Search
Close this search box.

Sådan laver du en Macchiato derhjemme på 5 minutter eller mindre

Macchiatoen er en simpel espressodrik, der er perfekt til dem, der vil have et stærkere hit af koffein om morgenen.

Disse små, lækre drinks er den perfekte pick-me-up om eftermiddagen eller tidlig aften. Enkel at lave, du vil elske denne blege, aromatiske specialkaffedrik!

I dag er jeg her for at vise dig, hvordan du laver en macchiato derhjemme på 5 minutter eller mindre, så snup dig selv en god kop kaffe, og lad os komme i gang!

Hvad er en macchiato?

En “macchiato” er et italiensk ord for farvet eller mærket. Ordet refererer også til at tilføje skummet mælk (lavet af dampet og opskummet sødmælk) til toppen af ​​en kop espresso.

Macchiato
Sådan Laver Du En Macchiato Derhjemme På 5 Minutter Eller Mindre 5

Så hvis du bestiller en macchiato, bestiller du espressokaffe med tilsat dampet og skummet mælk på toppen.

Det er almindeligvis lavet med to espressoshots, men den ene kan også bruges, og den er lavet med den valgte mælk. Der bliver dog brugt mest sødmælk, da det giver det bedste skum.

Hvilke ingredienser er der i en macchiato?

Ingredienserne i en macchiato kan variere, og der er ikke en nøjagtig sætliste. Normalt omfatter ingredienserne følgende:

  • To espresso shots
  • Sødmælk
Ingredients Macchiato
Sådan Laver Du En Macchiato Derhjemme På 5 Minutter Eller Mindre 6

Der kan også være tilsat kanel eller kakaopulver samt andre smagsgivere som vaniljeekstrakt eller citronskal.

Du kan lege med forskellige smagsstoffer for at lave en macchiato, der passer til din smag.

Det er vigtigt at bemærke, at ordet “macchiato” betyder “mærket”. Så hvis du ser det skrevet på en menutavle på italiensk – udtales det ‘mah-kee-YAH-toe’.

Nu hvor du ved, hvad ingredienserne er, hvordan drikken udtales, og hvordan du kan tilpasse den, lad os tale om smagen af ​​macchiatoen:

Hvordan smager en macchiato?

En macchiato serveres i et lille glas med en lille smule skummet mælk på toppen og blandet med dampet mælk.

Det smager som en kaffe med meget lidt mælk. Mere mælk får det til at smage mindre stærkt, og mere kommer mælkens smag frem.

For mig er en macchiato en perfekt kaffe, hvis man gerne vil lære at drikke espressokaffe. På grund af mængden af ​​brugt mælk vil du ikke smage alle de smage, som espressoen har at byde på, og du kan vænne dig til smagen.

Mælk I En Krukke.
Sådan Laver Du En Macchiato Derhjemme På 5 Minutter Eller Mindre 7

Den tilsatte mælk får espressoen til at smage mere blød, og det tilsatte mælkeskum giver kaffen en smule tekstur, mens du stadig kan smage espressoens robuste smag.

Det er den perfekte kombination af espresso og mælk til at lave en espressobaseret drik, som alle kan nyde!

Er en macchiato stærkere end kaffe?

Generelt har en macchiato mere mælkeagtigt skum på toppen, hvilket hjælper med at opveje nogle af dens dristigere smag. Sort kaffe mangler typisk noget mælkeindhold – uden sukker og fedt, hvilket gør den stærkere end en macchiato.

Sort kaffe vil sandsynligvis stadig være lidt stærkere end en skummende, fordi der ikke tilsættes noget til drikken.

Hvis du kan lide at tilføje en smule sukker, mælk eller halvdelen/halvdelen til din kaffe, vil du måske bemærke, at macchiatoen er mere robust end kaffe.

Dette skyldes, at en macchiato er lavet med espressokaffe, som er en meget mere koncentreret form for kaffe, hvilket gør den stærkere i smagen.

Brygning Af Espressoshots.
Sådan Laver Du En Macchiato Derhjemme På 5 Minutter Eller Mindre 8

Men hvis du smager dem side om side uden nogen tilføjelser eller toppings, vil sort kaffe højst sandsynligt smage stærkere end en macchiato.

Hvordan drikker man en macchiato?

Den bedste måde at drikke en macchiato på er lige efter den er serveret. Skummet vil stadig være intakt, så du får den bedste drikkeoplevelse.

Hvis du vil, tilsæt en lille smule sukker ovenpå det hele for smags skyld! Hvis du vil tilføje sirupper eller ekstra sødestoffer, så hæld dem på en ske, før du rører dem i din drink.

Rør det hele forsigtigt sammen med en ske! Pas på ikke at røre for meget, for hvis du gør det, så ender du bare med at blande alt skummet ned i resten af ​​din drink for meget, og det bliver mindre spændende at drikke.

Hvis du foretrækker at drikke din kaffe uden sødemidler, behøver du ikke nødvendigvis at røre i den, før du drikker den.

Du kan simpelthen begynde at drikke det med det samme. Når du tager din første slurk, bør du kun tage den flydende del. Smag derefter på det søde skum og drik langsomt den resterende væske, indtil du er færdig med macchiatoen.

Gå ikke muntert direkte til den første slurk! Du vil blive belønnet med en mere nuanceret smagsprofil, hvis du er opmærksom på, hvad der foregår!

Forberedelsestid
4 minutter

Ekstra tid
1 minut

Samlet tid
5 minutter

ingredienser

  • To espresso shots

  • 1 oz (15 gram) sødmælk

Instruktioner

Fordi denne opskrift kræver så få ingredienser, er det bedst at bruge ingredienser af høj kvalitet til den bedst smagende macchiato! For at gøre det, kan du følge nedenstående trin:

  1. Begynd at brygge dine espressoshots. Jeg tager mine billeder fra en espressomaskine.
  2. Mens espressoen brygger, damp mælken.
  3. Det er bedst at dampe lidt mere mælk, da den nødvendige mængde højst sandsynligt brænder.
  4. Når alt er klar til at gå, tilsæt espressoshots til et lille glas.
  5. Top espressoen med en smule dampet mælk og en topping af skummet mælk.

Nu er der kun tilbage at nyde din hjemmelavede macchiato!

Noter

I stedet for espressomaskinen kan du også bruge en Moka-gryde eller AeroPress til at brygge espresso-lignende kaffe.

Sørg for at bruge den mælk, du bedst kan lide!

Anbefalede produkter

Som Amazon og Elgiganten Associate og medlem af andre tilknyttede programmer tjener jeg på kvalificerende køb.

Ernæringsoplysninger:

 

Portionsstørrelse:

1


Beløb per portion:

Kalorier: 17Total fed: 0,9 gMættet fedt: 0,5 gUmættet fedt: 0,2 gKolesterol: 3 mgNatrium: 11 mgKulhydrater: 1,3 gSukker: 1,5 gProtein: 0,9 g

Hvor mange kalorier er der i en macchiato?

En macchiato er lav i kalorier, fordi der kun bruges lidt mælk. Espressokaffen har ingen kalorier, så alle kalorierne kommer fra den brugte mælk.

Hvis du følger opskriften, har du brugt sødmælk, hvilket gør, at denne macchiato kun har 17 kalorier.

Du kan vælge at bruge mælk med lavt fedtindhold eller et mælkealternativ, hvis du foretrækker en anden smag eller ikke kan have mælkeprodukter.

Det er også en fantastisk måde at eksperimentere med forskellige smagsvarianter, fordi hver mejeri og mælkefri mælk har deres unikke smagssæt!

Konklusion

Jeg håber, du nød denne artikel! Hvis du føler dig eventyrlysten, så prøv at lave din egen macchiato derhjemme.

Opskriften er enkel at følge med ingredienser, der er nemme at finde i enhver købmand.

da_DKDA