Search
Close this search box.
Her Er 7 Tricks Til At Lave God Kaffe

Her Er 7 Tricks Til At Lave God Kaffe

Følg Disse Tips Og Få Lækker Kaffe Hver Dag

Kaffetragte, også kendt som pour-over eller filterkaffe, er blevet en af ​​de mest populære metoder til at brygge kaffe over de senere år. Det er ikke underligt, at den gamle metode har fået en genoplivning – du kan lave nogle meget rene og aromatiske kopper med kaffetragten. Det er en enkel metode, der giver fantastiske resultater.

Uanset om du bruger Hario, Kalita eller den mindre kendte, men ekstremt effektive Clever Dripper, kan flere små tricks gøre din kaffe endnu bedre.

I denne artikel forsøger vi at dele ud af nogle af de mest almindelige misforståelser, og komme med de bedste tips, så du kan få en god kop kaffe. Det behøver ikke at være så svært at brygge god kaffe. De små detaljer gør forskellen mellem en lækker kop kaffe og en, der er mere lunken i smagen.

Her er 7 tricks, der ved nul komma fem bringer din kaffebrygning til et nyt niveau!

1. Brug filtreret vand

Den vigtigste ingrediens i god kaffe er kaffe, men den næstvigtigste ingrediens er vand. 

Smag om muligt det vand, du brygger kaffe med. Smager det godt? Nå så fortsæt endelig. Men efter al sandsynlighed har du ikke noget lækkert kaffevand, hvor du bor.

Mange lande har vand, der er fyldt med kalk. Inkluderet området bor jeg i – og det hæmmer smagen. En nem måde at undgå dette problem er at bruge kildevand. Find ægte kildevand og ikke et ‘ledningsvand’, som bare er på gammelt vand på nye flasker som dem, du finder i mange supermarkeder. 

Alternativt kan du købe en filterkande, der sikrer, at dit vand får den rigtige profil. Når du har smagt forskellen, er du færdig med kedeligt kalkvand.

Personligt syntes jeg at en Brita filter kande er et fantastisk supplement, som virkeligt hjælper mig til at lave bedre kaffe.

2. Hvis Du Bruger En Kaffetragt, Skal Du Vaske Dit Filter

Hvis du drikker filterkaffe fra en moderne kaffebeholder som  Hario V60  (og måske især Kalita Wave, hvis filtre er pænt parfumeret!), Bør du vaske dit papirfilter inden brug.

Skyl det grundigt og grundigt, hver gang du vil lave en kop kaffe. Forvarm filter og kop med kogende vand inden brygning. Så er de værste rester af papirsmag ude af koppen og filteret.

Det samme gælder for kaffemaskiner eller Clever Dripper.

3. Frisk ristede kaffe Bønner Betyder Alt!

Dette er et tilbagevendende tema her i vores online magasin. Men brug kun bønner, der er mindre end to uger gamle, hvis du vil lave god kaffe. Hvis du laver espresso, er det bedst ikke at bruge bønner, der er helt friskristede. Her foretrækkes 7 til 21 dage gamle bønner. Ellers vil crema overtage.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dine bønner er helt friske, er det et godt trick at holde øje med ‘blomstring’, mens du forinfunder dine bønner i en kaffetragt. Bønner ristet inden for de sidste fem til syv dage vil ‘trække vejret’ og boble op, når du hælder lidt vand på dem.

4. Brug Kaffe, Der Er Egnet Til Brygning

Selvfølgelig er dette indlysende, men alt for ofte ser du hjemmebaristaer, der bruger fintmalet kaffe til French press og omvendt. Vælg en kaffe, der passer til din brygningsstil.

Det samme gælder for ristning. Let ristet kaffe smager dårligt i en espressokande. Brug noget mørkere end  city+  her. Alt over  full city+  smager også for brændt i en moderne kaffebeholder som V60.

En undtagelse er, hvis du vil fremstille mælkebaserede kaffedrikke som  latte  eller  cortado . Så kan du tillade dig at gå lidt mørkere end ellers uanset brygningsmetode.

 

5. Vejning af  Kaffe Og Vand

De fleste af os har en køkkenvægt. Brug den derefter i stedet for at øje eller måle skeer. Der er stor forskel på, hvad f.eks. Mørk og lysristet kaffe vejer.

Hvis du har mange forskellige kaffekopper derhjemme, bliver det endnu sværere at ramme den perfekte blanding uden vægt, når du brygger kaffe. Så stol ikke på dit øje, men på vægten.

6. Server God Kaffe På En Række Server

Mange brygger deres kaffetragt direkte i en kop. Men det er en skam, fordi det bliver meget mere lækkert, når man brygger i en kande eller en såkaldt række server.

Der er større chance for at servere god kaffe på denne måde, fordi kaffen blandes bedre. Desuden kan drikken serveres ved den rigtige temperatur. Kaffe er bedst, når den brygges mellem 92 og 94 grader Celsius, men den nydes bedst omkring 50-60 grader.

Derfor skal du drikke en lille kop og hælde oftere for at få al den gode kaffe ved den rigtige temperatur. Hario er god til design, og jeg anbefaler deres serverserver, der fås i forskellige størrelser. Den holder varmen godt, er elegant og passer perfekt sammen med en kaffetragt som V60.

7. Forbedr Dine Matematiske Færdigheder

Okay, nu kan det blive lidt fedt. Hvorfor skal en barista være god til at beregne?

Der er faktisk en fremragende grund. Hvis du vil mestre kaffebrygning, skal du kende forskellige forhold og blandingsforhold.

Du kan nemt gøre dette ved at have et stort antal borde i hovedet, så du hurtigt kan finde den perfekte kop.

1:15 er et forholdsvis standard blandingsforhold. Det er 6,66 gram kaffe pr. 100 gram vand. Så hvis du har 20 gram bønner, skal du bruge 300 gram vand. 15 gram bønner = 225 gram vand.

Hvad hvis kaffe er bedre ved et stærkere eller svagere blandingsforhold – for eksempel 1:14 eller 1:16? Så er det godt at kende sit sofabord.

 

Jeg håber, du var glad for denne artikel og lærte et par nye ting eller et minimum, som du har noget at tænke på.

elow Jeg har tilføjet en infografik, hvor du kan se de forskellige bryggetider, kaffe i gram og endelig hvor meget vand.

Håber det hjælper dig på din vej.