Search
Close this search box.
Kaffe I Spanien: Cortado, Cafe Con Hielo …

Kaffe i Spanien: Cortado, Cafe con Hielo …

Vi kender alle italienske kaffeklassikere godt – enhver kaffefan har allerede prøvet espresso, caffe latte, cappuccino …

En hel galakse af italiensk kaffe er blevet en permanent del af vores caféskik. Men hvad ved vi om måderne at drikke kaffe på i Spanien?

Jeg satser ikke meget! Spanierne har deres egne kaffedrikketraditioner, som er lidt anderledes end dem, vi kender fra Appenninerne.

Hvordan drikker du kaffe i Spanien? Kaffe som f.eks Iskaffe, skiveskåret eller Bombonkaffe er bestemt mindre almindelige end Caffe Latte eller Flat White.

Da spansk kaffe ikke er populær og let tilgængelig i Polen, har vi en håndfuld opskrifter og inspiration til, hvordan du laver ægte kaffe. Spansk kaffe derhjemme.

Spansk Kaffe

Cortado kaffe – hvad er det, og hvordan laver man det?

Cortado kaffe er en kaffe med intens smag til dem, der leder efter noget stærkere i smagen end flad hvid, men lidt svagere end espresso macchiato.

Du mangler:

  • Dobbelt espresso eller ca 50 ml kaffe fra en moka gryde
  • Om 100 ml mælk (plantebaseret eller almindelig) skummet på samme måde som til flad hvid (ikke for meget skum!)

Pro type: hvis du ikke har en mælkeskummer, kan du med succes bruge en fransk presse.

  • En tumbler eller en kop med en maksimal kapacitet på 150 ml

Espressoen hældes over med varm opskummet mælk, hvilket resulterer i en kaffe, der er intens i smagen og lidt farvet af mælk. Spanierne drikker kaffe i urban tilstand – de drikker normalt Cortado på vej til arbejde. Denne mængde koffein er lige til morgenmad og vil perfekt forberede os på hverdagens strabadser.

Skære Kaffe

Noget for dem med en sød tand – en opskrift på Café Bombon

Bombon kaffe er mere en dessert end en stimulerende blanding. Det vil med succes erstatte et stykke kage eller chokolade når du har lyst til noget sødt. Det er en blanding af kondenseret mælk med essentiel espresso.

For at forberede Café Bombon skal du bruge:

  • Dobbelt espresso eller 50 ml kaffe
  • To spiseskefulde af kondenseret mælk
  • Et lille glas (ca. 100 ml)

Hæld den kondenserede mælk i bunden af ​​glasset, og hæld derefter espressoen langsomt, for ikke at blande lagene. Du får en perfekt dessert med et lille skud koffein.

Cafe Bombon

Ikke kun til varme dage – Café con Hielo

Ice Coffee er dybest set is kaffe. Den adskiller sig dog fra den græske frappe – den indeholder ingen tilsætningsstoffer og er ikke blandet med is. Det er en fantastisk løsning til varmere dage (som åbenbart er rigeligt i Spanien, i modsætning til Polen).

For at tilberede Cafe con Hielo har du brug for:

Hæld den afkølede kaffe i et glas fyldt til randen med is, og tilsæt derefter en plantebaseret drik eller mælk. Sip gennem en økologisk halm, nyd solen eller drøm om smukt vejr (slet efter behov).

Kaffe Med Is

Det er værd at se på kaffe fra forskellige perspektiver

Når det kommer til espresso-baserede kaffer, ser det ud til, at caféer domineret af italienske drikkevarer åbner for flere og mere modige alternative kaffer (heldigvis!). Det er let at glemme, at der drikkes kaffe i verden på alle mulige måder, som også kan være bemærkelsesværdige. Det er værd at åbne op for opskrifter på kaffe i en lidt anden stil – måske finder du nye yndlingssmag!

da_DKDA