Search
Close this search box.
Maroccino – Hvilken Slags Kaffe Er Det?

Maroccino – Hvilken slags kaffe er det?

Italienerne er meget seriøse omkring at drikke kaffe, og det er ikke så mærkeligt, at de trods alt betragtes som den største kaffenation i verden!

Traditionen med at drikke kaffe i Italien er meget stærk, lidt forskellig i hver by, og der er mange uskrevne regler omkring dette ritual, som er nemme at bryde, hvis du ikke er vokset op i denne kultur.

Hvad er de italienske kaffedrikkevaner? Det er for eksempel ikke passende at få en cappuccino efter kl. 11, fordi det er en del af morgenmaden – om morgenen serverer italienerne kaffe med mælk og en sød croissant. For nogle er kaffe alene allerede et morgenmåltid!

Om eftermiddagen i Italien bestilles derimod en espresso hvis du ikke vil være underlagt de lokales overraskede blikke. En anden traditionel italiensk kaffedrik er marocchino. Hvad er denne kaffedrik, og hvad er opskriften?

Marocchino – hvad har kaffe og hatte til fælles?

I århundreder har italienerne forenet sig kaffe, chokolade og mælk at lave søde, stimulerende kaffedrikke. De ældste opskrifter på kaffe med chokolade går tilbage til det 18. århundrede. Marocchino er en sød kaffe, der kommer fra Alessandria, hvor den første gang blev serveret i Carpano baren. Alessandria var hjemsted for den berømte Borsalino-hattefabrik, som lavede hatte båret af mange berømte og berømte hoveder (inklusive Indiana Jones og Michael Jackson). Disse hatte havde en karakteristisk brun stribe kaldet marocchino indeni. Til ære for de storslåede hatte blev der skabt kaffe med et lag kakao, der ligner denne strimmel.

I dag er denne kaffe populær over hele landet, selvom man i nord kan finde den under et lidt andet navn – udtrykke. Marocchino adskiller sig fra den populære mokka i størrelse – det er meget mindre kaffe, tilberedt i en espresso kop.

Marokkansk

Hvornår på dagen skal man drikke marocchino? Da den er ret lille, betyder det ikke så meget, hvornår du bestiller den. Marocchino kaffe er ret intens i smagen, så den er perfekt til fans af aromatisk espresso.

Hvordan tilbereder man marokkansk?

Du behøver ikke overtage alle de italienske kaffedrikkevaner med det samme, men nogle gange er det værd at prøve noget nyt, især da marocchino ikke er særlig populær i Polen. Du skal heller ikke købe billet til Italien, hvis du vil smage denne kaffe, for det er den relativt nemt at lave derhjemme.

I Italien tilberedes den på et enkelt espressoshot kombineret med kakao, drikke chokolade eller nutella. Traditionelt tilberedt marocchino indeholder kakao, men opskrifterne udvikler sig, og vi opfordrer dig kraftigt til at eksperimentere med din foretrukne chokolademulighed.

Espresso

Opskrift på en marokkaner

Du får brug for:

Hæld kakao på den tilberedte espresso eller tilsæt chokoladecreme, fyld den op med varm opskummet mælk og drys kakao på toppen. Nyd den, når du har lyst eller på dystre dage, hvor et strejf af Italien i form af denne søde kaffe bestemt ikke vil skade nogen.

da_DKDA