Search
Close this search box.
Hvad Er Det Minimale Tryk Der Kræves Til Espresso?

Hvad er det minimale tryk der kræves til espresso?

Denne artikel hjælper dig med at forstå, hvorfor espressomaskiner er mærket 9 bar eller 15 bar. Hvilken skal man vælge?

Du vil bemærke, at de fleste espressomaskiner har et tryk i bar. Dette er nyttig information, hvis du leder efter en begyndermaskine. Du vil ofte se en espressomaskine beskrevet som en 9 bar, 15 bar eller 19 bar maskine.

Er det bare et marketingtrick? Betyder pres virkelig noget? Hvad er det rigtige tryk for at lave en espresso? Hvis de virkelig ønsker at finde den bedste espressomaskine til dem, vil de fleste stille sig selv disse spørgsmål.

Selvom de har haft mange erfaringer med at lave kaffe med espressomaskiner derhjemme og på kontoret, er nogle kaffeelskere måske ikke bekendt med bartryk. Vi vil undersøge vigtigheden af ​​tryk, så du kan vælge den rigtige, næste gang du går i butikken og sammenligner 9 bar og 15 bar espressomaskiner.

Hvad betyder bar på en espressomaskine?

Espresso er mere videnskabsbaseret end kunstbaseret. At lave enhver form for kaffedrik involverer kemiske reaktioner. Dette vil normalt involvere at male bønnerne, derefter stampe dem ind i et portafilter og fastgøre det til maskinen. Espressomaskinen vil derefter skubbe kogende vand gennem portafilteret for at udtrække drikken. Det er her, barer kommer ind.

Termisk teknik Trusted Source Hvad er enheden for tryk Bar? Definition Baren er en metrisk enhed for tryk. Baren bruges både i industrien og i meteorologien. En bar er nøjagtigt lig med 100.000 Pa. www.thermal-engineering.org beskriver baren som en trykenhed, og den svarer til 100.000 pascal. Tryk er den kraft, der påføres et stof. 

Trykket på kaffen kan have indflydelse på det endelige resultat. Det er grunden til, at mange kaffeelskere og kaffebryggere bekymrer sig så meget om det. Hvilken indflydelse har pres på kvaliteten af ​​den espresso, der brygges hos dig? 

Lær mere nedenfor.

Hvordan påvirker tryk espressokvaliteten?

Espresso har været genstand for mange forsøg og fejl gennem årene. Det er derfor, folk, der drikker det, har fundet ud af, at smagen af ​​espresso varierer afhængigt af det tryk, de bruger. Mens mange faktorer kan påvirke espressobrygning, er det vigtigste, du kan kontrollere, trykket.

Du vil hurtigt opleve, at stærkere kaffe ofte opnås ved at øge trykket. Så længe alle andre faktorer er konstante, vil det dog ikke være svært at teste forskellige indstillinger. Tror du, det betyder, at du altid skal vælge flest barer i din kaffemaskine? Ingen.

Andre faktorer, som dem vi allerede har nævnt, spiller også en rolle. Et eksempel er udvindingstid. Det følger samme tendens med pres, når det kommer til udvindingstid. Du kan øge trykket for at udvinde mere væske, hvilket vil gøre din drink stærkere.

Kaffen bliver mindre stærk, hvis du reducerer ekstraktionstiden. Det er her, tingene bliver forvirrede. Du kan reducere ekstraktionstid og tryk ved at øge trykket. Dybest set øger trykket styrken af ​​din kaffe. Du vil også reducere ekstraktionstiden, hvilket kan føre til et fald i styrken af ​​din kaffe.

Det modsatte er sandt. Et fald i tryk vil resultere i en længere ekstraktionstid. Du vil reducere styrken af ​​drikken ved at mindske dens tryk. Forøgelse af ekstraktionstiden vil resultere i en stærkere drik.

Disse variabler blev justeret af vores forgængere i kaffeindustrien, indtil de fandt den perfekte balance. Dette er industristandarden. Det er derfor, at espressoer fra forskellige caféer, kaffekæder og endda derhjemme smager det samme.

Dette bringer os tilbage til begyndelsen, hvor vi startede, med spørgsmålet: hvor mange bars tryk er nok til en espresso? Og hvorfor er der så mange muligheder?

Hvor mange barer skal der til for en god espresso?

Kort sagt er 9 bar det ideelle tryk til at udvinde espresso. Det er det maksimale tryk, der kræves for at udvinde den perfekte espresso, og sådan har det været siden espressomaskinernes begyndelse.

Faktisk er 9 bar det tryk, der findes i kommercielle maskiner som dem på caféer.

KB01-PAR Commercial Espresso Machine er en mulighed, der anbefales af brugere og anmeldere, hvis du ønsker at åbne en kaffebar. Maskinen kan producere et tryk på 9 bar under hele udsugningen og holde vandtemperaturen mellem 90C og 95C.

9 bar er det tryk, hvormed varmt vand passerer gennem den malede kaffepude i portafilteret. Dette vil give dig den perfekte smag og den perfekte crema. De fleste tror, ​​at creme kun er dekorativt og ikke har noget funktionelt formål. De tager fejl.

Crema bevarer smagen af ​​espresso lidt længere og kan endda bruges til at bevise friskhed. Det er hovedsageligt sammensat af tre komponenter: olier, proteiner og CO2-gas. Ifølge News Medical Trusted source er olier lipider. Lipider er kulbrinteholdige molekyler og danner grundlaget for levende cellers struktur og funktion. www.newsmedical.net, som er byggestenene i levende cellulære strukturer.

Disse lipider kan ikke opløses i vand. Det er derfor, de tilsættes fløde. Frem for alt skabes cremen af ​​et tryk på 9 bar. Det kan variere op til 8 barer eller 10. Du kan få det så lavt som 8 barer eller 10.

Selvom svaret kan være mere komplekst, bunder det i et ja. Etiketterne for disse 19 bar og 15 bars maskiner beskriver ikke nøjagtigt varmtvandstrykket på malingen. De beskriver det tryk, som pumpen udøver på maskinen.

Varmt vand skal muligvis passere gennem andre dele af din kaffemaskine, før det når portafilteret. Det vil så falde mellem 8 og 10 bar, når det når portafilteret. Det er lige meget om din espressomaskine har en 19 eller 15 bar model, den vil koge ned til omkring 9 bar ved udvindingspunktet.

Selvom DeLonghi EC15 betragtes som en pålidelig og overkommelig espressomaskine, vurderer størstedelen af ​​brugere og anmeldere den stadig selv med 15 bar tryketiketten. Dette er især vigtigt for espresso elskere, der foretrækker en nemmere måde at brygge deres kaffe på. Espresso bælg er også tilgængelige, hvilket betyder, at du ikke behøver at male eller tampe dine bønner i hånden.

Afsluttende tanker

Her er en kort oversigt over antallet af tilstrækkelige espressobarer. Uanset om espressomaskinen er mærket 9 bar eller ej, vil de fleste maskiner ekstrahere din kaffe med et tryk på omkring 9 bar. 

Denne standard har været brugt siden opfindelsen af ​​espressomaskinen. Dette muliggør en perfekt ekstraktion af aromaer og tilsætning af fløde. Pumpetrykket, som er 19 bar eller 15 bar, som du ser på de fleste espressomaskiner, beskriver pumpetrykket. Det refererer ikke til det tryk, hvorved malingen blev udvundet.