Search
Close this search box.
Sådan Laver Du Cafe Cubano (cubansk Kaffe)

Sådan laver du Cafe Cubano (cubansk kaffe)

Hvad tequila er for spiritus, er cubansk kaffe i kaffens verden.

Det nippes eller nydes ikke… det er shots! Cubansk kaffe er mindst dobbelt så kraftig som amerikansk kaffe. Det er et dagligt morgenritual for cubanere og cubansk-amerikanere.

På et hvilket som helst tidspunkt af dagen eller natten på de utallige små cubanske restauranter i Miami, står folk i kø for “stød” cubansk kaffe serveret i fingerbølstore papirkopper.

Cubansk kaffe serveres i slutningen af ​​et måltid i kopper (små kopper), der er mindre end demitasse kopper. Den gammeldags måde at lave på cubansk kaffe er i en gryde på komfuret, selvom sandheden er, at cubanerne i dette land ofte laver deres kaffe i italienske espressomaskiner.

Tutorialen nedenfor vil bruge en Stovetop Espresso-gryde.

Bialetti 6 Kop Moka Induktionskomfur Top Espresso Kaffemaskine Kande I Lys Guld
Bialetti Moka Express Espressomaskine, 6 kopper

Kaffen

Du kan bedst tilnærme smagen af ​​cubansk kaffe ved at bruge fint malet, næsten pulveriseret kaffe. Kaffe i cubansk stil er også bredt tilgængelig i både hele bønner og malet espressoblandinger. Cubanerne nyder deres kaffe med generøse mængder sukker. Jeg har tilsat sukker i denne kaffeopskrift, da det generelt er sådan den laves, men hvis du ønsker at undlade sukkeret, er det fint.

Moka Espressokande
Komfur Espresso

Processen

Skru den italienske espressomaskine af, og fjern metalfilterkoppen fra den nederste halvdel. Hæld iskoldt vand i bunden af ​​espressomaskinen op til bolten på indersiden.

Moka Pot Åben
Skil gryden ad, fjern filteret og fyld med vand

Placer metalfilterkoppen tilbage i den nederste halvdel, og bank meget stramt med kaffegrums, og udjævn det øverst. Skru espressomaskinen sammen og sæt den på en varm blus (høj varme). Mens du holder øje med espressomaskinen, tag en metalkop og hæld ca. en teskefuld for hver stiltiende.

Moka Pot Med Kaffegrums
Portafilter indlæst

En typisk espressomaskine med komfur gør fire kopper, men de fås i så små som to (til den ensomme cubanske ungkarl) og så mange som otte og opefter (til Noche Buena – familiens juleaftensmiddag). Som de første risler af kaffe siver, hæld nok til at fugte sukkeret i metalkoppen. Bland kraftigt det fugtede sukker og kaffe, indtil det bliver en let pasta.

I mellemtiden skal du tage espressomaskinen af ​​varmen, når den øverste del er omkring 3/4 af vejen fyldt. Dette vil forhindre det i at brænde og/eller flyde over på dit komfur. Når kaffen er færdig, hældes den langsomt i metalkoppen, mens du forsigtigt blander den med sukkerpastaen. Hvis det gøres ordentligt (og ja, det kræver øvelse og et særligt touch), vil sukkerpastaen skabe et “skum”, når den er blandet med resten af ​​kaffen. Hæld i kopper eller demitasse kopper og skyd!

Moka Brew I Aktion

Cafe con Leche (cubansk kaffe med mælk)

Cafe Cubanos roligere fætter, kaffe med mælk skal kaldes mælk med kaffe for det er virkelig mælk med kaffe. En dampende kop af denne søde, trøstende portion serveret med ristet brød eller cubanske kiks er en typisk cubansk morgenmad.

Varm mælk op i en gryde. Kaffe med mælk er normalt lavet med sødmælk eller en blanding af sødmælk og inddampet mælk, men enhver mælk duer – tør jeg sige, også soja. Undskyld, Abuelita (Kære bedstemor)!

Hæld den varme mælk i et krus, fyld det næsten til toppen. Smid en stiltiende af cubansk kaffe og rør rundt. Læn dig tilbage, pop i Buena Vista Social Club CD’en og mærk den varme Golfbrise.

Moka Pot Baghave

da_DKDA