo længere bønnen har været ristet, jo mindre koffein vil der være – ligesom surhedsgraden kan den høje temperatur nedbryde koffeinen.

Det betyder, at ja, en blond ristet kaffe (eller enhver anden lys ristning) vil have mere koffein end en mørk eller medium ristet. Stegetypen er dog ikke den eneste faktor, man skal overveje, når man diskuterer koffeinniveauer.

Forskellige typer bønner (fra forskellige arter eller varianter osv.) kan have forskellige niveauer af koffein. Måden du brygger en kaffe på kan også påvirke koffeinindholdet – en espresso er for eksempel meget mere koncentreret end en latte!

 Hvilken Kaffe Til Den Automatiske Espressomaskine?  - Blog Coffeedesk.com

Hvordan brygger jeg blond ristet kaffe?

Du kan brygge blond ristet kaffe på samme måde, som du brygger alle andre kaffebønner. Det betyder, at du kan bruge pour-over, en espressomaskine eller enhver anden metode, du foretrækker. Du kan endda prøve at koldbrygge blond ristet kaffe også.

Fordi smagen er central for en blond ristet kaffe, vil mange kaffeelskere fortælle dig, at den bedste måde at nyde en blond rist på er lige (sort eller som espresso og uden sukker eller sødemiddel). Men det er selvfølgelig op til dig – de bløde smage vil stadig skinne igennem, hvis du tilføjer mælk, fløde eller endda smør (ja, smørkaffe er en ting!) til din morgenbryg.

Er blond ristet kaffe sundt?

Blondristet kaffe er ikke nødvendigvis sundere (eller usundere) end andre typer kaffebønner. En fordel, som blond ristet kaffe holder i forhold til mørkere ristninger, er, at der sandsynligvis er et højere antal antioxidanter til stede i bønnen – ved mørkere ristninger kan ristningsprocessen nedbryde disse.

Når man overvejer, hvor ‘sund’ en blond ristet kaffe er, er de vigtigere faktorer at overveje, hvordan du brygger den og drikker den. Hvis du tilføjer masser af sukker til brygget, så bliver det ikke helt så sundt som en ikke-sukkerholdig kaffe, for eksempel!

Blondristet kaffe: den sidste kop 

Blondristede kaffebønner er ikke bare lysere i farven end mørke eller mellemristede, men den kaffe, du brygger af bønnerne, har en karakteristisk smag, der næsten er frugtagtig (citronagtig!) i smag og aroma!

En let ristning er mere syrlig, men meget glattere end mørkere ristninger, og hvis du er den slags person, der elsker de bløde, bløde kaffesmage, så er den blonde ristede kaffe noget for dig.

Opdag

 

Relatede Artikler

da_DKDA