Search
Close this search box.
Hvad Er Bourbon Kaffe?

Hvad er Bourbon kaffe?

Okay, sæt farten ned der. Det er ikke helt den tid på dagen endnu. Gem whisky- og kaffecocktailen til happy hour. Lige nu taler vi om Bourbon-kaffesorten, der er en kultivar fra arten Arabica . Hvis du undrer dig over, hvad alt det betyder, så lad os forklare.

Kaffe er opdelt i primært fire arter. De er Robusta, Liberica, Excelsa og Arabica. De fleste gourmetkaffe i hele verden er klassificeret som Arabica, som er meget sværere at dyrke end Robusta og mere udbredt end Liberica, som for det meste er i Indonesien, Filippinerne og Malaysia.

Bourbon-kaffe er en kultivar af Arabica- arten. Hvad angår kaffe, er en kultivar en sort, der er specifikt opdrættet til bestemte egenskaber. Vi skal se, hvad kendetegnene ved Bourbon-sorten er. Men først, hvorfor navnet “Bourbon?”

Hvorfor kaldes det Bourbon-kaffe?

Denne kaffe blev oprindeligt bragt fra Yemen af ​​franske missionærer til øen, der nu er kendt som La Réunion. Det hed tidligere Île Bourbon eller Bourbon Island. Denne ø ligger lige øst for Madagaskar og er teknisk set en region i Frankrig.

Men selvom franskmændene kan have spillet en stor rolle i at udbrede det på Bourbon Island, eksisterede kaffe på øen før fransk kontrol. Det var tidligere kendt af portugiserne, der bosatte det i 1500-tallet. Men omkring hundrede år senere besatte franskmændene det og opkaldte det efter det regerende franske dynasti, huset Bourbon.

Selvom den deler samme navn som den amerikanske whisky, der normalt udtales [BOOR] + [buhn], udtales kaffesorten normalt [boor] + [BOHN], hvilket følger fransk udtale nærmere.

Hvad Er Bourbon Kaffe?

Hvor vokser Bourbon-kaffe?

Honduras, Guatemala, El Salvador, Peru og andre mellemamerikanske og nordlige sydamerikanske lande er de primære steder, hvor Bourbon-kaffe dyrkes i dag. Denne kaffe startede på den arabiske halvø og flyttede derefter til midten af ​​Det Indiske Ocean. Du undrer dig måske over, hvordan det endte på den vestlige halvkugle.

I det 18. århundrede var Brasilien allerede en af ​​verdens mest førende kaffeavlere og eksportører. Imidlertid var de for det meste afhængige af Typica- varianten af ​​Arabica- bønner. Så en brasiliansk udsending blev sendt til La Réunion for at erhverve frø fra Bourbon-sorten, som havde et større udbytte end Typica . De bragte det tilbage til Brasilien og forplantede det der.

Arabica kaffeplanter er allerede mere kræsne end Robusta med hensyn til miljø. Robusta vil have høje udbytter under suboptimale forhold. Bourbon-kaffebønner, som er en del af Arabica-familien, har et lavere udbytte og en lavere udbyttegrad end andre Arabica-kaffebønner.

Hvad er de forskellige typer Bourbon-kaffe?

Der er grundlæggende to typer Bourbon kaffebønner. De er Rød Bourbon og Gul Bourbon. Der skete noget i årene efter introduktionen af ​​Bourbon-kaffesorten til Brasilien. Den allerede eksisterende Typica- sort havde en genetisk mutation, der forårsagede gule kaffekirsebær. Men i 1930 blev det opdaget, at blandt røde Bourbon-kaffeplanter i Sao Paolo, Brasilien, var en Bourbon-plante, der producerede gule kirsebær. 

Det menes, at Bourbon-planten udviklede gule kirsebær på grund af avl mellem Yellow Botucatu (den genetisk muterede Typica -sort) og den røde Bourbon-plante. Sorten Yellow Bourbon har en mere bemærkelsesværdig citronsmag.

Hvad Er Bourbon Kaffe?

Hvordan smager Bourbon-kaffe?

Bourbonkaffe er kendt for sin smøragtige smag, nøddeagtighed og glatte konsistens. Den har lav syre og mellemfyldig. Men nok det mest tiltalende ved Bourbon-kaffe er, at den er ret sød sammenlignet med andre varianter, som f.eks. nogle fra Etiopien, som kan være temmelig jordagtige. Bourbon-kaffe har også smag af chokolade. Når de er stegt lettere, kan du vælge visse frugtsmag, herunder figen og kirsebær. Samlet set giver denne bønne en lys og levende kop, en kop, der vil forkæle dine smags- og lugtesanser, men mundfornemmelsen vil ikke skuffe. Det går glat ned og vil ikke forstyrre din mave.

Hvad er den bedste måde at brygge Bourbon-kaffe på?

Bourbon-kaffe er på grund af dens subtile smag mere velegnet til brygningsmetoder, der vil fremhæve noterne. Det betyder, at mørkristede bønner og espresso går forbi til fordel for en medium til let ristning. Den kan brygges enten ved hjælp af en hældningsmetode eller en fransk presse for at opdage dybden af ​​smag i bønnen.

Opdag

 

Relatede Artikler