Search
Close this search box.
Hvorfor Serveres Espresso Med Vand?

Hvorfor serveres espresso med vand?

Både internet og encyklopædi er tavse om oprindelsen af ​​at servere vand med espresso. Du vil hurtigere finde ud af, hvorfor dinosaurerne døde ud, hvor mange kvinder Bob Marley havde, eller hvor meget Lukas Podolski vil tjene i Górnik Zabrze. Men specifikke fakta i historien om kaffe kan foreslå visse teorier og opklare kaffemysteriet.

Fra vores egen baghave – i det smukke land langs Vistula er der forskellige måder at servere vand med kaffe på. Leń Gdańsk bringer hele flasken til bordet som en form for hilsen på gæsterne. Typika Warszawa fylder glasset, så længe vi er der.

Og hos cafeer som feks Coffeedesk Wilcza har de lavet et separat selvbetjeningsbord, hvor alle kan hælde vand efter deres smag. I disse caféer handler bonusvandet primært om gæstfrihed. Det er dog højst sandsynligt, at servering af vand ikke kun handler om baristaernes høflighed, men også om “kosmetikken” i din mund.

Hvorfor serveres vand til espresso og italiensk savoir faire

Ifølge nogle historier er espresso blev i første omgang serveret med et glas vand, så den kunden kunne sikre sig, at vandet var rent og drikkeligt.

Det var trods alt ikke altid krystalklart i byerne. Med tiden blev postevand erstattet af mousserende vand. For italienerne behøver det dog ikke at være mousserende, så længe det er mineralvand. Mineralerne i vandet rense vores gane og stimulere smagsløgene før den første tår espresso, som er en sensuelt mættet og intens drik. Efter at have drukket espressoen, er du chefen.

Hvis kaffen var fantastisk, giver du glasset tilbage og nyder kaffens lange eftersmag. Hvis det, du har drukket, viser sig at være grimt, vil rent vand redde dig og vaske den dårlige smag væk.

Espresso Og Vand

Endnu et argument for “espresso + vand” er spørgsmålet om hydrering.

For folk, der er følsomme over for koffein eller ikke har udviklet en sådan modstand som en barista (der drikker en liter overflow-kaffe i slutningen af ​​vagten, så den ikke går til spilde), kan espresso være en bombe. Det sorte bryg har vanddrivende egenskaber, så det dehydrerer og afregulerer kroppens mineralbalance. Et glas vand hjælper med at udjævne hydreringen.

På vandets spor

Som tidligere nævnt var en af ​​grundene til at servere vand med espresso at skylle munden efter at have drukket kaffe af dårlig kvalitet. Her kommer vi til et stykke interessant historie. Det er 1901. Luigi Bezzera opfinder den første espressomaskine baseret på strømmen af ​​damp og vand.

I 1903 blev Bezzaras patent købt af Pavoni, som gjorde maskinen berømt over hele verden. På trods af nogle mindre ændringer, Pavoni lavede i designet, løste begge herrer ikke et bestemt problem, der vedrørte dampkaffemaskinesystemet. Kort fortalt, det ekstraherede brygget ujævnt, hvilket nok er grunden til, at det altid var underudvundet. Det var først i 1947, at Giovanni Achille Gaggia erstattet damp med et vandvarmeanlæg og dermed løst problemet.

Espresso

Espresso punch line

Under hensyntagen til den hidtidige undersøgelse kan vi mistænke, at vand begyndte at blive serveret med espresso og blev populært i perioden 1903-1947, da udsugningssystemet i dengang espressomaskiner var underudviklet, og brygget kunne have smagt af bremsevæske. Det er muligt, at også omkring den tid blev en stadig levende tradition for at byde gæster til barer og restauranter med vand født.

Apropos vand: husk at drikke rigeligt af det ikke kun om sommeren, men hele året rundt, for det er meget vigtigt at holde sig hydreret. Og når det kommer til espresso, så drik den som du kan lide den – gerne frisk lige efter brygningen.