Search
Close this search box.

Hvad er specialkaffe?

Special Coffee Association of America (SCAA) betegner specialkaffe for at være den højeste værdi af kaffebønner ristet til dens yderst mulige smag udført af veluddannede eksperter og derefter professionelt brygget for at opfylde SCAAs avancerede krav.

Når den er i grøn kaffeform, ses den som en ren uforfalsket tilstand uden fejl samt en egenskab, der skiller sig ud, når den serveres i en kaffekop efter at have bestået SCAA-score på 80 point og derover.

Året 2012 har i rekorden for produktion af høj trafik i specialkaffeproduktion med sine tal sat til over ni millioner tons grøn kaffe.

Specialkaffe refererer til kaffe, der er blevet bedømt til 80 point eller mere ved hjælp af en 100 point-skala, som normalt udføres af en uddannet og autoriseret professionel inden for kaffesmagning eller Q Grader.

Det er kaffetyper, der tilfældigvis er på deres højeste efter at være blevet dyrket i den fejlfri højde, perfekt timing på året, den bedste jord og endelig høstet på det rigtige tidspunkt.

Denne type kaffe har tilfældigvis eksisteret helt tilbage til 1900-tallet, men med udtrykket “specialkaffe” blev den brugt for allerførste gang i 70’erne skrevet i et tidsskrift af Tea and Coffee Trade blot et par år efter. første Starbucks kaffebar nogensinde blev etableret.

Dyrkningen af ​​specialkaffe varierer rundt i hele universet med fokuslande som; Kenya, Etiopien og Columbia.

Udover disse top tre lande, producerer andre lande i mindre mængder af specialkaffe, såsom Panama, blandt andre, som har skabt sig et velrenommeret navn ved at have veluddannede og professionelle landmænd med al påskønnelse for dets bærbare lands størrelse samt støtte fra de to omkringliggende have.

Disse kaffedyrkningsområder er kendt for at være veltrænede i at sørge for at soignere deres kaffeprodukter til livets bedste med en fingerfærdighed, som ikke findes i nogen andre dele af verden.

I 1999 var det gennemsnitlige forbrug af specialkaffe i USA sat til 9% og give or take et par år senere, i 2014, var forbrugsraten steget til 34%.

Dette viser en stor spredning af specialkaffe i USA via forskellige virksomheder.

I Det Forenede Kongerige blev en årlig stigning på 13 %, hvilket er 3 % højere end forudsigelsen på 10 % af kaffemarkedssystemet som helhed, fremskrevet af en rapport fra Allegra.

Allegra forudså også en fordobling af de nuværende 1.400 specialkaffecaféer inden år 2020 med en årlig progressionsrate sat til 17 % af det britiske forbrug af specialkaffe.

Det er også vigtigt at vide, at sammenlignet med det almindelige (kan betegnes som dårlig kaffe) kaffeforbrug, er specialkaffe på flere måder bedre for dig som individ sundhedsmæssigt end blot at have en tydelig positiv smag såvel som naturlig fornemmelse.

da_DKDA