Search
Close this search box.
En Smart Måde At Lave Iskaffe

En smart måde at lave iskaffe

Begreberne koldbrygget kaffe og iskaffe bliver nogle gange ombyttet, men de har forskellige betydninger. Og de smager også anderledes.

Cold Brew vs Iskaffe

Cold Brew er kaffe, der brygges ved stuetemperatur eller kolde temperaturer i flere timer.

De mest almindelige bryggetider er mellem 12 og 24 timer, men du kan brygge længere.

Grundene har en tendens til at være mere grove. Den resulterende kaffebryg er ofte et koncentrat, som senere skæres med vand for at bringe det tilbage til en ideel styrke. Fans af kold bryg kan lide den lave syre og glatte krop.

Det har også en tendens til at være højt i koffein, fordi bryggeperioden er så lang.

Iskaffe, som også kaldes japansk iskaffe, laves ved at brygge kaffe direkte over is.

Dette afkøler øjeblikkeligt kaffen, samtidig med at smagen bevares.

For at undgå at få en vandig kaffe, deles mængden af ​​vand, der bruges ved brygning, mellem det varme vand og isen. Mange kaffeelskere foretrækker iskaffe frem for koldbrygget, da det har en tendens til at smage som en afkølet forfriskende version af den varme kaffe.

Uanset surhedsgrad eller smagsnoter, den varme version har, forbliver den. Og hvis du får det rigtige vandforhold, smager det ikke svagt.

En anden fordel iskaffe har i forhold til kold brygning er, at den er meget hurtigere at lave.

Hvorfor bruge den smarte kaffedrypper?

Du kan brygge iskaffe på flere måder, men Clever er et ideelt valg. Den har et papirfilter, som giver en renere finish.

Clever er også en fuld nedsænkningsbrygningsmetode. Det betyder, at kaffen forbliver i kontakt med vandet i størstedelen af ​​brygningscyklussen. Dette vil give os mulighed for at kontrollere bryggetiden bedre, end vi kunne med en hældningsmetode. Resultatet er en rigere kaffe.

Et andet fremragende valg ville være AeroPress.

Malet-Kaffe-I-Kloge-Dryppe-Is-Glas

Iskaffens matematik

Regnestykket for iskaffe er det samme som varm kaffe med én undtagelse. Vandvægten, vi normalt ville bruge til varm kaffe, er opdelt mellem varmt vand og is. Målet er ikke at have en krukke fyldt med kaffe og isterninger, når den er færdig, men at bruge nok is til at køle kaffen.

Vi kan altid tilføje mere is senere. Vores mål er at efterligne smagen af ​​den varme kaffe, men afkølet.

Jeg eksperimenterede med flere forhold mellem vand og is sammen med varierende bryggetider. Her er den iskaffe-opskrift, der smagte bedst:

  • 20 gram mellem- eller mellemfinmalet kaffe
  • 180 gram varmt vand
  • 120 gram isterninger
  • 3-4 minutters bryggetid

Brug en lidt finere maling, end du ville gøre til den varme version, fordi du brygger med mindre vand.

Denne opskrift bruger et forhold på 15-1. 15 dele vand til 1 del kaffe. Tilpas forholdet til din smag.

#1 Tilbered kaffen

Placer et #4 kaffefilter inde i Clever. Skyl filteret. Tilsæt 20 gram mellem- eller mellemfinmalet kaffe.

Clever Coffee - Tilføj Kaffe

#2 Forbered isen

Vej 120 gram isterninger af og læg dem i en krukke eller et krus.

#3 Tilføj varmt vand

Tilsæt langsomt 180 gram varmt vand i Clever Dripperen. Efter et minut kan du røre langsomt, hvis du vil. Sigt efter en samlet bryggetid på 3 til 4 minutter.

#4 Placer kaffen i krus

Placer Clever Dripper over din krukke eller krus med isen. Låget vil udløse frigivelse af kaffe på isen. Kaffen skal smelte det meste af isen.

Smart-Drypper-Frigiver-Brygger-På-Is

#5 Server og tilføj måske mere is

Tag en slurk. Kaffen skal smage lige så rigt som den varme version. Du kan tilføje mere is nu for at afkøle kaffen mere. Det gør jeg normalt. Så enkelt er det.

Iskaffe-I-Et-Glas

Fejlfinding

Hvis du oplever, at du har brugt for lidt is, og din kaffe stadig er varm, og alle terningerne er smeltet, skal du ikke tilføje mere is endnu.

Kaffen begynder måske at smage godt, men efterhånden som isen smelter, vil kaffen gradvist smage svagere og mere vandet.

Hvis du synes, du har brygget en kop med for lidt is, skal du stille kaffen i køleskabet til afkøling.

Konklusion

At lave en iskaffe derhjemme er meget simpelt. Find dit ideelle bryggestyrkeforhold. Fordel bryggevandet i vand og isterninger.

Kværn lidt finere. Brygg derefter direkte på isen. Flash-afkølingen vil bevare og ofte fremhæve de samme smage, som du nyder, når drikken er varm.

Clever Coffee Dripper Fra Coastline | Plast Kaffedrypper Stor - 18 Ounces | Sikker Bpa Fri Plast | Genanvendelig Kaffedrypper Til Rejser Eller Hjemmebrug | Coastline Livstidsgaranti - Ingen Risiko!