Search
Close this search box.
Fremstilling Af Koldbrygget Kaffe I En Fransk Press

Fremstilling af koldbrygget kaffe i en fransk press

Fremstilling Af Koldbrygget Kaffe I En Fransk Presse

Her har vi adskillige kaffebrygningsvejledninger til at lave koldbrygget kaffe. Du kan købe en Primula, a Toddy, eller en koldbryg filterpose. Eller måske har du slet ikke brug for en dedikeret kaffebrygger. Det var det, vi besluttede at finde ud af. Vi ønskede at genbruge en af ​​vores eksisterende bryggere til at lave koldbrygget kaffe. Det perfekte valg var den franske presse.

Til denne artikel bruger vi en 34-ounce fransk presse. Den model, vi brugte til denne artikel, er ikke længere tilgængelig til salg, men andre modeller burde fungere på samme måde.

Procizion French Press 8 Cup 4 Krus Holdbar 34 Oz Kaffe-, Espresso- Og Temaskine Med Tredobbelte Filtre, Rustfrit Stålstempel Og Varmebestandigt Hærdet Glas

Fransk pressekaffemaskine

Lad vandet trække over kaffegrums ved stuetemperatur i 12+ timer, filtrer derefter og server. Lad os brygge.

#1 Vej kaffen

Hvor meget kaffe skal du bruge? Svaret på dette spørgsmål vil variere afhængigt af, hvem du spørger. Det korte svar er mere, end du ville gøre for almindelig brygget kaffe. Hvis du ikke vil beskæftige dig med matematik eller vægt, skal du bare fordoble mængden af ​​kaffe, du normalt bruger, når du laver varm French Press-kaffe. Hvis du vil springe ind i matematikken, så læs videre, ellers spring videre til trin #2.

Vi et forhold på 17 til 1. Det betyder 17 dele vand til 1 del kaffe. Til kold brygning er rådet at bruge mellem 3 til 1 og 7 til 1. Vi fandt ud af, at et forhold på 7 til 1 var ideelt for den franske presse på grund af volumenbegrænsninger. Hvis du synes, at 7 til 1 ikke er stærk nok, ville jeg forlænge bryggetiden med et par timer i stedet for at tilføje mere kaffe.

Størrelserne på franske pressebryggere er et interessant emne. Der står størrelsen på æsken, hvor meget væske den rummer fyldt helt til tops, og så det estimerede kaffeudbytte, når du brygger kaffen. Seattle Coffee Gear lavede en omfattende test af disse tal i indlægget Kaffepresser: Samlet volumen vs. faktisk udbytte. Det, du bemærker, når du scanner dette skema, er, at det faktiske udbytte af brygget kaffe altid er et par ounces mindre end den mængde, der er angivet på æsken. Forskellen er kaffegrumset og mængden af ​​tabt vand.

Jo mere kaffe der tilføjes til en fransk presse, jo mere plads optager kaffen, og jo mere vand er fanget i jorden ved slutningen af ​​en brygningscyklus. Som det fremgår af Seattle Coffee Gear-artiklen, kan vi forvente at tabe lidt, når vi bruger en almindelig varm fransk presse. Til koldbrygning vil vi miste mere, så det anbefales at bruge en stor fransk presse til at lave koldbrygget kaffe. Mindre franske presser er måske ikke besværet værd, fordi de giver så lidt. Og i modsætning til hot French Press er vi ikke klar til at brygge igen på 4 minutter. Vi venter i yderligere 12 timer.

Vi brugte en 34-ounce French Press til disse tests. For let matematik vil jeg runde dette af til 1000 gram. Jeg lavede tre bryggecyklusser hver med et forskelligt styrkeforhold. Mit mål var at holde bryggevægtene tæt og ikke fylde det helt til tops.

  1. Almindelig 17 til 1: 809 gram vand + 48 gram malet kaffe = 857 gram brygvægt. Brygudbytte = 733 gram (eller 26 ounce)
  2. Stærk 12 til 1: 800 gram vand + 67 gram malet kaffe = 867 gram bryggevægt. Brygudbytte = 686 gram (eller 24 ounce)
  3. Kold 7 til 1: 756 gram vand + 107 gram malet kaffe = 864 gram brygvægt. brygudbytte = 588 gram (eller 21 ounce)

Som du kan se, når vi øger styrken af ​​brygningsforholdet, ser vi et fald i kaffeudbyttet. Ved at bruge den samme matematik, ville vi forvente, at en 20 ounce French Press ville give 13,5 ounces kold bryg.

#2 Kværn kaffe

Du kan bruge en medium til groft malet, når du brygger koldbrygget kaffe i en fransk presse. Vi brugte en mere grov slibning, men enten virker. Hvis du synes, at den grovmalede kolde bryg er for svag, så stram malingen. Hvis mellemkværnen er for stærk, kan du enten tilføje mere vand eller løsne slibningen.

#3 Tilføj malet kaffe og vand til French Press

Ligesom du ville gøre for en almindelig fransk presse, tilsæt den malede kaffe i bunden af ​​bryggeren. Kun denne gang i stedet for varmt vand fra kog, vil du tilføje stuetemperatur eller koldt vand. Filtreret vand er ideelt.

Tilføje-Kværn

Til denne bryg gik vi Extra Coarse. Din slibning behøver ikke at være så grov.

Tilsæt Vand

Tilsæt stuetemperatur vand.

#4 Rør forsigtigt og langsomt

Du vil sikre dig, at alt kaffegrumset kommer i kontakt med vand. Rør kaffen langsomt. Prøv at dække så mange grunde med vand som du kan.

Røre-Kaffe

Rør forsigtigt i kaffen.

#5 Dæk til og sæt til side i 12+ timer

Du kan dække den franske presse, som du vil. En lille tallerken eller plastfolie er to ideer. Du kan bruge French Press-filteret, bare sørg for, at du kun trykker nok ned til at holde det på plads. Du ønsker ikke at trykke filteret ned, før brygningen er færdig, hvilket stadig er 12+ timer væk.

Der er en debat om, hvorvidt man skal koldbrygge kaffen på disken eller i køleskabet. Enten er fint. Jeg foretrækker tælleren, da jeg synes, den brygger hurtigere, hvilket betyder, at hvis jeg skal skære bryggecyklussen kort med en time, kan jeg det. Men hvis jeg skulle være væk i meget længere tid end 12 timer, ville jeg brygge det i køleskabet.

Røre-Kaffe-2

Kig på den kolde bryg, før du trykker filteret ned.

#6 Afslut bryg og server

Dette trick fungerer også godt til almindelig fransk presse. Ved LANGSOMT at trykke stemplet ned, får du en renere smagende French Press. Stræb efter et 30-sekunders spring. På dette tidspunkt kan du overføre kaffen til en murerkrukke til opbevaring eller servere den.

Ikke alle kværne er fantastiske, så du har måske nogle fine kaffepartikler, der gør det til din kop. Oplever du dette, kan du filtrere kaffen igen. Placer et papirkaffefilter over en krukke og hæld langsomt kaffen. Dette vil fange eventuelle løse grunde.

Skænke-Kaffe

Du kan også hælde i din ekstra French Press.

#7 Ryd op

Oprydningen for koldbryg French Press er den samme som for almindelig bryg French Press. Læg jorden i kompost eller gem dem til din have.

Sidste Ord

Hvis du har begrænset plads til dit kaffegrej, er det godt at vide, at den franske presse kan klare dobbeltarbejde som både varm og kold kaffebrygger. Men for at være ærlig syntes jeg, at udbyttet ikke var besværet værd, og oprydningen var mere arbejde end en dedikeret koldbrygger.