Search
Close this search box.
Hvorfor Er Noget Kaffe Mere Bittert End Andet?

Hvorfor er noget kaffe mere bittert end andet?

Hvad kunne være værre end at tro, at du har købt den bedste kaffe til hjemmet, hælde en stor kop op, bringe den op til dine læber, tage den første søde drink og indse, at den er bitter.

En kop kaffe skal sprænge af smag, ikke blive overmandet af bitterhed. Hvorfor ender kaffe engang med at være bitter?

Skal kaffe faktisk være bitter?

Det er ret interessant, at kaffe så ofte opfattes som bitter. Kaffe må aldrig smage bittert. Kaffe bør snarere have en række forskellige smagsvarianter, fra krydret til blomstret til endda antydninger af chokolade. Faktisk er der et helt smagshjul dedikeret til måder at beskrive god kaffe på. Lad os tage et kig på nogle af årsagerne til bitterhed, og hvordan man undgår dem.

Hvorfor Er Noget Kaffe Mere Bittert End Andet?

Lad os se på de tekniske aspekter: Gør brygningsmetoden en forskel?

Kaffebrygning er faktisk noget af en videnskab. En af hovedårsagerne til, at kaffe kan virke bitter, skyldes overudvinding. Udvindingsprocessen er, hvor smagen trækkes ud af kaffen, hvilket gør klart vand til den lækre mørke bryg. Når vand blandes med kaffegrumset, sker der en kemisk reaktion, hvor smagsstofferne opløses. 

Tricket er at udvinde de lækre smagsforbindelser uden de alt for sure, som har en tendens til at overdøve med mere tid og skabe bitterhed.

Med dette i tankerne, er her et par punkter, der kunne skabe din bitre kop kaffe, og som nemt kan undgås, næste gang du laver en bryg.

Du lader kaffen trække for længe

Dette punkt er især almindeligt, når en fransk presse bruges til at brygge kaffe, da mange mennesker har tendens til at efterlade kaffen i pressen, når de har skubbet stemplet ned. Når jorden efterlades for længe, ​​fortsætter kaffen med at trække ud, efter at de lækre smagsstoffer allerede er blevet ekstraheret. Dette er nemt at rette. 

Hvis du virkelig foretrækker at drikke din kaffe på en afslappet måde, skal du ikke efterlade den i den franske presse, når den er færdigbrygget. Overfør den med det samme til en termokande, som holder den varm.

Du bruger ikke den rigtige størrelse grind.

Maling af kaffebønner kan ændre, hvordan forbindelserne opløses. Det betyder, at hvis bønnerne er for groft malet, risikerer du underudvinding og det fører igen til en fladsmagende kaffe. Men hvis bønnerne er for fintmalet, bliver de overekstraheret, og du står tilbage med bitter kaffe. 

Forskellige brygningsmetoder har en tendens til at kræve forskellige størrelser, så nogle gange skal du eksperimentere lidt for at finde ud af det perfekte søde sted. Men hvis du får en bitter kop, er chancerne gode for, at din kaffe er blevet for finmalet.

Vandet er blevet kogt for varmt

Vandtemperaturen spiller faktisk en stor rolle i kaffebrygning. Kog det for varmt, og du begynder at udvinde de bitre forbindelser. Den ideelle kogetemperatur er 195 -205 grader Fahrenheit for optimal ekstraktion. Kort sagt, lad ikke dit vand overkoge og husk at lade det sidde i et minut lige før du hælder kaffegrumset over.

Udstyret er beskidt

Bitterhed opstår ikke kun fra overudvinding. Kafferester, der er blevet tilovers fra sidste gang, du bryggede en batch, kan helt sikkert påvirke smagen af ​​dine fremtidige kopper. Så sørg for at holde dit bryggeudstyr knirkende rent.


Eliminer bitter kaffe – drik bedre kaffe

Hvad er den bedste måde at fjerne bitter kaffe på? Lad dig ikke nøjes med kaffe af lav kvalitet. Det bedste kaffe er skyggedyrket, hvilket betyder, at den naturligt har mindre syre, hvilket betyder en glattere, mindre bitter kaffe. 

Hvorfor Er Noget Kaffe Mere Bittert End Andet?

Her er 5 ting, du kan ændre med din næste bryg, der kan hjælpe med at lave bedre kaffe:

1. Valg af dine kaffebønner

God kaffe starter med gode bønner! Der er så mange forskellige varianter og smagsvarianter af kaffebønner, og det betyder noget, hvilken du vælger. Visse slags kaffebønner hælder til mere sødt og frugtigt og andre hælder til nødde- og chokoladesiden. Med ristninger har lettere ristninger en tendens til at bevare mere af kaffebønnernes naturlige smag, mens mørke ristninger har en tendens til at have en mere ristet og bitter smag. 

2. Ændring af kaffekværnstørrelse

Overekstraheret kaffe fører til bitter kaffe. Hvis du konsekvent får bitter kaffe, er det måske på tide at ændre din malingsstørrelse. Din maling kan være for lille, hvis den bliver overekstraheret og samtidig. For stor formalingsstørrelse fører til underudvinding og sur kaffe. 

3. Ændring af bryggetid

Efter samme logik for kaffekværnstørrelsen, kan du brygge din kaffe for længe, ​​hvis du konsekvent får bitter kaffe. Eksperimenter og brygg din kaffe i kortere tid, indtil du har brygget en kop kaffe, der er lige som du kan lide den.

4. Tjek for gamle bønner

Forældede kaffebønner smager ikke så friske eller smagfulde sammenlignet med friskristede bønner. Det kan også give mere bitter smag. Generelt er kaffebønner, der er blevet ristet for 3-4 uger siden, forældede. Du ønsker at købe kaffe, der blev ristet for 2 uger siden, eller en af ​​disse konserveringsmetoder. 

5. Kontrol af forhold mellem kaffe og vand

For meget vand kan give en meget fortyndet kaffe, mens for lidt giver en meget stærk og koncentreret kaffe. Et meget almindeligt forhold ved kaffebrygning er 1 del kaffe til 15 dele vand. Eksperimenter med forskellige forhold og mål, indtil du har fået din ønskede smag. 

Opdag

 

Relatede Artikler