Search
Close this search box.
Hurtig French Press-iskaffe (nej, Det Er Ikke Koldbryg)

Hurtig french press-iskaffe (nej, det er ikke koldbryg)

Dette er den absolut hurtigste måde at lave fransk presse-iskaffe. Bare glem alt om koldbrygkoncentrat – med dette Hurtig fransk presse iskaffe opskrift du kan have din iskaffe klar på 5 – 6 minutter.

Hvem kan ikke lide den franske presse?! Det er ubesværet og laver fed kop kaffe. Men ikke nok med det – du kan også sagtens lave iskaffe i en fransk presse!

Der er to måder at gøre det på. Den sædvanlige måde at lave iskaffe på i en fransk presse er at lave koldbrygkoncentrat. Du blander kaffegrums med koldt vand og lader det stå i mindst 12 timer. Dette producerer et stort parti koldbrygget kaffekoncentrat, der burde holde dig et par dage.

Du kan også bruge denne hurtige franske presse iskaffe opskrift. Det er den absolut hurtigste måde at lave iskaffe i en kaffepresse. Din drink er klar på kun 5 – 6 minutter, og der kræves ingen planlægning! Og da kaffen er friskbrygget, er den lækker.

Du starter med at brygge dobbelt stærk kaffe i din kaffepresse. Dernæst hælder du kaffen langsomt over isterningerne, tilsætter mælk og sukker og det er det. Det kunne ikke være enklere.

Sådan laver du iskaffe i en fransk presse

Du får brug for:
fransk presse
4 spsk kaffe, groft malet
8 ounce vand
1 kop isterninger
8 oz kold mælk, eller halv og halv

Vejledning:
Tilbered kaffe: Skyl din tomme franske presse med varmt vand for at varme pressen op. Kassér skyllevandet og tilsæt 4 spsk groftmalet kaffe til pressen. Bring vandet i kog, tag det af varmen og vent et par sekunder. Hæld det varme vand lige efter kog i din brygger. Rør kaffen rundt med en ske, og sørg for at al kaffen er mættet. Lad kaffen trække i 4 minutter.

Mens du venter, forbered glas – fyld to høje glas halvt med is. Kl. 3:50 sættes stemplet på og tryk forsigtigt helt ned kl. 4:00.

Hæld kaffen virkelig langsomt over isterninger mellem to klargjorte kopper. Hæld lidt ad gangen. For at afslutte, tilsæt 4 oz kold mælk eller halv og halv i hver kop, rør godt, smag til og sød efter smag.

Giver 2 portioner.

Muligheder?

Tilføj lidt vaniljesirup til opskriften på en is vanilje latte, eller tilsæt 2 spsk karamelsauce til en is karamel latte.

Til vietnamesisk iskaffe, tilbered kaffe, tilsæt 2 rige spiseskefulde sødet kondenseret mælk og sprøjt i halve og halve. Rør og sød efter smag.

God fornøjelse!

da_DKDA