Search
Close this search box.
Præ-infusion – Hvad Er Det?

Præ-infusion – hvad er det?

Præ-infusion. Hvad er det?

Lad os starte med det grundlæggende. Pre-infusion betyder faktisk at blanchere kaffe – hælde lidt vand over det for at få det til at blomstre og åbne sig. En unik opskrift på pre-infusion består i at hælde kaffen over med mængden af ​​vand tre gange dens vægt. Så puster kaffen op, frigiver sine stoffer og slipper for kuldioxid – især når der allerede er gået et par dage siden ristningen. Efter præ-infusion er den malede bønne klar til at tage mere vand ind, og der dannes kanaler, så vandet kan komme ind og løbe ned i kaffen.

“Men hvem vil have det?”, det vil sige: hvorfor?

Når først vores kaffe er blevet præ-infunderet, forårsager efterfølgende pour-overs udvinding af opløselige stoffer. I tilfælde af espresso, præ-infusion størkner kaffekagen (kaffen presset med en tamper i portafilteret), hvilket forhindrer vand i at kanalisere gennem kagen. Forinfusionen med en espresso er selvfølgelig meget kortere, da den kun tager få sekunder.

49487329516 0Fe87Cd615 K E1619531720444 800X434 1

Hvornår skal man bruge præ-infusion?

Alle bryggemetoder baseret på perlokation (dvs. den frie strøm af vand gennem kaffen, hvor vandet kun passerer gennem kaffen én gang og derefter falder ned i koppen eller serveren), kræve præ-infusion. Det gælder for eksempel enheder som drypper eller Chemex. Varigheden af ​​præ-infusion afhænger af os, fordi præ-infusionen i sig selv giver os mulighed for at kontrollere bryggetiden. Situationen er anderledes i tilfælde af infusioner, dvs. de metoder, hvor kaffe er i konstant kontakt med vand (f.eks. fransk presse eller fordybende brygning som i Clever eller Hario Switch). I dette tilfælde erstatter den blotte hældning af vand forinfusionen, og der er ingen grund til at hælde kaffen på forhånd.

Præ-infusion – Chemex

49487360841 694D120Ff8 K 1 800X534 1

Hvad hvis… kaffe uden præ-infusion

I perkolationsmetoder spiller præ-infusion en vigtig rolle – det er optakten til brygningen. At springe dette afgørende skridt over er en synd mod kaffe, hvilket vil vise sig at være flad, mangler passende syre eller sødme, og selv opretholde den rigtige bryggetid vil være meget vanskeligere.

Protip: Jeg går efter meget lange og generøse forinfusioner, og hælder 70-80 gram vand på kaffen i 45-50 sekunder, hvilket forlænger min brygning, på trods af at jeg hælder over dryppet 3 gange.

Held og lykke!

49487574492 Bc00Ce078B K 800X534 1

da_DKDA