Search
Close this search box.
Hvad Er Fadlagret Kaffe Og Hvorfor Du Skal Prøve Det

Hvad er fadlagret kaffe og hvorfor du skal prøve det

I denne artikel vil jeg dække alt, hvad der er at vide om fadlagret kaffe. Dette er en ny kaffetrend, der langsomt ruller ud i øjeblikket, og som helt sikkert er en dejlig kaffetrend for dig at prøve.

Fadlagret kaffe er kaffe, der er blevet lagret på pensionerede spiritustønder som whisky, bourbon og romfade. Kaffebønnerne lagres i tønderne i op til et par uger ad gangen og udvikler langsomt mere smag.

Lyder det godt? For mig gør det. Jeg har haft muligheden for at prøve en stor whiskyfadlagret koldbrygget kaffe, og det slog mine forventninger ud. Læs med for at finde min historie om denne fantastiske oplevelse, jeg havde i Milano.

Hvordan fungerer ældningen af ​​kaffebønnerne?

Før jeg kommer i detaljer om, hvordan ældning af kaffebønner fungerer, hvad er fadlagret kaffe? Som jeg har nævnt før, er fadlagret kaffe kaffe, der er lagret på pensionerede spiritustønder. Det er her kaffebønnerne får alle deres unikke smage fra.

Kaffebønnerne, der lagres i tønderne, er de grønne kaffebønner, der endnu ikke er ristet. De grønne kaffebønner tilsættes til en pensioneret spiritus tønde og efterlades der i et stykke tid, det meste af tiden i mindst 2 til 3 uger.

Mens de er inde i tønden, optager de grønne kaffebønner al den smag, der er tilbage i træfadene. Det er her alle smagsegenskaberne udvikles. Der er endda nogle kafferistere derude, der ælder deres kaffebønner i endnu længere tid. En længere lagret kaffebønne er stadig noget, jeg ville elske at prøve.

Efter at kaffebønnerne er ældet, skal de til ristning. Det meste af tiden er kaffebønnerne ristet til en medium ristning . På denne måde vil alt det lækre blive holdt inde i kaffebønnerne.

Jeg har set nogle fadlagrede kaffebønner, der er blevet let ristede, som en blond ristning. Dette vil holde endnu mere smag inde i kaffebønnen, og hvis du har drukket kaffe i et stykke tid, kan du endda mærke kaffebønnens oprindelse ved at drikke den.

Hvilken kaffe kan jeg brygge med de fadlagrede kaffebønner?

Hvis du vil bruge fadlagret kaffe, vil du være i stand til at lave hver eneste kaffe, du kan lide. Jeg har prøvet både den varme og kolde bryggede version af fadlagrede kaffebønner, og jeg foretrækker en koldbrygget version, når der bruges en fadlagret kaffebønne.

Mens du brygger en koldbrygget kaffe med fadlagrede kaffebønner, vil du dufte de fantastiske smage fra det øjeblik, du åbner posen. Duften, der kommer ud af kaffebønneposen, er fantastisk.

Hvad Er Fadlagret Kaffe Og Hvorfor Du Skal Prøve Det

Når du først begynder at male dine kaffebønner, cirkler de fleste smage i huset, og du vil glæde dig over, at du har købt en pose med disse lækre kaffebønner.

For at komme tilbage til de forskellige slags kaffe, du kan brygge med en fadlagret kaffe, foreslår jeg, at du starter med et parti koldbrygget kaffe . At brygge et parti koldbrygget kaffe vil udvide din kaffesmag og give dig en idé om, hvordan kaffen vil smage, når du laver en varm version.

For mig er den varme version af kaffe lavet med fadlagret kaffe spild af disse smukke kaffebønner. De smage, du lugter, når du brygger kaffe, går hurtigt tabt og er ingen steder at finde, når du tager den første tår kaffe. Så jeg vil foreslå, at du holder dig til en god kop koldbrygget kaffe i stedet for.

Det sjove ved at brygge kaffe derhjemme er, at du kan skifte det op, som du vil. For at lave din drømmekaffe derhjemme, handler det om at eksperimentere med kaffe og finde ud af, hvad du kan lide.

Koldbrygget whiskyfadlagret kaffe fra Starbucks

I sidste måned var jeg på bytur til Milano, da jeg faldt over den mest fantastiske Starbucks-butik, jeg nogensinde har været i. Starbucks-reservatet i Milano.

Da jeg kom ind på Starbucks, forventede jeg, at det bare var endnu en Starbucks, men det var faktisk det modsatte. Det var den største Starbucks, jeg nogensinde havde set. Der var folk, der ristede kaffebønner i en stor kafferister. Da kaffebønnerne var færdigristede, skød en maskine dem gennem metalrør, der gik direkte til kaffebaren.

Selvfølgelig var der, som enhver anden Starbucks, et stort udvalg af kaffedrikke. Det, der straks fangede mit øje, var den koldbryggede whisky-fadlagrede kaffe. Det var det første jeg bestilte.

Oplevelsen var fantastisk. Den koldbryggede kaffe blev serveret i en “karaf”, og der var et whiskyglas med en flot isblok i. Det så virkelig ud til, at du skulle drikke whisky i det øjeblik.

Hvad Er Fadlagret Kaffe Og Hvorfor Du Skal Prøve Det

Min første slurk af kaffen var virkelig intens, men det var den mest fantastiske koldbrygget kaffe, jeg nogensinde har haft fornøjelsen af ​​at drikke.

Kaffesmagen var virkelig fyldig og rig, og der var også mange frugtagtige noter derinde. Men den lille whisky-eftersmag var den bedste af hele kaffen.

Jeg købte en pose whiskyfadlagrede kaffebønner med hjem, hvilket har tjent sit formål. Jeg har et par kaffebønner til overs til endnu en koldbrygning. På tidspunktet for skrivning af denne artikel har jeg posen med fadlagrede kaffebønner siddende ved siden af ​​mig. Smagen, der cirkler i luften, er fantastisk.

Hvis du er i området, foreslår jeg, at du kigger forbi butikken og giver kaffen en chance. Hele Starbucks Reserves oplevelse var ret speciel, og jeg tror, ​​du vil nyde det lige så meget, som jeg gjorde.

Hvilke kaffebønner bruges i ældningsprocessen?

Variationen af ​​kaffebønner afhænger af kafferisteren, og kaffebønnerne kan komme fra hvor som helst i verden. Man kan sige, at hver kaffebønne kan lagres, da den vil udvikle endnu mere smag fra lagringen efterfulgt af den normale ristningsproces.

Selvom denne teknik ikke er almindeligt kendt endnu, tror jeg, at dette vil være den næste populære ting, som folk vil bede om. Den smagsprofil, som kaffebønnerne vil udvikle, er noget exceptionelt.

Kaffebønnerne fra Starbucks Reserve i Milano er fra Guatemala og er mellemristede. Oplysningerne om kaffebønnerne er forklaret med et kort, der er knyttet til kaffebønneposen, tjek det ud:

Hvad Er Fadlagret Kaffe Og Hvorfor Du Skal Prøve Det

Konklusion

Efter at jeg tog til Milano og bragte en dejlig pose fadlagrede kaffebønner tilbage, smager de almindelige ristede kaffebønner lidt fladt nu. At bruge fadlagrede kaffebønner til at brygge din yndlingskaffe er det bedste, der er sket med kaffe i et stykke tid.