Search
Close this search box.
Den Videnskabelige Grund Til, At Din Kaffe Smager Underligt, Når Du Genopvarmer Den I Mikrobølgeovnen (og Hvordan Man Forhindrer Det)

Den videnskabelige grund til, at din kaffe smager underligt, når du genopvarmer den i mikrobølgeovnen (og hvordan man forhindrer det)

I dag vælter vi bønnerne om en almindelig kaffegåde – hvorfor det smager så dårligt, når du genopvarmer kaffe i en mikrobølgeovn. 
I modsætning til nogle fødevarer og drikkevarer, der typisk smager bedre efter at være blevet zappet (såsom sidste nats rester, et koldt stykke pizza eller endda en kop mineralrig knoglebouillon ), har en nuking af din morgenkop joe en tendens til at have den modsatte effekt, hvilket giver det er en sjov eftersmag, der gør den direkte udrikkelig. 
 
Næppe den bedste del af at vågne op.
 

Årsagen til dette er ifølge den London-baserede fødevareforsker Natalie Alibrandi enkel. “Kaffe har naturligt flygtige forbindelser, klorogensyre og kininsyre for at nævne nogle få,” siger hun. “Når du genopvarmer din kaffe i en mikrobølgeovn, frigiver du flere af disse forbindelser, der kan smage astringerende og bittert.”

Og selvom dette sker med al kaffe – uanset hvordan du brygger den – siger Alibrandi, at der er én teknik, der har en tendens til at få kaffen til at smage endnu værre, når den genopvarmes i en mikrobølgeovn. 

“Hvis du laver din kaffe ved hjælp af en fransk presse,” siger hun, “vil der flyde flere flygtige stoffer rundt, som vil fortsætte med at brygge og blive endnu mere bitre.”

Okay, lidt af en buzzkill. Men i et forsøg på ikke at ende på en sur tone, spurgte vi Alibrandi om hendes bedste praksis, når det kommer til at varme kaffen op igen, så den smager lige så godt anden gang.

Sådan genopvarmer du kaffen uden mikroovn

Hvem har ikke fundet sig selv at sidde ned til deres computer med en rygende varm kop kaffe for at ende med at fare vild i deres indbakke så længe, ​​at den er lunken, når du kigger op? 

Været der gjort det. Når dette sker, “at hælde din kop kaffe i en gryde og genopvarme den langsomt på komfuret kunne være en mulighed for mindre bitterhed,” siger Alibrandi. “Men endnu bedre, bare bryg en ny.” 

Afhængigt af din arbejdsplads kan det være, at disse ikke er gennemførlige løsninger, og derfor anbefaler Alibrandi, at du i første omgang forhindrer din kaffe i at blive kold. 

“Den bedste måde at holde din kaffe varm på er at opbevare den i en isoleret kop,” siger hun. “Det vil forblive varmt i omkring 30-45 minutter, før det langsomt begynder at køle af.” Du kan forlænge dette tidsvindue ved at investere i en krusvarmer , og hvis ingen af ​​disse muligheder er tilgængelige, kan du måske overveje at forvandle den til en iskaffe i stedet.