Search
Close this search box.
Hvordan Skal Du Opbevare Små Mængder Grøn Kaffe?

Hvordan skal du opbevare små mængder grøn kaffe?

Når du køber store mængder grøn kaffe, er en af ​​de største udfordringer at holde dine bønner væk fra eksterne faktorer som fugt, temperatur, ilt og lys for at bevare friskheden i længere tid.

Men i takt med at hjemmeristning er blevet mere populært og med fremkomsten af ​​flere og flere mikroristere, er vi begyndt at se et større behov for løsninger ved opbevaring af mindre mængder grøn kaffe.

For at lære mere talte vi med kaffeprofessionelle, der forstår opbevaring af grønne bønner. De fortalte os, hvad vi skulle fokusere på, og hvor vi skulle starte, når vi opbevarer mindre mængder grønne bønner. Læs videre for at lære mere.

Økotact Emballage

Hvorfor er det vigtigt at opbevare grøn kaffe korrekt?

Grøn kaffe skal opbevares korrekt for at bevare dens friskhed og dermed kvaliteten.

Selvom den kan bevare sin kvalitet i nogle uger eller måneder, er grøn kaffe stadig et hygroskopisk produkt. Det betyder, at den er særligt følsom over for fugt i luften.

Da grøn kaffe med vilje tørres til et målfugtighedsniveau (omkring 11 % eller 12 %) før forsendelse, er det vigtigt at sikre sig, at den ikke optager overskydende fugt, mens den opbevares. Dette kan få kvaliteten til at forringes eller endda føre til udvikling af skimmelsvamp.

Derudover, fordi den er så absorberende, kan forkert opbevaret grøn kaffe også påtage sig enhver særlig stærk lugt eller smag, der måtte være til stede i nærheden.

Endelig er det også vigtigt at holde den ude af varme og direkte sollys, hvilket kan påvirke grøn kaffes kvalitet og friskhed.

Ecotact Troiseal Green Coffee Bag Sweet Marias 42

Renaud Cuchet er administrerende direktør for EFICO Central America, en grøn kaffehandelsvirksomhed, der har opereret i kaffesektoren siden 1926.

“Vi har lavet test,” siger han. “Som følge heraf ved vi, at de kritiske øjeblikke, hvor konventionelt pakket kaffe (dvs. i juteposer) udsættes for kvalitetsforringelse, er indlandstransport, havneforsinkelser (nogle gange bliver containerne efterladt ved kajen under solen) og ekstreme temperaturer og fugt under omladning).

Da disse omstændigheder ofte er helt uden for en erhvervsdrivendes eller risters kontrol, er det afgørende at sikre, at du minimerer deres indvirkning.

Disse faktorer er dog ikke kun et problem under transport. Selv når grøn kaffe ankommer til risteriet, bør købere sørge for at opbevare deres bønner korrekt, i kølige, tørre miljøer med lavt fugtindhold og ude af direkte sollys.

Hanuman Jain er administrerende direktør og grundlægger af Ecotact, en emballageproducent, der tilbyder en række 9-lags hermetiske emballageløsninger til en række landbrugsprodukter, herunder specialkaffe.

Han forklarer, at der på grund af dette er et voksende behov i kaffesektoren for “special højbarriereemballage”.

Kaffemarker

Opbevaring af mindre mængder grøn kaffe

Rundt om i verden forhandles grøn kaffe almindeligvis i poser på 60 kg. Når vi taler om en “pose” grøn kaffe, er der en ret god chance for, at den bliver 60 kg stor.

Men i de senere år er importører begyndt at tilbyde et varieret udvalg af størrelser, såsom 10 kg og 25 kg poser og kasser, for at appellere til det voksende marked for mikro- og hjemmeriste. Det kan også være kaffe, som er lidt sjældnere eller af højere kvalitet.

“Normalt indebærer denne kvalitetsstigning en højere pris,” forklarer Renaud. “Efterfølgende ønsker importører og brændere at beskytte værdien af ​​for eksempel mikropartier, fordi de kan koste mere end det dobbelte end en konventionel kaffe.”

At miste enhver nuance under forsendelsesprocessen vil have en afsmittende effekt på, hvordan kaffen vurderes og scores. Det betyder, at der altid er risiko for at miste betydelige beløb, hvis opbevaringen ikke er tilstrækkelig.

Økotakt Grønne Bønner

Derudover er afsendelse og modtagelse af grøn kaffeprøver en del af købsprocessen for handlende og brændere. Kvaliteten af ​​disse prøver vil spille en afgørende rolle i enhver købsbeslutning. Som følge heraf er det vigtigt, at det vedligeholdes korrekt.

Sweet Maria’s er en virksomhed, der har specialiseret sig i at levere hjemmeristerier med grøn kaffe og en række relaterede produkter. Medejer Thompson Owen fortæller mig, at de har hævet kvaliteten af ​​deres service ved at investere i bedre opbevaring af grøn kaffe for at forbedre kvalitetskontrollen.

Han fortæller mig, at det kan tage måneder at evaluere en prøve, og at det er vigtigt at sikre, at den opbevares korrekt.

“Det har været vigtigt at opbevare vores grønne kaffeprøver fra importører i vores kaffelaboratorium,” siger han. “Det ved folk måske ikke, men mange importører og prøvetjenester sender faktisk prøver af grøn kaffe i papirposer.

“Det er fantastisk, fordi vi kan lægge dem i vores papirkurv; dog er vi ofte nødt til at opbevare vores prøver i længere tid og henvise til dem senere.”

Selvom kaffen holdes ved den rigtige temperatur, er det en af ​​de bedste måder at holde luften væk fra grønne bønner til at bevare dens friskhed.

“Selv i vores klima, som vi betragter som ret ideelt til opbevaring af grøn kaffe, vil en prøve, der er lagret i papir, ændre sig hurtigt,” forklarer Thompson. “Hvis vi skal henvise til en prøve, når den kaffe, vi har købt, lander i Port of Oakland flere måneder senere, er en referenceprøve, der er gemt i papir, ret ubrugelig.

“I begyndelsen indså vi, at et af de vigtigste aspekter af kaffehandel er prøveudtagningsøvelsen,” fortæller han. ”Det skaber en masse værdi; milliarder af dollars af handel hviler på disse prøver. Men vi så, at meget af den emballage, der blev brugt til prøverne, var i uorden.

“Fordi folk brugte papirposer og andre almindelige alternativer, ville prøver blive beskadiget under transporten.”

Tørre Kaffe

Tips til opbevaring af mindre mængder grøn kaffe

Der er en række bedste praksis at følge, når du opbevarer prøver eller små mængder grøn kaffe. Hvis du følger disse, sikrer du, at kaffen holder sig frisk i længere tid og smager lækkert, efter at den er ristet, malet og brygget.

Disse omfatter:

  • Opbevar din kaffe på et køligt, tørt, mørkt sted, væk fra direkte sollys og varme
  • Hæv din kaffe og hold den væk fra jorden (ved at opbevare den på hylder, for eksempel)
  • Opbevar det i et neutralt lugtende miljø
  • Hold det væk fra vandkilder eller fugt
  • Sørg for, at du ikke opbevarer det i nærheden af ​​noget med en stærk lugt (såsom kemikalier eller skarpe fødevarer)

Men i kombination med disse tips er den bedste ting at gøre blot at bruge emballage af højere kvalitet fra mærker som Ecotact.

“Uden god barriereemballage kan skader på grøn kaffe opstå meget hurtigt,” forklarer Thompson.

“Vi har kunder over hele USA og til en vis grad rundt om i verden,” tilføjer han. “Hvis vi sender til et super varmt og tørt sted eller en ekstremt fugtig stat i USA, ved vi, at grøn kaffe kan nedbrydes på et par uger uden ordentlig opbevaring.”

Når en kaffe ankommer med en rister, anbefaler Thompson, at de bruger enhver form for hermetisk emballage. Til hjemmeristere siger han, at en forseglbar glaskrukke, såsom en murerkrukke, er et godt sted at starte.

Der er dog ingen erstatning for specialdesignet kaffeemballage.

Navneet Jain er direktør for eksport på Ecotact. Han fortæller mig, at virksomheden har designet sin Troiseal udvalg af poser til både erhvervs- og hjemmeristere, der understøtter dem, når de køber små partier grøn kaffe.

Karishma Sharma er virksomhedens marketingchef. Hun siger: “Troiseal-posen kan genbruges tre gange, men samtidig er den manipulationssikker. Hvis nogen forsøger at bryde forseglingen, får du en notifikation på forseglingssystemet, som siger, at forseglingen er ugyldig.

“Poskerne er også lavet af hermetisk 9-lags emballage med høj barriere, som holder kaffefarmen frisk,” tilføjer hun. “Dette betyder også, at du for hjemmeristere ikke behøver at stege f.eks. 25 kg på én gang; du kan gøre det i flere partier.”

Grønne Kaffebønner

Hvordan understøtter brugen af ​​bedre emballage producenterne?

Kaffeproducenter investerer en masse tid og ressourcer i at få det fulde potentiale ud af, hvad deres gård har at tilbyde. For fuldt ud at repræsentere kvaliteten af ​​deres kaffe er en solid løsning til transport og opbevaring af grønne bønner vigtig.

Ashok Patre er ejer af Ratnagiri Estates, en banebrydende specialkaffefarm i Indien. Han siger: “Mange brændere og købere i de sidste par år har spurgt mig om vakuumpakning. Det skyldes, at når vi sælger en beholder, bliver den som udgangspunkt købt af en importør, som så distribuerer den til enkelte små mikroristere.

“Der har dog været en forsinkelse med at få kaffe til dem på grund af alle importproblemerne forårsaget af Covid-19-pandemien,” tilføjer Ashok. “Det betyder, at friskhed er blevet et problem; brændere får faktisk kaffen otte eller ni måneder efter høst.”

Som et resultat kan dette forårsage problemer med omdømmet for producenter med både købere og brændere. Selvom kaffen er af høj kvalitet, når den forlader gården, kan forlængede forsinkelser i havnen få friskheden til at forringes og efterlade et dårligt førstehåndsindtryk.

Ashok siger, at brug af højkvalitetsemballage til grøn kaffe har været nøglen under pandemien.

“Der har været mange positive tilbagemeldinger,” siger han. “Brugen af ​​Ecotact-emballage har været et stort skridt for os; det har hjulpet os med at presse og markedsføre vores kaffe. Mange brændere er kommet frem for at købe vores kaffe, fordi de er [small-batch and properly packaged].”

Han fortsætter med at forklare, at mindre poser kaffe er mere populære hos hjemme- og mikroristere af en række årsager. Selvom omkostningerne, tilgængeligheden og fleksibiliteten alle er vigtige, gør størrelsen og den fysiske byrde ved at flytte en mindre taske den også populær.

“Den feedback, jeg fik fra mikro-ristere, der har brugt disse mindre poser, har været positiv, og de er super begejstrede, fordi de er nemme at håndtere,” siger han. “De behøver ikke for meget fysisk kraft for at løfte tasker og læsse en.”

Hvis mikro- eller hjemmeriste arbejder med så lidt som én person på skift ad gangen, kan det være farligt at løfte 60 kg eller mere.

Ashok tilføjer: “De fleste af vores kunder laver også kun partier på 15 kg, da de er små brændere. For dem er taskestørrelsen ideel, og så ender de ikke med at åbne en taske og holde den udsat i lang tid.”

Økotact Emballage

I betragtning af, hvordan markedssegmenterne for hjemme- og mikrorister er vokset i de senere år, er det blevet afgørende at finde løsninger til opbevaring af mindre mængder grøn kaffe.

I sidste ende er hovedprioriteten fortsat friskhed. Ved at sørge for at opbevare din kaffe korrekt, kan du garantere, at dine kunders grønne bønner forbliver friske – og sørge for, at de bliver ved med at komme tilbage efter mere.

Billedkreditter: Ecotact, Unsplash

da_DKDA