Search
Close this search box.
Reglerne For En Perfekt Tyrkisk Kaffe

Reglerne for en perfekt tyrkisk kaffe

Med oprindelse i Tyrkiet og enormt populær i dag i hele Mellemøsten, det meste af Nordafrika og Østeuropa, er tyrkisk kaffe også meget eftertragtet. Her er reglerne, du skal følge for at få en perfekt tyrkisk kaffe.

Sådan forbereder du det

For at tilberede det efter den traditionelle tyrkiske opskrift skal du blot bruge et par ingredienser:

  • Ekstra fin kaffekværn, den letteste mulige konsistens
  • Vand
  • En cezve eller ibrik, den traditionelle tyrkiske kaffekande
  • Sukker eller krydderier efter din smag

Den vigtigste regel er aldrig at lade vandet koge, for at forhindre det i at brænde og dermed miste sine organoleptiske egenskaber. Fyld først cezve, den traditionelle mellemøstlige kaffekande , med vand . Det er en kobber- eller messinggryde med et langt håndtag. Fyld gryden med ca. 50 ml vand pr. person. Når vandet er ved at koge, skal du fjerne cezve fra varmen og tilsætte den malede kaffe, sukker og dine yndlingskrydderier (det er meget populært at bruge kardemomme). Tilsæt en teskefuld pulver pr. person. Blandingen skal omrøres forsigtigt for at lette opløsningen af ​​pulveret og opnå en drink med rige aromaer.

Efter at have blandet alle ingredienserne placeres cezve på lav varme. Når temperaturen stiger, vil der dannes et tykt lag skum. Når skummet øges i volumen, betyder det, at drikken har nået kogepunktet. På dette tidspunkt kan du gøre to ting: enten serverer du infusionen sådan, hælder den i kaffekopperne, eller du kan fjerne cezve fra varmen, lade den køle af et øjeblik og sætte den tilbage på varmen to mere gange for at få en endnu stærkere kaffe. Før du nyder din kaffepause, skal du lade denne infusion hvile i et par minutter , så kaffepulveret sætter sig i bunden, før du nyder denne tyrkiske specialitet.

En drink indskrevet på listen over menneskehedens immaterielle kulturarv

Traditionen tro skal tyrkisk kaffe serveres i små kaffekopper uden hank. I Tyrkiet, i Grækenland som i flere lande i den arabiske verden, tilskrives en spådomskraft den kaffegrums, der er afsat i bunden af ​​kopperne. Cafédomancy -ritualet giver os mulighed for at vide, hvad fremtiden bringer for os: forudsigelsen er lavet ved at læse og fortolke de former, som kaffegrumset efterlader.

Tyrkisk kaffe er optaget på UNESCOs repræsentantliste over menneskehedens immaterielle kulturarv, og den har sit eget museum i Istanbul, hvor du kan opdage alle dens hemmeligheder og opnå perfektion i tilberedning af tyrkisk kaffe. Du kan også finde de vigtigste stadier af dens historie og prøve at forberede den under opsyn af teamet fra Museum of Turkish and Islamic Arts.

Opdag

 

Relatede Artikler

da_DKDA