Search
Close this search box.
Du Bør Tilføje Krydderier Til Din Kaffegrums

Du bør tilføje krydderier til din kaffegrums

Efter flere år at have brugt flade hvide tilsat sygeligt “ikke-fede” smagssirupper – en pumpe eller to? – tog jeg eksamen fra universitetet, fik mit første Serious Journalism Job og skiftede til Serious Brews Only. Men nu, i mit lille lejlighedskøkken, gennemgår kaffe med smag en renæssance. Jeg taler ikke om poserne med “karamel”-kværn, der efterlader en slags sæberester på din mund. Nej, jeg taler om  endda at støtte – den simple handling at tilsætte krydderier til din kaffegrums.

Mens tilsætning af krydderier til kaffe har været en almindelig praksis i årtier, hvis ikke århundreder, i mange dele af verden, inklusive Marokko og Mexico, lærte jeg først om det af min veninde Maddie. En morgen sent sidste år vågnede jeg op på den høje seng i hendes stue til den umiskendelige lyd af hele bønner, der skubbede rundt i en pose. Fra min siddepinde så jeg hende tilføje dem til en kværn efterfulgt af et par shakes kanel og en knivspids salt (!). Jeg tænkte, at jeg måtte drømme, indtil brølet af knusende kaffebønner vækkede mig. Jeg tog en slurk fra det keramiske krus, hun overrakte, og jeg fortæller dig, at det var transcendent – som at gå ind i en solrig lysning efter en lang vandretur gennem tyk skov.

Jeg har åbenbart dumpet lige så meget gammel kanel i mine Starbucks-ordrer som den næste fyr, men i modsætning til dengang var der ingen mærkelige, grynete flåder i min bryg. Og tilsætningen af ​​salt reducerede kaffens opfattede bitterhed og syrlighed og, ligesom det gør i bagværk, forstærkede den søde, blomstrede smag. Krydret kaffe, som jeg er kommet til at kalde det, er nu den eneste måde, jeg vil tage min cuppa joe på.

Sådan tilføjer du krydderier til din kaffe:

Hvis du bestemt ikke er et morgenmenneske (✋), skal du bare tilføje et drys af formalede krydderier direkte i din franske presse, Chemex, Mr. Coffee — vælg dit eget eventyr —sammen med de malede bønner. For de naturligt peppede blandt os foretrækker du måske at tilføje hele (som i, ikke malede) krydderier i dine hele bønner og male dem sammen. Dette vil resultere i en mere duftende, aromatisk bryg, men vær advaret: Din bønnekværn vil sandsynligvis holde på disse smage og potentielt indgyde dem i din næste batch. Uanset hvilken rute du vælger, skal du, når kaffen og krydderierne er kombineret, tilføje en knivspids salt (selvom du måske vil springe det over, hvis du elsker kaffes bitterhed ), og fortsætte med at brygge som normalt.

Varmere krydderier – dem du ville række ud efter, når du bager – som kardemomme, allehånde , nelliker, ingefær, muskatnød, stjerneanis og kanel passer særligt godt sammen med kaffe. Senior kokkeredaktør Sarah Jampel elsker New York Shuks Kafe Hawaij , en krydderiblanding, der blev bragt til Israel fra Yemen og traditionelt bruges i frisk kaffe. Jeg kværner en spiseskefuld kakaonibs med mine kaffebønner for at få en mørkere look på en mokka. Og selvom det lyder en knivspids forvirret for mig personligt, har folk, jeg ikke kender på internettet, angiveligt nydt at tilføje tørret kulinarisk lavendel til deres kværn. (Det gør du.)

Uanset hvad du vælger, så ved du sikkert, at en ,ille smule krydderier rækker langt; min tommelfingerregel er ½ tsk malet krydderi pr. seks kopper kaffe . Den bedste måde at finde det, du kan lide, er at eksperimentere med intensitet og prøve at efterligne dit yndlingsbagværk (kigger på dit græskarbrød ) i kaffeform.

Selv om jeg ganske vist har forladt den hakkede multe cut (moo-lay, som vi plejede at udtale det) tilbage på min universitetstid sammen med bogstaveligt talt alt, hvad jeg lærte på journalistskolen, er jeg glad for, at sjove, smagfulde drikkevarer er tilbage i mit liv . Som en krydret kaffe skulle jeg have nydt de år, mens de varede.

Opdag

 

Relatede Artikler