Search
Close this search box.
Fejlfinding Fransk Press

Fejlfinding Fransk Press

[ad_1]

Jeg har brygget en masse kaffe ved hjælp af den franske presse. Undervejs har jeg udviklet en tjekliste over trin, der skal tages for at forbedre smagen. Der er variabler, der er lette at rette og nogle, der kræver en lille indsats.

Før du begynder at justere, er det vigtigt at få det grundlæggende korrekt. Nedenstående trin skal følges i rækkefølge. Det nytter ikke at justere malingen, hvis din vandkvalitet er dårlig.

#1 Vandkvalitet

Der er et par artikler på dette websted, der dækker vandkvalitet. Jeg har en simpel regel til at måle vandkvaliteten. Drik vandet af sig selv. Smager det godt? Hvis ja, så er det godt nok. Hvis vandet ikke smager rigtigt af sig selv, så ender din kaffe nok også med at smage af. Find en god vandkilde, før du begynder at brygge din kaffe.

#2 Brygningstemperatur

Når du brygger French Press-kaffe, vil du gerne have, at temperaturen er lige ved at koge. Dette svarer til 195-205 F eller 90,5-96,1 C. For lettere stege sigt efter at være tættere på 205 F. For mørkere stege skal du stræbe efter 195 F. Ved at bruge en kedel som Bonavita kan du indstille den nøjagtige temperatur, du har brug for. Det er ikke kun godt til kaffe, men en nødvendighed for nogle teer.

Bonavita 1-Liters Variabel Temperatur Digital Elektrisk Svanehals-Kedel
Bonavita elkedel

#3 Frisk kaffe

Kaffe er en letfordærvelig genstand. Når den ældes, mister den smag. Hvor meget smagstab der er acceptabelt er op til dig. Jeg plejede kun at drikke kaffe, der var mindre end 10 dage gammel, men i de senere år er jeg blevet overrasket over noget lettere brændt kaffe, der stadig smagte meget godt uger efter ristningen.

En generel regel er, at jo mørkere kaffen er ristet, jo kortere vil friskhedsvinduet være. En let skandinavisk steg kan forblive smagfuld i mere end fire uger, hvorimod en mørk fransk steg kan begynde at blive gammel mindre end 1 uge efter stegning. 

Hvis du ikke rister din egen kaffe, så kig efter en riste dato på posen med kaffe, inden du køber. Dagligvarebutikker er berygtede for at lægge den uaktuelle kaffe foran de friske poser. Bare grav dybere ned i bunken på udkig efter en friskere dato. Hvis en rister ikke sætter en ristet daddel på posen, går jeg ud fra, at de skjuler noget, og kaffen er forældet. Når du forsøger at lave en perfekt kop French Press kaffe, vil du gerne fjerne så mange variabler som muligt. At have en frisk kaffe af høj kvalitet at arbejde med øger dine chancer for succes.

#4 Slibestørrelse

En fransk presse bruger en grovere maling end dryp kaffe. Hvis malingen er for fin, smager kaffen bittert. Hvis malingen er for grov, kan kaffen smage svagt. Når det kommer til maling, har en kaffedrikker to valgmuligheder.

Få det malet på købstidspunktet ved hjælp af en kommerciel kværn, eller slib det selv. At få det malet på brændeovnen eller købmanden vil garantere, at størrelsen er perfekt, men smagsstofferne i kaffen begynder straks at brydes ned. Resultatet er, at du vil bytte en bitter kaffe med en gammel kaffe. Med andre ord, ideelt set vil du gerne få en kværn. Når du først har din egen kværn, kræver det bare lidt øvelse at få den perfekte kværn.

French Press Grind Af Amerikansk Nikkel
Grov Kaffe Kværn mest almindeligt anvendt til French Press kaffe. Nogle kaffedrikkere vil foretrække den lidt finere, men dette er et godt udgangspunkt.

#5 Hviletid

Den mest almindelige hviletid, der anbefales til French Press-kaffe, er 4 minutter. Jeg har talt med mange kaffeprofessionelle, og rækkevidden, de bruger, varierer fra 3 til 6 minutter. Efter at have brygget tusindvis af kander presskande kaffe, er min anbefalede tid 3 ½ minut. Efter min mening smager kaffen lysere og mere smagfuldt i den nederste ende.

Jeg har fundet ud af, at kroppen overtager smagen, jo længere den stejle tid. Jeg er i mindretalsopfattelsen om emnet, så dette vil kræve dine egne eksperimenter. En anden mening er at justere hævetiden baseret på den faktiske kaffe. Hvis du vil fremhæve de lyse smage, skal du lave en stejle 3 ½ minut. Hvis dit mål er at udvikle en rigere krop, så tilføj et ekstra minut.

#6 Dosering

At få doseringen korrekt er det sidste trin. Grunden til at det er det sidste trin er, at de andre trin har en tendens til at have mere faste regler. Selvom der er en anbefalet dosering, vil doseringen være et personligt valg. Debatten om vandkvalitet, kaffefriskhed, malestørrelse og brygningstemperatur er slut. Stejl tid har et glidende vindue på +/- 60 sekunder. Så den eneste reelle variabel tilbage er doseringen.

Grunden til, at doseringen kan være vanskelig, er, at folk, der er nybegyndere til at presse kandekaffe, ofte vil opfatte smagen som “for stærk”. Fransk pressekaffe skal smage rigere. Hvis den rigdom kommer ud som værende “for stærk”, kan de, der er nye til at presse kandekaffe, eksperimentere med en lavere dosis og derefter gradvist over tid flytte doseringen i overensstemmelse med standardanbefalinger. Men du vil ikke gå for lavt, ellers smager kaffen bittert.

Hvad er dosis? Ifølge Bodum, den mest populære producent af French Press kaffemaskine, for hver 4 oz. kop (1,25 deciliter), kom 1 afrundet spiseskefuld groft malet kaffe i gryden. Mit råd er at starte med denne dosis og derefter justere op eller ned.

En anden doseringsmulighed er at veje bønnerne ved hjælp af en køkkenvægt. 

Kaffe 17:1 Brygforhold
Coffee Dosage Chart-billedet blev taget ved Batdorf og Bronson i Olympia, WA

#7 Langsom tryk eller skrab for en renere kop kaffe

Der vil være kaffesediment i et krus fransk pressekaffe. Da den første version af denne artikel blev skrevet, var mit eneste råd at sørge for, at filteret passede godt og så undgå at drikke den sidste mundfuld fra hvert krus. Så lærte jeg dette trick af baristaen Christos Andrews (@christosandrews). Tredive sekunder før de stejle ender begynder langsomt at trykke French Press-stemplet ned. Det skal bevæge sig så langsomt, at det tager hele 30 sekunder, før det rammer bunden. Denne blide pressemetode resulterer i en renere kop kaffe.

Et andet tip, du kan bruge, hvis du vil have en renere kop, er at skrabe noget eller alt kaffegrumset fra toppen af ​​den franske presse, før du trykker ned. Brug en stor ske eller to til at fjerne jorden på toppen. Fortsæt derefter med at trykke filteret ned. Dette kræver mere arbejde, men jeg har bemærket, at smagen af ​​kaffen er lysere ved at bruge denne metode. Ulempen er, at skrabemetoden kan få kaffen til at smage for ren eller for svag.

Jeg foretrækker den langsomme presseteknik frem for skrabemetoden, men du kan bruge begge dele.

#8 Tid til at købe en ny fransk presse?

Hvis du har prøvet alle ovenstående trin, og din kaffe stadig ikke smager godt nok, er det muligt, at filteret ikke længere sidder tæt nok på den franske presse. Filteret kan blive løst eller endda bøjet. 

Bodum Fransk Presse

Bodum Brasilien French Press

#9 Tid til at prøve en anden bryggemetode?

Efter alle disse trin kan du opdage, at du bare ikke kan lide smagen af ​​French Press-kaffe.

Clever Coffee - Tilføj Kaffe

Clever Dripper

Sidste Ord

Du kan opleve, at du kan lide visse typer kaffe i en fransk presse mere end andre. Eksperiment. Personligt kan jeg ikke lide noget mørkristet i en fransk presse. Jeg synes, at lysere kaffer fra Østafrika eller Mellemamerika udmærker sig i pressegryden.

Held og lykke med din franske pressebrygning.