Search
Close this search box.
Hvordan Kan Du Kombinere Kaffe Og Chokolade?

Hvordan kan du kombinere kaffe og chokolade?

Når vi bliver spurgt, hvad der passer bedst til kaffe, er det første, der kommer til at tænke på, uden tvivl chokolade . Vi er vel ikke de eneste? Kaffe og chokolade er trods alt en rigtig lykkedrik! Det er ikke for ingenting, at der så ofte dukker et stykke chokolade op i kaffepausen, og konfektens verden er fuld af alle mulige kombinationer af kaffe og chokolade.

Bøger og internettet giver et væld af oplysninger om mad- og vinparring, og det er ikke overraskende, at topkvalitetsrestauranter tilbyder vin, der matcher. Og ved du, hvordan du kombinerer din yndlingskaffe med chokolade? Lad os se nærmere.

Grundlæggende regler for at kombinere kaffe og chokolade

Kaffe og chokolade passer så godt sammen, fordi kaffe og kakaobønner er beslægtede – begge er frøene af modne frugter af tropiske planter, der gennemgår en lignende forarbejdnings- og tilberedningsproces:

De indsamles, gæres, tørres og til sidst ristes. Som med kaffe kommer chokolade i en lang række smagskombinationer, nogle med frugt- og syltetoner, andre med rige, bitre smag. 

Forskellige kombinationer af kaffe og chokolade kan åbne døren til en verden af ​​smag, der endnu ikke er opdaget. 

Hvordan kombinerer man disse smage? 

Der er et par regler at huske på: 

Lighed. Loven om lignende siger, at det er passende at parre kaffe og chokolade med samme intensitet og smagsområde. 

Kaffe med nødde- og kakaotoner bør kombineres med en stærk mørk chokolade. 

Kaffe med frugt-, bær- og blomsternoter kombineres med mindre intens chokolade (mindre kakao, mælk eller hvid), som enten kan være naturlig eller smagt med frugt, bær eller blomster. 

Kaffe med krydrede noter er parret med bitter chokolade smagt til med chili eller andre krydderier.

Der kan kun være én lys. Denne kombinationsregel siger, at fødevarer med en stærk smagspalette skal parres med mildere smag, der forstærker den tidligere smag. 

For eksempel passer en kraftigt aromatiseret specialkaffe bedst med en klassisk chokoladesmag uden tilsatte tilsætningsstoffer, mens eksotiske chokolader passer bedre med kaffeblandinger, der har en mere neutral smagspalette.

Ingen regler. Den tredje regel er, at der ikke er nogen regler, og det hele afhænger af din smag og øjeblikkets luner. Det vigtigste er trods alt, at du personligt kan lide det!

Det er teorien, og nedenfor anbefaler vi specifikke kombinationer af kaffedrikke, kaffetyper og chokolade. 

Hvordan Kan Du Kombinere Kaffe Og Chokolade?

Espresso og mørk mørk chokolade

Kaffen, som er lavet af en brasiliansk bønneblanding , passer særligt godt til mørk chokolade med et højt kakaoindhold. Mørk chokolade med 99,6 % kakao er perfekt her, eller hvis du vil have lidt mere tekstur, så prøv mørk chokolade med kakaonibs . Smagen kommer bedst frem i en espresso – den syrlige chokolade passer perfekt til de chokolade- og nøddeagtige noter, der dominerer brasiliansk kaffe. 

Sort kaffe og knap så sort chokolade

Denne smagfulde specialkaffe passer bedst sammen med den klassiske smag af sødet mørk chokolade. Den gennemprøvede og populære kombination af indonesisk Sumatra-kaffe med naturlig smag og mørk chokolade med 70 % kakaoindhold. 

I dette tilfælde er det bedste valg af kaffeopskrift en “længere” Americano eller en kaffedrik lavet med forskellige filterkaffemaskiner.

Glem ikke at Elgiganten generelt har nogle fantastiske kaffemaskiner, til lige så fantastiske priser. Du kan prøve at tjekke dem her.

Kaffe med mælk og mælkechokolade

For rigtige kendere anbefaler vi at kombinere mælkekaffedrikke med mælkechokolade. Til mælkedrikke anbefaler vi de intense aromaer af Arabica eller Arabica-Robusta blandinger. 

Vores favoritkombination: kaffebønner med noter af mørk chokolade og karamel og mælkechokolade med søde og forfriskende jordbær . For en guddommelig godbid! 

For elskere af eksotisk smag

Der er mange usædvanlige smagskombinationer i kaffe- og chokoladeverdenen, og at bringe dem sammen resulterer i et festmåltid af smag – bare ikke være bange for at eksperimentere. 

Til de mere eventyrlystne blandt jer anbefaler vi en specialkaffe fra Etiopiens Yirgacheffe-region og lyserød chokolade med bærsmag , med en karakteristisk aroma og smag. 

Og for dem, der kan lide frisk citrussyre og en behagelig bitterhed, anbefaler vi specialkaffen fra El Salvador med mørk chokolade smagt til med mynte . Disse specielle kaffer fås som espresso eller filterkaffe. Lad det være en fejring af smag!

I sidste ende...

Når det kommer til kaffe og chokolade, gælder stereotypen “forskelle tiltrækker” ikke – i dette tilfælde vinder tiltrækningen af ​​de beslægtede bønner frem. 

Så næste gang du får lyst til noget sødt til kaffen, så snup et stykke chokolade. Du er velkommen til at eksperimentere med forskellige kombinationer og nyde nye smagsvarianter!