Search
Close this search box.

Hvordan Laver Man Den Perfekte Kop Kaffe?

Den rigtige tilberedning af kaffe er en kunst i sig selv. Hvor fin skal kaffen males, og hvilken mængde kaffe er den rigtige? Skal du bruge en anden kaffe til espressomaskinen end til kaffebrygning med et filter?

Vi forklarer trin for trin, hvordan man laver perfekt kaffe med enhver maskine.

Sådan Brygger Du Den Perfekte Kaffe På En Filter kaffemaskine

Den klassiske kaffemaskine kan let brygge større mængder kaffe. Der er mange forskellige egnede kaffesorter.

Kaffemaskinen er stadig den klassiske for vores filterkaffe. Med kaffemaskinen kan du hurtigt fremstille større mængder kaffe, og med det brede udvalg af filterkaffetyper kan du vælge mellem mange forskellige aromaer fra de smukkeste steder i verden.

Vi giver dig gode råd om, hvad du skal være opmærksom på, når du brygger perfekt filterkaffe.

Trin 1: Filtermaskinen – Klargøring

Fyld Med Rent Vand

Vandets kvalitet har stor indflydelse på kaffens smag. Jo blødere vandet er, jo mere fremtrædende bliver kaffens syre, mens hårdt vand snarere neutraliserer frugtsyren i kaffen.

Det er bedst at udfolde den fulde kaffearoma i 100% Tchibo Arabica, hvis der anvendes rent mellemhårdt vand.

Trin 2: Filtermaskinen – Den Korrekte Slibegrad

Hvor Fin Er Den Kaffe, Der Skal Males?

Kaffeens aroma er lukket inde i hver kaffebønne. Det er først, når bønnerne males, at disse smagsstoffer frigives. Graden af ​​formaling har en betydelig indflydelse på smagen. Ved forkert formaling kan kaffen blive tynd og sur, eller smagen kan blive for stærk og bitter.

For en filtermaskine skal kaffen være så friskmalet som muligt, og  malingsgraden skal være medium.

Trin 3: Filtermaskine – Kaffemængde

Hvor Meget Kaffe Skal Der Fyldes I Filteret?

Jo mere kaffe der fyldes i filteret for hver kop, jo stærkere bliver kaffen. En normal måleske til kaffe indeholder 7 g malet kaffe. Det handler om den rigtige mængde til 125 ml medium styrke kaffe. Hvis du vil have det stærkere, skal du bruge 8 g om dagen. kop.

Vidste du?
1 let toppet spiseskefuld malet kaffe svarer til 7-9 g
1 let toppet teskefuld malet kaffe svarer til 3-4 g

Trin 4: Filtermaskinen – Kaffebrygning

God Filtrering Giver Den Bedste Aroma

Fugt kaffefilteret lidt, inden du lægger det i tragten. Den ønskede mængde malet kaffe fyldes derefter i filteret, og maskinen tændes.

Vidste du?
Du kan se, at kaffen er frisk, når overfladen hvælver ind i en skorpe, når vandet strømmer ind i filteret. Årsagen er, at frisk kaffe indeholder meget CO2, som danner små bobler, når den kommer i kontakt med vand.

Hvordan Man Laver Den Perfekte Espresso På En Espressomaskine?

Hvordan Laver Man Den Perfekte Kop Kaffe?

Espressomaskinen kalder baristaen ind i dig. Her er det perfekte slibning og optimale tryk, som det afhænger af. Resultat: perfekt smag som i en espressobar.

Espressomaskinen er den ideelle tilberedningsmetode for dem, der elsker italienske kaffespecialiteter som caffé crema og espresso.

For at opnå den samme nydelse som i caféen er det korrekte tryk ca. 9 bar af vital betydning på en espressomaskine. Ved madlavning under tryk dannes den karakteristiske creme af espresso og caffé crema.

Trin 1: Espressomaskine – Forberedelse

Tålmodighed Betaler Sig

En espressomaskine er ikke noget for dem, der har travlt. Her bliver tilberedningen af ​​kaffe en ret tidskrævende ceremoni, hvis man er en ægte elsker af ægte kaffepræstationer. Tålmodighed belønnes med en espresso eller caffè crema som i det smukke Italien.

En espressomaskine skal være tændt et par minutter i forvejen for at opvarme vandet til kaffen. Indsæt derefter den tomme filterholder, og lad det varme vand løbe igennem med det samme for at forvarme filterholderen til kaffefremstillingen. Foropvarmning af kopperne er også en god idé.

Den indbyggede kopvarmer på mange espressomaskiner er meget velegnet til opvarmning af kopper. Du kan også skylle kopperne med varmt vand, før du hælder kaffen.

Trin 2: Espressomaskinen – Den Korrekte Slibegrad

Finmalet

På en espressomaskine presses vandet gennem den malede kaffe ind i filterholderen ved højt tryk. På grund af den korte tid, hvor kaffen er i kontakt med vandet, skal kaffen males meget fin. Hvis du selv maler din kaffe, skal kaffekværnen stå på de fineste trin.

Vidste du?
Hvis kaffen er for grov, flyder vandet for hurtigt, og espressoen bliver for tynd.
Hvis kaffen males for fint, eller den er stampet for hårdt, løber vandet for langsomt, og espressoen bliver bitter.

Trin 3: Espressomaskinen – Mængden Af ​​Kaffe

Hvor meget kaffe skal der fyldes i filterholderen?

For det klassiske ”single shot”, dvs. for en enkelt espresso, ca. 8 g malet kaffe. Hvis du vil lave 2 kopper espresso på et bryg, så ca. 16 g.
Hvis du kan lide din espresso eller caffè crema meget stærk, kan du også lave et enkelt skud med 16 g malet kaffe.
Et godt tip:  Prøv forskellige mængder malet kaffe for at finde den rigtige dosis til dig.

Vidste du?
1 let toppet spiseskefuld malet kaffe svarer til 7-9 g
1 let toppet teskefuld malet kaffe svarer til 3-4 g

Trin 4: Espressomaskinen – Forberedelse

Fra Stampning Til Fastspænding

Hæld den malede kaffe i filterholderen og fordel den jævnt, glat den med fingrene eller bank let på filterholderen mod bordpladen.

Når overfladen på den malede kaffe er helt jævn, bruges sabotagen til at presse kaffen ved et fast tryk (ca. 15-20 kg).

Sil derefter filterholderen ind i maskinen, og start brygningen. Efter ca. 20 til 25 sekunder bliver espressobjælken lys (“blond”). Nu skal du afslutte aftapningen, fordi alle smagsstoffer er hentet fra den malede kaffe. Jo længere vandet får lov til at løbe igennem, jo ​​mere vand bliver espressoen.

Brug perfekt kaffe på en moka kande

Hvordan Laver Man Den Perfekte Kop Kaffe?

Espressokoppen står for den typiske italienske måde at fremstille kaffe på – ren espresso. Men også her er der nogle ting at være opmærksom på.

Espresso som i Italien!

Sådan Får Du Perfekt Kaffe I En Espressokande

Det klassiske kaffebryg: Den typiske espressokande har kultstatus og er et ‘must’ i enhver italiensk husstand.

På espressokanden presses det kogende vand nedefra gennem sigten, og espressoen opsamles i den øverste beholder. Da trykket er lavere end på en espressomaskine med en filterbeholder, dannes der næppe crema i en espressokrukke.

Trin 1: Espressokrukke – Forberedelse

Fyld Espressokanden Med Varmt Vand

Inden du lægger espressokoppen på komfuret, skal du fylde den nederste del med vand op til den nedre kant af trykaflastningsventilen.

Tip:  Fyld varmt eller varmt vand for at forvarme espressokanden og undgå overophedning af hele gryden på komfuret, da kaffen hurtigt kan blive bitter og have en metallisk smag.

Trin 2: Espressokande – Korrekt Slibning

En Medium Formaling Af Kaffen Er Perfekt

Kaffen skal males noget grovere til brygning i en espressokande end til en espressomaskine. Den optimale malingsgrad er et mellemrum mellem den meget finmalet kaffe til espressomaskiner og den grovmalet kaffe til stempelkander.

Trin 3: Espressokop – Mængde Kaffe

Hvor Meget Kaffe Bruges Til Espressokanden?

Målingen af ​​den rigtige mængde kaffe til espressokanden er meget enkel: Fyld kaffefilteret så meget, at det er helt fyldt.

Det anbefales at trykke kaffen let ind i filteret med fingrene. Men tryk let. Brug ikke manipulation.

Trin 4: Espressokanden – Kaffebryggen

Alt Det Gode Kommer Nedenfra

Skru toppen og bunden af ​​espressokoppen sammen og læg den på kogepladen. Det skal indstilles over medium varme. Overdreven varme brænder kaffen og giver en bitter eftersmag.

Så snart vandet koges, presses det gennem den malede kaffe – den færdige espresso samles i toppen af ​​gryden.
Fjern gryden fra komfuret, så snart kaffen kun kommer ud med en hvæsende lyd.

Vidste du?
At det er vigtigt at tage gryden af ​​ovnen i det rigtige øjeblik. Kaffeens aroma frigives, så snart vandet stiger. At der kan være bitre stoffer, der reducerer kaffens ydeevne, når vandet løber igennem.

super kaffe med en French Press kaffe kande

Hvordan Laver Man Den Perfekte Kop Kaffe?

Med en stempelkande bliver forberedelsen af ​​filterkaffe til håndarbejde. Det der betyder noget her er graden af ​​formaling af kaffen og tilbagetrækningstiden.

Hvordan Man Laver Den Perfekte Kaffe I En French Press

Kaffebrygning i Stempelkander (franske presser) har været en af ​​de mest populære måder at fremstille kaffe på i mange årtier. Et stempelkande er meget let at bruge, det har ikke brug for strøm eller filter, og det er også hurtigt at rengøre. Eftersom sigtepotten i modsætning til papirfiltret ikke filtrerer olierne ud i kaffen, bevarer kaffen sin fulde smag.

Sådan bruges et stempel korrekt:

Trin 1: French Press – Forberedelse

Forvarm Gryden Og Kog Vandet

Før du bruger French Press, er det en god ide at skylle kanden med varmt vand, hvorefter kaffen forbliver varm i lang tid.

Kog derefter vandet. Lad det stå et øjeblik. Den optimale temperatur, når vandet hældes over kaffen, er 95 ° grader. Det er bedst at udfolde den fulde kaffearoma i 100% Tchibo Arabica, hvis der anvendes rent mellemhårdt vand.

Trin 2: French Press – Den Korrekte Slibegrad

For French Press Skal Kaffen Være Grov.

Kaffe, tilberedt i en fransk presse, smager fuld og nuanceret, da vandet har været i kontakt med den malede kaffe i relativt lang tid. Det er vigtigt at bruge grovmalet kaffe  , så alle de værdifulde stoffer i kaffen ekstraheres ensartet. Den ideelle malingsgrad opnås, når den malede kaffe har samme konsistens som groft havsalt.

Trin 3: French Press – Mængde Kaffe

Hvor Meget Kaffe Er Der Tilbage I Den Franske Presse?

Et godt tip: Brug ca. 60 g malet kaffe til 1 liter vand – det svarer til 8-9 spiseskefulde af toppen. For en kop med 140 ml, ca. 13 g malet kaffe. Dette giver stempelkaffen mere smag og smag.

Vidste du?
1 let toppet spiseskefuld malet kaffe svarer til 7-9 g
1 let toppet teskefuld malet kaffe svarer til 3-4 g

Trin 4: French Press – Forberedelse

Tryk Let

Læg den grovmalet kaffe i selve stemplet og hæld en del af vandet over. Rør derefter kaffen ind med en ske, indtil der opstår et gyldent skum.

Fyld derefter kanden med vand til mærket. Lad kaffen vare i 2 til 4 minutter, afhængigt af hvor stærk du vil have den. Det kan være en god idé at røre det en gang imellem. Sæt derefter låget på og tryk langsomt stemplet ned.

Et Par ord her til sidst...

Jeg håber, at denne artikel hjalp dig med at besvare et par af de spørgsmål, du måtte have, om tilberedning af kaffe, hvad enten du er interesseret i at brygge almindelig filterkaffe eller noget mere eksotisk, såsom en espresso.

Der er plads til alle typer kaffe, og jeg håber, du vil prøve dem alle, når stemningen passer dig.