Search
Close this search box.
En Caféejers Guide Til At Finde En Engrosrister

En caféejers guide til at finde en engrosrister

Uanset om du overvejer at åbne en kaffebar eller har ejet en i et stykke tid, er det en af ​​de vigtigste beslutninger, du skal træffe, at vælge, hvor du skal købe din kaffe. Mange vælger at arbejde med en engrosrister.

I sidste ende er det nøglen at finde bønner, der matcher dine kvalitetsstandarder og opfylder dine kunders behov. Det er dog lettere sagt end gjort at finde den rigtige grossistpartner, og det er ikke så enkelt som bare at købe den bedste kaffe, du kan finde. Prisfastsættelse, bæredygtighed, minimumsordremængder og mange andre faktorer er lige så vigtige, hvis ikke mere.

For at lære mere om at finde en engrosleverandør talte jeg med en brænderist og en caféejer. Læs videre for at finde ud af, hvad de fortalte mig, og hvad du bør overveje, når du leder efter en grossistleverandør.

Ristning Af Kaffe

En oversigt: Hvad er engros kafferistere?

Ordet “engroshandel” refererer generelt til praksis med at købe varer i store mængder og distribuere dem til andre virksomheder i mindre mængder.

I kaffesektoren bruges det generelt til at henvise til store brændere, der leverer til flere kaffebarer, restauranter og andre gæstfrihedsvirksomheder, der kræver kaffe. Engrosristere køber store mængder grøn kaffe, rister den og sælger den derefter videre til deres kunder.

Det er unægtelig den mest populære model til at købe ristet kaffe på store kaffeforbrugende markeder rundt om i verden. Det skyldes, at ristning af kaffe generelt kræver mange investeringer i udstyr og uddannelse, og det er ikke altid nemt for kaffebarejere at klare sig selv.

Erica Piedmonte er en del af salgsteamet på Higher grounds trading Co, en kafferisteri baseret i Traverse City, Michigan, USA. Hun siger, at det kan være særligt nyttigt at finde den rigtige engrosrister i begyndelsen af ​​en cafés rejse.

“Ofte vil en full-service engrosristeri kunne hjælpe med alt, hvad du skal bruge for at få åben din café,” siger hun. “Disse tjenester kan omfatte support til cafélayout, udstyrsleasing og installation, kaffevalg, drinksopskrifter, barista-træning og mere.”

Engrosristere vil også have en række forskellige kaffer på tilbud – og vil kunne hjælpe dig med at vælge mellem forskellige forskellige bønner.

For eksempel, hvis du åbner en kaffebar på et marked, hvor du ved, at mælkebaserede drikkevarer er populære, vil du gerne lede efter en blanding, der kan “slå igennem” mælk. Omvendt, hvis du er i et område, hvor lette stege med enkelt oprindelse er mere populære, vil den rigtige stegeovn også kunne støtte dig der.

Tjekker Ristning Af Kaffe

Hvad er fordelene ved at købe engros?

Udover at have mulighed for flere forskellige kaffetyper og at kunne stole på ekstern risteekspertise, er der en række andre fordele ved at købe engros.

For det første er der generelt en betydelig prisfordel. At købe engros vil ofte være billigere end at bestille online eller købe små mængder kaffe.

Desuden, hvis du indgår et langsigtet partnerskab, vil brændere være mere tilbøjelige til at være fleksible med dine behov. Nogle vil endda levere yderligere tjenester til partnerskaber, såsom ristning af specielle eller eksklusive blandinger, undervisning eller endda leasing af udstyr.

Det er også værd at bemærke, at kaffebarer kan drage fordel af brandet og omdømmet for den brænder, de køber fra. For eksempel, hvis du ønsker at kommunikere en forpligtelse til bæredygtighed, kan du arbejde med en grossist, der betaler rimelige priser og støtter kaffeproducenter i oprindelsen. Det kan du så efterfølgende gøre klart for kunderne.

Tage Handel med højere grunde, for eksempel. Erica fortæller mig, at de rister kaffe engros for deres kunder, samtidig med at de støtter de landbrugssamfund, de køber fra, på en række forskellige måder.

“Higher Grounds tilbyder økologisk kaffe af specialitet og er et certificeret B Corp,” siger hun. “Al vores kaffe er sporbar, og vi har en mission om at støtte de lokalsamfund, hvor vi henter vores grønne kaffe, samt at tilbyde alle fordelene ved en full-service engrospartner.”

Olivia Andrade er medejer af Mezzo kaffehus i Otsego, Michigan, USA. Hun siger, at for Mezzo er de tre største fordele ved at arbejde med en engrospartner kvalitet, træning og krydspromovering.

“Vores rister, Higher Grounds, har flere medarbejdere til sociale medier og en større tilhængerskare, end vi gør,” siger hun. “Det hjælper at være i stand til at dele deres indhold med vores publikum såvel som deres tilbud.”

Ristning Af Kaffe

Hvad skal du overveje?

Mens engrosudbud kan være gavnligt for kaffebarer, er hver café anderledes og har efterfølgende forskellige kunder og krav.

Som sådan råder Olivia til at bestemme dine prioriteter, før du søger efter en grossistpartner. Start med at stille nogle centrale spørgsmål. Hvordan er dit krav? Hvilke priser har du råd til, og hvilket kvalitetsniveau leder du efter? Har du brug for noget udstyr? Uddannelse? Andre tillægsydelser?

Prissætning

Prisfastsættelse er afgørende, og for enhver gæstfrihedsvirksomhed vil den være tæt på toppen af ​​dagsordenen. I mange tilfælde vil det i sagens natur være forbundet med kaffekvalitet – så husk det.

I mange tilfælde vil du opdage, at bedre priser vil komme med en tidsbegrænset leveringsaftale. Men hvis en kontrakt er på bordet, så sørg for, at den tilbyder alt, hvad du har brug for.

Erica forklarer, at engroskontrakter ofte ikke kun dækker levering af brændt kaffe – de kan også dække udstyrspriser eller leasingvilkår, træningsplaner, forpligtelser til udelukkende at bruge visse kaffetyper, vedligeholdelse og reparation af udstyr og endda drikkeopskrifter. Læs det med småt og spørg leverandøren, hvis du ikke er sikker på noget.

“En langsigtet aftale kan være gavnlig for bedre priser på udstyr, træning og tjenester,” siger Erica. “Det hjælper dig også med at vide, at din engrospartner er forpligtet til de tjenester, de lover.”

Produktsortiment og kaffekvalitet

Olivia fortæller mig, at ikke alle leverandører er skabt lige. Hun fortæller, at hver enkelt grossist vil tilbyde et varierende antal kaffe- og ristningsprofiler.

Kort sagt: Hvis du vil have flere muligheder på din menu, skal du sørge for at vælge i overensstemmelse hermed. Tredje bølge kafferistere er langt mere tilbøjelige til at tilbyde lysere riste, mens mere “klassiske” riste generelt vil tilbyde mørkere blandinger.

Hos Mezzo Coffee House fortæller Olivia, at de tilbyder en række forskellige kaffetyper. “Vi forsøger at tilbyde en lys, medium, mørk og koffeinfri stegning dagligt til vores friskbryggede kaffe,” siger hun. “Vi tilbyder også en mørk stegt espresso og koffeinfri medium stegt espresso, for seks i alt.”

Udover bredden er kvalitet en anden afgørende faktor at holde øje med. Overvej: matcher deres kaffe den kvalitet, du leder efter? Og måske endnu vigtigere, sikrer deres risteplan, at du har frisk kaffe, når du har mest brug for det?

“Hos Mezzo var kvalitet vores første prioritet,” siger hun. “Men vi ønskede også at arbejde med en rist, der passede til vores mission, brand og værdier.”

Brandværdier: Bæredygtighed og socialt ansvar

Nutidens forbrugere er mere etisk bevidste end nogensinde før, og deres købsvaner er i stigende grad drevet af bæredygtighed og social påvirkning. Kaffe er ingen undtagelse, og denne tendens er især fremtrædende blandt specialcaféer og brændere.

Hvis bæredygtighed og etisk forretningspraksis er vigtige værdier for din café, giver det mening at finde en engrosrister, der henter kaffe på en bæredygtig, etisk måde.

Dette er dog i sidste ende en del af et bredere spørgsmål om brandværdier og omdømme. “Kig efter en virksomhed, der kan opfylde alle dine behov,” anbefaler Erica. “Dette inkluderer alt fra udstyr og træning til levering og kaffekvalitet.”

Ristning Af Kaffe

Andre ting at huske på

At finde den rigtige engrospartner kan være en skræmmende udsigt. Et godt sted at starte er dog forskning. Roasters tilbyder alle former for information på deres hjemmeside eller sociale medier. Det betyder, at det ikke behøver at være besværligt at lære om deres kaffe, indkøbspraksis og landmandspartnere.

Når du tror, ​​du har en kandidat, så forhør dig om det og måske se på at besøge deres lokaler. Dette vil give dig mulighed for at få en bedre forståelse af, hvordan de fungerer. Du vil højst sandsynligt også få mulighed for at prøve deres kaffe, lære om deres produktsortiment og hvad der er mest populært hos andre kaffebarer.

Et personligt besøg kan også hjælpe dig med at forstå, om deres produkter er egnede til din virksomhed. Hvis du køber udstyr, giver det dig også en chance for at blive fortrolig med det personligt.

Tjek også deres mindste ordrestørrelse, og sammenlign den med din efterspørgsel. Hvis det er større end hvad du har brug for, kan dette være en nem måde at fjerne potentielle leverandører fra dine lister. Ofte er store minimumsordremængder en måde for engrosristere til at strømline deres aktiviteter ved at have en mindre partnerliste med større kunder.

Beliggenheden er også en vigtig faktor. Hvis din valgte brænder for eksempel er for langt væk, kan forsendelsestiden være længere. Dette kan påvirke kaffens friskhed, hvilket igen kan gøre det sværere at tilbyde lækker kaffe af høj kvalitet til kunderne.

Poser Kaffe

At finde en engrosrister er på ingen måde en nem udsigt. Det kræver ingen mangel på tid og forskning. Der er heller ikke noget simpelt svar – den rigtige leverandør til dig vil i høj grad afhænge af din virksomheds specifikke behov.

At arbejde med en grossist kan dog give mange fordele. At vælge den rigtige partner betyder at få den rigtige kaffe til dine kunder til den rigtige pris sammen med kontinuerlig support, der hjælper din virksomhed med at forblive profitabel.

I sidste ende handler det om at finde en, du er glad for at arbejde sammen med. Se efter nogen, der kan tilbyde dig et langsigtet, gensidigt fordelagtigt partnerskab – det er det bedste sted at starte.