Search
Close this search box.
Hvad Er Arabica Og Robusta Kaffe?

Hvad er Arabica og Robusta kaffe?

Måske er du måske stødt på nogle kaffeposer, der stolt siger, at de er 100% Arabica, hvilket lyder som et magisk ord, der bruges af tryllekunstnere, men det er de ikke.

Arabica refererer til den type kaffe, posen er lavet af.

Det er kendt, at der tilfældigvis findes over 100 forskellige kaffearter, men de to mest almindelige arter er Coffee Arabica og Coffee Robusta.

Lad os se på, hvad der adskiller både kaffe Arabica-arterne og kaffe robusta-arterne fra hinanden nedenfor;

Kaffe Arabica indeholder over 60 % fedt og næsten dobbelt så højt sukkerindhold som Robusta, hvilket måske er grunden til, at mange kaffeforbrugere vælger kaffen Arabica frem for kaffen Robusta.

I modsætning til kaffen Arabica, har kaffe Robusta normalt sin smag beskrevet som en brændt gummi, der kan være frastødende for ørerne på samme måde som den ikke er tiltalende smag.

Robusta-følelsen kan beskrives som at skulle nippe til kornlignende stoffer med en barsk, ubehagelig smag ved siden af.

Kaffe Arabica har et ret stort udvalg i smag, når man taler om variation – fra den skarpe fornemmelse til den bløde og søde følelse med deres kaffebønner uristede dufte sammenlignet med bær og andre duftende frugter.

Kaffe arabica ville være en af ​​de allerbedste i den hvide kvalitetskaffebønne med alle dens næringsstoffer og smag holdt på plads.

Kaffe Robusta er kendt for at have en tykkere koncentration af koffein end kaffen Arabica og derfor den dårlige og bitre smag ved indtagelse af kaffen Robusta.

Med 2,7% koffein, som kaffen Robusta har i forhold til de 1,5%, bærer kaffen Arabica.

Den grønne kaffe fra Robusta er faktisk ½ prisen af ​​de grønne kaffebønner fra Arabica.

Kaffen Robusta er nem at håndtere på gården og har et højt høstudbytte, ligesom den har været mindre følsom i forhold til insekter.

Dette skyldes, at kaffen Robusta med sit høje koffeinindhold er giftig for insekter og holder dem væk, mens Arabica-kaffen er tilbøjelig til at angribe insekter og insekter.

Kaffe Arabica bønner frø er normalt ovale i form, mens robusta kaffe frø er mere i en cirkulær form med Arabica vokser til næsten 4,5 meter sammenlignet med Robusta, der vokser til næsten 6 meter i højden.

Det er også kendt, at kaffe Arabica har 75% af verdens kaffedyrkning med sig dyrket i de betydelige regioner i Brasilien, mens de resterende 25% af kaffebønneproduktionen er robust kaffe, som er højt dyrket i Vietnam-regionerne.

Du skal også være opmærksom på, at på trods af at Arabica betragtes som en højere kvalitet, mens Robustaen anses for at være den lavere kvalitet, er dette ikke altid hensigten, da robusta af høj kvalitet har en tendens til at have bedre eller lige så god smag som en lavere. kvalitets kaffe Arabica.