Search
Close this search box.
Hvorfor Er Min Kaffe Bitter? – 6 Gode Råd Til At Undgå Det

Hvorfor Er Min Kaffe Bitter? - 6 Gode Tip Til At Undgå Det

Bitter Kaffe Kan Være Forårsaget Af Følgende:

  1. Dine kaffebønner er af dårlig kvalitet
  2. Det vand, du bruger, er for varmt
  3. Kaffen har fået lov til at trække for længe – den kaldes for ekstraheret
  4. Dit kaffeudstyr er ikke blevet renset
  5. Du spiser for meget kaffe sammenlignet med vandmængden
  6. Kaffen er for fint revet til den bryggemetode, du bruger

 

Vær ikke urolig! Nedenfor er løsningerne på alle punkter.

1. Dine Kaffebønner Er Af Dårlig Kvalitet

Udfordring:

At finde god kaffe kan være en jungle. Markedet er oversvømmet med dårlig kaffe, som altid vil være bitter.

Når den dårlige kaffe kommer i en dejlig kaffepose, og producenten har kørt det tunge marketingskub i form af smuk historiefortælling og reklamer i den bedste udsendelsestid, så kan den snyde selv de bedste.

Selv med specialkaffe kan det være vanskeligt at finde det gode. Den rigtige specialkaffe.

Ofte forsøges dårlig kvalitet skjult ved hård ristning af kaffebønnerne, hvilket får den til at blive bitter.

I vinverdenen kan du ofte læse, om du står med en flaske kvalitetsvin eller ej. Her møder du blandt andet. på udtryk som “Vin de table” og “Appellation de”, som er et af udtrykkene, der fortæller, om en vin (i dette tilfælde en fransk) har en bestemt kvalitet eller ej.

Desværre findes navnene ikke rigtig i kaffeverdenen, og de fleste af de termer, der findes, er flyvende underkopper, siger intet om kvalitet eller blev opfundet af en marketingafdeling for at sælge kaffe.

Forhandlere bruger ofte navne som Java Coffee, Genuine Arabica, Kenya AA, Royal Roast og Mocca. Klassikeren skal være ”husblandingen”, som skal være kaffens svar på bagersfæren.

Løsning:

Pris og kvalitet er relateret! Hvis prisen på din kaffe er mindre end USD8, – for 250 gram. så er kvaliteten ikke i topklasse. Det lyder måske meget, men hvis du laver matematik, kan du tjene ca. 30 kopper kaffe ud af en pose kaffe.

Det er ikke mere end USD cent 30, – pr. Kop. 7-Eleven eller en tankstation opkræver gerne USD 1,69, – for en kop. Og så er det bittert!

Lad dig ikke narre af det faktum, at brasiliansk, colombiansk eller et andet land eller region er på kaffeposen.

At kaffe kommer fra et land betyder intet for kvaliteten.

Tommelfingerreglen er, at jo tættere du kan zoome ind på en kaffes oprindelse, jo mere sandsynligt er det, at kaffen bliver god. Det er super fint, hvis der både er oprindelsesland, område og gård på posen.

Nogle roastere kaster endda kaffebønderens navn på, hvilket er rigtig godt.

Det vidner om, at der er en form for samarbejde mellem landmand og risteri. Det betyder også, at der er stor sandsynlighed for øget kvalitet af kaffebønnerne.

Glem udtrykket “arabica beans”. Det er det samme som at skrive “røde æbler”. Det siger intet om æblernes kvalitet.

Der findes to sorter kaffe i verden: Robusta og Arabica. 35% af den samlede kaffeproduktion er Robusta, og resten er Arabica.

Robusta skal dog holdes væk fra, da sorten generelt ikke smager godt og af natur har meget bitterhed.

2. Dit Vand Er For Varmt!

Udfordring:

Mange mennesker koger deres vand og brygger straks. Det er et problem. Fordi 100 grader er for varmt til dine lækre kaffebønner.

Du risikerer at koge kaffebønnerne, hvilket kan få bønnerne til at frigive for meget bitterhed.

Løsning:

Det er virkelig, meget simpelt. Når vandet er kogt, skal du vente lidt på at brygge. Den optimale bryggetemperatur er 92-96 grader. Hvis du venter et par minutter, er du på den sikre side.

Sørg dog for at vente for længe. Hvis vandet bliver for koldt, risikerer du, at kaffen bliver svag i smagen. Køb en kande med indbygget termometer / temperaturregulering – du har fuld kontrol over temperaturen.

3. Overekstraktion

Udfordring:

En af de mest almindelige grunde til, at kaffen er blevet bitter, er, at kaffen har været i kontakt med vand i alt for længe.

Ligesom du kender det fra te, producerer vandet smagen i kaffen. De små stykker kaffe skal være i vand ix tid i henhold til brygningsmetoden. Dette kaldes ekstraktion.

Brygningsprocessen starter, så snart vandet møder kaffen, og slutter, når kaffen ikke længere er i kontakt med vandet. Hvis kaffen bliver for kort, bliver den kedelig og usmagelig. Og hvis det bliver for længe, ​​bliver det bittert.

Løsning:

Brug et stopur, når du brygger – så du altid ved, hvor længe kaffen har fået. Hvis du er usikker på, hvor lang tid det tager for din brygningsmetode, kan du finde mange opskrifter online.

4. Rengør Dit Kaffeudstyr

Udfordring:

Kaffegrums i f.eks. Dit stempel eller gammel kaffe i kaffekværnen kan gøre din kaffe bitter og ikke smage frisk. 

Løsning:

Rengør dit kaffeudstyr.

Rengøring af kaffekværn

Hvis du har en elektrisk kaffekværn, kan du fjerne de gamle kafferester, der gør din kaffe bitter. Du kan gøre dette ved at køre en rengøringstablet kaldet Urnex Grindz.

Det er en slags organisk sæbe til elektriske kaffekværne.

Bare rolig, produktet er ikke skadeligt for dig, men smager måske lidt underligt.

For at fjerne smagen af ​​det efter rengøringsprocessen skal du dræne lidt kaffe igennem. Så er din kaffekværn ren.

Du kan også støvsuge din elektriske kaffekværn.

Indstil det til den groveste slibegrad. Fjern bønnebeholderen, og sug derefter direkte ind i kværnen.

Vakuumet også bønnebeholderen og beholderen, i hvilken den malede kaffe slutter.

Hvis det er muligt, og du virkelig ønsker at gå all-in på rengøring, kan du adskille din kaffekværn og rengøre alle dele med en børste og en klud. Så er det så rent som nyt.

Rengøring af kaffemaskiner  

Fjern al gammel knurr fra dit bryggeudstyr. Og vær forsigtig. F.eks. Anbefaler vi at adskille dit filter i dit stempel efter hver brug. Der kan være en masse fuzz i filteret, som du ikke kan se.

5: For Meget Kaffe Versus Vand

Udfordring:

”Du har bare brug for en ekstra skefuld kaffe – den skal smage noget”.

Mere er ikke altid rigtigt, især når det kommer til kaffe.

For meget kaffe versus vand kan gøre din kaffe smag for intens og bitter.

Ofte er det fordi du hopper, når du brygger.

Så tager du lidt ekstra kaffe, som normalt ikke ender med et godt resultat.

Løsning:

Tænk på din kaffebrygging. Det er generelt en god ide at bruge den samme mængde kaffe, den samme mængde vand og den samme bryggetid, når du brygger.

Brug en vægt til at veje både kaffen og vandet og et stopur til tiden. Det kan virke kedeligt, men det er virkelig ligesom at følge en madopskrift. Og det er det værd, når du får en god kop kaffe hver gang.

En god tommelfingerregel for at bruge 7 gram kaffe pr. Kop kaffe, når du brygger på kaffetragten eller stempelkanden.

6: Hvor Fint Skal kaffebønnerne Males?

Udfordring:

Hvordan skal kværnen indstilles? Hvis du ikke ved nøjagtigt, hvilken indstilling kværnen skal indstilles på, kan det ofte få kaffen til at blive for intens og bitter.

Dette skyldes, at slibehastigheden ikke passer til brygningsmetoden.

Løsning:

Juster slibegraden til brygningsmetoden. Undersøg graden af ​​slibning, der passer til hvad.

En tommelfingerregel er, at jo længere den malede kaffe er i kontakt med vand, skal kaffebønnernes grovere formales. F.eks. Kaffebønnerne skal males groft til et stempel, da kaffen er i kontakt med vand i 3-4 minutter, hvilket i kaffeuniverset er lang tid.

På den anden side er Espresso kaffe en hurtig brygningsmetode, hvor vandet presses gennem kaffen ved 9 bar, og derfor skal kaffebønnerne formales meget fine. Undersøg om nødvendigt, hvad der anbefales.

Husk: bitterhed i kaffen er ok. Men det må ikke være for bittert, for så overskygger det resten af ​​smagsoplevelsen.

God fornøjelse