Search
Close this search box.
Hvad Er Den Tredje Bølge Og Dens Elementer?

Hvad er den tredje bølge og dens elementer?

Hvad er den tredje bølge af kaffe?

Ind imellem dukker dette spørgsmål op på nettet eller på kaffecaféer, hvor et flertal ikke ved præcis, hvad der menes.

Er der også mulige første, anden og måske en fjerde bølge i kaffe?

Den korrekte definition af tredje bølge kaffe er ret kompleks, da du tilfældigvis får forskellige definitioner fra hver anden person, du støder på, og mange af dem har ikke en idé om, hvad den tredje bølge i kaffe er.

Jeg har tilfældigvis spredt mine fangarme i ikke bare at spørge rundt om tilfældige personer, hvad den tredje bølge kaffe handler om, men også til visse kaffeprofessionelle med det formål at kende deres helt egen definition og om muligt i lægmands term.

Svaret var enkelt og klart – “Det er ikke bare kaffe.”

Du kan spørge dig selv, hvad der skete med de første to bølger, så her er en hurtig en til dig;

I 60’erne var den progressive vækst i kaffeforbruget på sit højeste, og for allerførste gang havde kaffen en stor dækning, som betegnede den første bølge.

Efter nogen tid kom den anden bølge til at være med stigningen i kaffekvaliteten, der blev gjort tilgængelig for offentligheden.

Kunne du tro, at kaffe på et bestemt tidspunkt tilfældigvis var en luksus på det tidspunkt?

Kaffeforsyningskæden mellem producenter og forbrugere markerede denne vitale betydning.

At vide, hvad den første og anden bølge handler om, bringer os til den tredje bølge.

Den tredje bølge fokuserer på påskønnelse og kvalitet af kaffen.

Hvordan vi forbruger og fremstiller det i vores tanker, betyder meget.

I den tredje bølge er der fokus på kaffeprodukternes forsyningskæde fra producent – importør – rister – barista – forbruger.

Derved er tredje bølgekaffe sammenfattende det fælles arbejde for alle.

Elementerne i den tredje bølge kaffe spredte sig over;

  • Direkte handel
  • Smag variation og terroir
  • Bæredygtighed
  • Stege profiler
  • Innovative bryggeteknikker
  • Renhed

At indtage en specialkaffe, der er godt produceret med alle dens særlige tiltrækningskraft, som leveres af forsyningskæden, giver anledning til selve grundlaget for et fantastisk møde.

Et af nøgleelementerne i den tredje bølge er at få forbrugeren til at føle sig meget exceptionel.

Dette kunne være forbundet med at have ordentlig kundepleje, men kernedelen af ​​det hele er fortællingen inde i kaffekoppen.

Fortællingen er normalt en kombination af perspektiver indsamlet fra producenterne, importørerne, brænderne og så baristaerne, mens forbrugeren til sidst afslutter med et unikt perspektiv på kaffen.

Vær opmærksom på, at god kaffe af høj kvalitet kan være så meget arbejde.

Tredje bølgekaffe er et udtryk, der bruges til at udvikle og bifalde det særprægede træk ved en berømt kaffe med ligevægt i den ønskede anvendelse til udviklingen af ​​bestemte ristningsprofiler for hver enkelt kaffe brygget med det formål at understrege den enestående smag, duft og smag fornemmelse i munden.

da_DKDA