Search
Close this search box.
Hjemmelavet Honningkagesirup: En Nem 5-minutters Kaffesirup

Hjemmelavet honningkagesirup: En nem 5-minutters kaffesirup

Honningkager er en af ​​de mest populære julesmag, og jeg leder altid efter måder at tilføje det til mine yndlingsretter. Hvorfor ikke tilføje lidt smag til din kaffe denne feriesæson?

Det er et godt alternativ til din almindelige, gamle kop joe, og du kan tilføje et flot touch til dine brunchmenuer. Honningkagesirup er en fantastisk måde at tilføje julekrydderier til enhver kaffe.

I denne artikel finder du al den information, der er nødvendig for selv at lave en god omgang honningkagesirup. Snup en god kop kaffe og begynd at læse!

Hvad er honningkagesirup?

Honningkagesirup er en nem kaffesirup, du kan lave derhjemme med kun få ingredienser. Den er naturligt sødet med melasse, har en ingefær-fremad smagsprofil og er den perfekte tilføjelse til latte, cappuccino, mochas eller iskaffe.

Gingerbread Syrup
Hjemmelavet Honningkagesirup: En Nem 5-Minutters Kaffesirup 4

Kombinationen af ​​melasse og krydderier er fantastisk med næsten enhver kaffe, hvilket gør dette til en af ​​de bedste sirupper til denne feriesæson.

Selvom kombinationen af ​​krydderier ikke er for alle, tilføjer melasse og brun farin en stor sødme, hvilket gør den fantastisk til folk, der ikke kan lide smagen af ​​kaffe.

Alt efter den sødme du kan lide, kan du vælge at bruge lige så meget eller så lidt sirup i din kaffe. Lad mig vise dig ingredienserne brugt i denne opskrift:

Hvilke ingredienser bruges i en honningkagesirup?

Ingredienser i honningkagesirup varierer, men denne opskrift indeholder følgende komponenter:

  • Melasse
  • brunt sukker
  • Vanille ekstrakt
  • Koldt postevand
  • Ingefær
  • Kanel
  • Nellike
Alle Ingredienser Er Nødvendige For At Lave Honningkagesirup Derhjemme.
Hjemmelavet Honningkagesirup: En Nem 5-Minutters Kaffesirup 5

Mængden af ​​brugte ingredienser kan virke lidt skræmmende, men tro mig, når jeg siger, at denne opskrift vil være din tid og indsats værd.

Melasse er et traditionelt krydderi fremstillet af saften, der fremstilles, når sukkersirup krystalliserer i processen med at fremstille sukker.

Brug af melasse i denne opskrift er et must, hvis du vil have den karakteristiske honningkagesmag i din kaffe.

Selvom melassen allerede er meget sød, kan jeg stadig godt lide at tilføje brun farin til siruppen for at give den mere dybde og smag.

Denne opskrift er baseret på en simpel sirup, der altid bruger et forhold på 1:1 af koldt postevand og sukker, tilsat krydderier og melasse.

Et strejf af vanilje tilsættes for at bringe det hele sammen, og det skaber endnu et lag af smag til siruppen, der fungerer perfekt sammen med resten af ​​ingredienserne.

Hvad angår krydderierne, kan jeg godt lide at bruge hele krydderier, som kanelstænger, nelliker og frisk ingefær.

Fordi du opvarmer siruppen, vil de hele krydderier afgive mere smag og dermed skabe en mere lækker sirup.

Hvis du vil lave denne sirup inden for få minutter, kan du erstatte de malede versioner med de hele krydderier.

Det betyder at bruge stødt kanel, stødt nelliker og malet ingefær. Du kan stadig følge de samme trin i opskriften, men du bliver færdig med siruppen meget hurtigere.

Sådan laver du honningkagesirup derhjemme

Honningkagesiruppen tager lidt tid og ingredienser at lave, men for at gøre det nemmere for dig har jeg listet de nemme trin nedenfor, som du kan tjekke ud.

Vil du have et mere dybdegående look, er det bedst at scrolle ned til opskriften. Derovre finder du hele opskriften.

  • Saml alle ingredienser
    I en lille gryde kombineres alle ingredienserne.
  • Stil den på komfuret
    Stil den lille gryde på komfuret. Lad krydderierne trække med sukkersirup og melasse.
  • Lad det trække
    Når alt er godt blandet og varmt, men ikke kogende, sænk varmen og lad det simre i fem minutter mere.
  • Si og gem siruppen
    Når den er helt færdig, si honningkagesiruppen og gem den.
Honningkagesirup Er Blevet Gennemblødt.
Hjemmelavet Honningkagesirup: En Nem 5-Minutters Kaffesirup 6

Dette er blot et hurtigt kig på opskriften. Som du kan se, er det ikke så svært, og det vil være din tid værd.

Nedenfor finder du mere information om de bedste måder at opbevare din hjemmelavede honningkagesirup på:

Sådan opbevarer du honningkagesiruppen

Den bedste måde at opbevare honningkagesiruppen på er i en Mason-krukke, en genlukkelig beholder af enhver art eller en hældekolbe.

Så, efter at du har hældt den varme sirup i din opbevaringsbeholder, er det bedst at vente, indtil den er helt afkølet.

Når det er afkølet, skal du lukke låget og stille det på det koldeste sted i dit køleskab, indtil du er klar til at bruge det.

Du kan godt opbevare det i køleskabet i op til en uge, men jeg anbefaler at bruge det inden da, fordi længere tid end det kan ændre smagen af ​​siruppen, og det er bedst at lave en frisk portion.

Du kan også hælde det i en plastik frysepose. Læg siruppen fladt på en tallerken eller et fad og stil den i fryseren. Honningkagesirup holder sig frisk i op til 3 måneder, hvis den bliver passet ordentligt på.

Forberedelsestid
3 minutter

Ekstra tid
2 minutter

Samlet tid
5 minutter

ingredienser

  • 1/4 kop (60 gram) melasse

  • 1/2 kop (120 gram) brun farin

  • 1/2 kop (0,12 l) koldt postevand

  • 1 tsk (5 gram) vaniljeekstrakt

  • 1 stykke ingefær (ca. 15 gram)

  • 2 kanelstænger

  • 8 nelliker

Instruktioner

Det første trin i denne opskrift er at indsamle og tilberede alle ingredienser.

  1. Rens ingefæren og skær den i små skiver.
  2. Bland derefter alle ingredienserne, inklusive den friskskårne ingefær, i en lille gryde.
  3. Sæt gryden på komfuret ved middel varme.
  4. Bliv ved med at røre igennem for at forhindre forbrænding.
  5. Sænk varmen, når sukkeret er helt opløst, og blandingen er varm, men ikke kogende.
  6. Hold siruppen boblende på lavere varme i fem minutter mere; dette vil tillade kanel at afgive al sin smag.
  7. Efter fem minutter fjernes siruppen fra varmen.
  8. Si honningkagesiruppen i din foretrukne beholder.
  9. Lad siruppen køle helt af, inden du dækker den.
  10. Når den er afkølet, læg låg på siruppen og stil den i køleskabet.

Det er alt, hvad der er til det! Du kan nu bruge denne honningkagesirup til mange kaffer!

Noter

Tag et kig ovenfor for de bedste måder at opbevare siruppen derhjemme, så du kan holde din honningkagesirup friskere i længere tid!

Ernæringsoplysninger:

 

Portionsstørrelse:

1


Beløb per portion:

Kalorier: 54Natrium: 6,2 mgKulhydrater: 14,1 gSukker: 12,7 г

Hvor mange kalorier er der i denne kaffesirup?

Den hjemmelavede honningkagesirup er en fantastisk måde at starte feriesæsonen på og vil give nogle lækre kaffer.

På grund af det anvendte sukker kommer kalorierne pr. portion ud til 54. Dette beregnes som to spiseskefulde pr. portion.

Hvis du kan lide din kaffe på den sødere side, kan du eventuelt tilføje lidt mere sirup for at få den til at smage, som du vil.

Konklusion

I denne artikel har jeg talt om at lave honningkagesirup derhjemme. Jeg håber, du vil nyde det lige så meget, som jeg gør i feriesæsonen!

Denne opskrift er også fantastisk til brug året rundt, så du altid har forskellige kaffesirupssmag ved hånden.