Search
Close this search box.
Hvad Er Kafferistning?

Hvad er kafferistning?

Kafferistning kan siges at være den teknik, hvor rå kaffe, grønne bønner forarbejdes til den allerfineste specialitetskaffe, som du overhovedet kunne forestille dig.

Dette er normalt en kompleks proces, men en der implementerer kvalitet til smagen af ​​kaffe til dit forbrug.

SCAA angiver også i deres retningslinjer, at hvis dine kaffebønner bliver ristet for hurtigt ved en meget høj temperatur, kan det brænde den ydre del af kaffebønnen, mens en ret langsom ristning ved en lavere temperatur ville dræne hele kaffebønnernes smag.

For en perfekt ristning skal man have en perfekt viden samt den rette tilstand for at kunne producere en luksuriøs kop af alle tiders specialitet kaffedrik.

Når du rister kaffebønner, er der visse trin, du skal følge for at kunne lave en specialkaffe som et resultat, og disse trin er;

1:

Dette er det allerførste skridt til ristning af kaffebønner.

Temperaturen fra kaffebønnernes varme begynder at ændre farven på bønnerne fra grøn til en mat gul.

2:

Revnen af ​​kaffebønnerne starter, hvilket indikerer, at ristningen er i gang.

3:

Kaffebønnerne begynder at skifte farve til brune, hvilket bringer visse funktioner til virkelighed, som vi kaffeforbrugere er begyndt at elske.

4:

På dette trin manifesterer sig kunsten at riste kaffebønner, da risteriet skal bestemme det bestemte antal i tide for, hvornår du skal stoppe kort og ind i den anden revne.

5:

Denne fase ser karboniseringen af ​​kaffebønnerne, hvilket skaber det brændte træk ved ristningen.

6:

Derefter indføres kølig luft, som hjælper med at bringe stegningen til en brat afslutning for at give et perfekt resultat.

KAFFEBRYGNING

Kaffebrygning er nøglen til en perfekt kop kaffe, for selv de bedste kvaliteter af kaffebønner kan være mangelfulde i denne fase.

Kaffebrygning kræver teknik for stadig at have styr på, at alle anstrengelser fra produktionen af ​​kaffebønnerne ikke var forgæves.

Når du brygger en kop kaffe, er der visse trin at overveje for at lave en perfekt drink, og det er de;

  •  
  • Mængde vand, der skal bruges: Den bedste mulighed er brugen af ​​poste- eller kildevand, da enhver anden type vand med måske en følelse af klorindhold kan ødelægge din kaffesmag. Det ideelle forhold mellem vand og kaffe er 1,5 % kaffe til 99 % vand.
  • Kaffebønner malet til brygning: For at være sikker på at have frisk kaffe, er det tilrådeligt at købe den hel og derefter male selv i ny og næ før du brygger, så kaffebønnerne bevare sin friskhed.
  • Valg af bryggeteknik: Der er en del bryggeteknikker at vælge imellem såsom; Perkolation, nedsænkning og drypfiltrering.