Search
Close this search box.

Hvilken Kaffe Er Bedst Til French Press?

Nedenfor vil jeg gerne forklare dig lidt om, hvilken kaffe jeg anbefaler til french press, næste gang du skal lave en frisk kop kaffe til morgenmad.

Der Er Mange Måder At Brygge Kaffe På

Kaffe kan brygges på mange forskellige måder, og ligesom med grill, vil der altid være mennesker, der sværger ved den ene eller den anden brygningsmetode.

Uanset om du er for det meste i almindelig filterkaffe eller elsker duften af ​​friskmalet kaffe i en french press, er det meget et spørgsmål om præference.

Men hvis du har modet til at prøve noget andet end den almindelige filterkaffe, så kan den franske presse være et fornuftigt skridt op – både i smag og udfordring.

Friskmalet Kaffe Gør Hele Forskellen!

Først og fremmest skal du beslutte, om du skal købe en malet kaffe  eller en pose med  hele kaffebønner i butikken. Her skal du  altid  gå efter en pose med  hele bønner,  hvis du vil have en fantastisk kop kaffe fra kanden. 

Selvfølgelig kræver denne løsning, at du har  en ordentlig kaffekværn hjemme, men disse koster ikke det hvide ud af dine øjne, og en kaffekværn er uundværlig, hvis du har brug for en kop kaffe af høj kvalitet.

Grunden til, at hele bønner er bedst, er primært, at de holder smagen bedst, når de står i posen. 

Aromaen forsvinder ikke så let fra en hel bønne som den fra jorden, og så kan du nyde den fulde aroma af kaffen i længere tid. 

Hele bønnerne giver dig også mulighed for at male kaffen nøjagtigt, præcist som du vil have den. En French Press kan få de bedste resultater med groft malede bønner, da kaffen er i kontakt med det varme vand i meget lang tid. 

Derfor, hvis kaffen males eller knuses for fint, kan den hurtigt blive  meget bitter , som ingen serveres med!

Vælg En Lys Ristet Kaffe!

Når det kommer til selve kaffevalget, anbefaler jeg dig altid at vælge en lys til mellem ristet kaffe til French press, da kvaliteten her normalt er højere end den mørke ristede. 

Dette skyldes hovedsageligt mørk ristning undertiden hjælper med at skjule bønnernes lavere kvalitet, hvor en let ristet kaffe ikke har noget at skjule. 

Desuden smager en let ristet kaffe meget bedre, fordi alle de naturlige kaffearomaer ikke er blevet helt brændt – du vil kunne smage en klar forskel mellem en lys og en mørkristet kaffebønne i en French Press.

Ristning og formaling af kaffebønnerne påvirker kaffen meget, når det kommer til kaffe, der trækker tid i et stempelkande. 

Rygterne siger, at kaffen kun skal vare i op til 4 minutter i en French Press, men hvis du elsker smagen af ​​kaffe, skal du lade den være i vandet i længere tid.

Her kan du prøve med en lodtrækningstid på alt mellem 6 og 14 minutter, hvor 14 minutter bestemt ikke er en kaffesmag for alle!

male kaffebønner til french Press?

Når jeg brygger kaffe, har jeg mange gange det indtryk, at det er en kunstform mere end noget andet.

Med hensyn til brygning af French Press skal du bruge grove kaffegrums.

Med espresso har du højt tryk, og du brygger et skud på 25 sekunder, så du skal holde alt meget fint for at udtrække alle smagene på kortest mulig tid. 

Med den French Press har du det nøjagtige modsatte scenario.

Du bruger flere minutter på at brygge en gryde kaffe, så du har tid til langsomt at lade det grove kaffegrums udvikle sig og udvikle deres smagsprofil.

Kan du huske, at jeg nævnte, at jeg føler, at brygning er en slags kunst? Nå, det er derfor. Ser du, hvis du brygger med for grove jordede bønner, mister du smag og ender med en svag kop kaffe, og hvis du på den anden side maler for fint, når du brygger, blokerer du percolatoren og ender uden kaffe og et rod, du skal rense.

Prøv Igen Og Igen Og Igen ...

En almindelig kaffemaskine er meget tilgivende, når det kommer til at fungere, da den stort set altid giver et ensartet resultat; et resultat, som kaffefans kan blive fristet til at kalde kedeligt.

Her er French Press en lidt større udfordring, da både kaffegrunden og træktiden i vandet kan variere meget fra type til type.

Dette gør kaffe brygning lidt sværere til at begynde med, men der er simpelthen ikke andet at gøre end at prøve igen og igen – praksis gør mester, og når du først har mestret din French Press, får du en kaffeoplevelse i verdensklasse hver gang !

 
 
da_DKDA