Search
Close this search box.
Lav Koncentreret Koldbrygget Kaffe Med Pingvinkaffen

Lav koncentreret koldbrygget kaffe med pingvinkaffen

Lav Koncentreret Koldbrygget Kaffe Med Pingvinkaffen

I de sidste par år har jeg set koldbryggede kaffemaskiner blive bedre og bedre. Hvordan bliver en metode til kaffebrygning, der ikke kræver strøm, bedre? Når alt kommer til alt, er det egentlig kun et par trin at lave koldbrygget kaffe. Udblød malet kaffe i vand i en dag og filtrer derefter kaffegrumset fra. Hvordan forbedrer du den proces? Tre måder kommer til at tænke på.

  1. Gør det nemmere at måle kaffe og vand.
  2. Skab et filter, der gør et godt stykke arbejde med at holde lille jord ude af brygget.
  3. Gør det nemmere at rydde op.

Hvis den, der laver kaffen, ikke roder med den nødvendige mængde kaffe og vand, så bliver kaffen fantastisk. Hvis filteret er godt, vil den kolde bryg være ren og uden slam. Og hvis oprydningen er let, vil kaffeblæseren være mere tilbøjelig til at lave koldbrygget kaffe igen og igen.

Indtast Penguin Coffee. Den nye version af deres koldbrygger opnår alle disse mål, mens de laver et ægte kold kaffebrygkoncentrat.

Pingvin Kaffe Kold Bryg

Penguin Coffee Cold Brew

Penguin Cold Brewer

Jeg har lavet koldbrygget kaffe med flere bryggere. Det første jeg bemærkede ved Penguin er, at glasset er meget tykkere end de andre. Dette er en robust koldbrygger. Hvis du banker på siden af ​​denne brygger, vil den ikke flyve ud af disken.

Den anden ting jeg lagde mærke til var filteret. Stålfilteret bruger de mindste huller, jeg nogensinde har set på et koldbrygget kaffefilter. Penguins produktguide siger, at de er mikroskopiske huller. Jo mindre huller, jo renere kaffe. Filteret er også større og kan rumme mere kaffe end andre kolde bryggere, som jeg har brugt.

Koldbrygget Stålfilter

Penguin Coffee bryg stålfilter med mikroskopiske huller.

Der er to modeller af Penguin Coffee Cold Brewer. 1,2 L giver 725 ml (24,5 ounce) og 1,6 L giver 975 ml (33 ounce).

Lad os lave noget kaffe.

#1 Kværn kaffe

1,2 L-modellen kan rumme op til 225 gram kaffe og 1,6 L-modellen kan gå op til 280 gram. Du behøver ikke bruge så meget kaffe. Det er kun de mængder, som filteret kan indeholde. Hvis du vil lave en koncentreret koldbryg, skal du brygge med et næsten fuldt filter. Men du kan altid bruge mindre kaffe.

Brug en medium til en mellemgrov jord til den kolde bryg.

 Kold bryg er tilgivende.

#2 Placer filter inde i glaskaraffel

Filteret tætner glasset tæt, så sæt filteret i, da der ikke er nogen risiko for, at kaffegrums kommer rundt om filteret, når det tilføjes i næste trin.

Pingvin Koldbrygger

Min 1,6L Penguin Cold Brewer, før jeg tilføjer kaffegrums til filteret.

#3 Tilføj malet kaffe til filteret

Jeg vil ofte række ud efter min AeroPress-tragt for at fylde kaffegrums i bryggere, men Penguin-filteret var bredt nok til, at det ikke var nødvendigt. Jeg har lige hældt den malede kaffe direkte i filteret.

Tilsæt Kaffegrums Til Koldbryggeren

Pingvinen fyldt med malet kaffe.

#4 Fyld Brewer med vand

Tilsæt langsomt koldt vand over i Penguin Brewer, indtil kaffegrumset er dækket. Penguin laver en mere koncentreret koldbryg end andre koldbryggere på markedet. Det betyder, at du vil skære den med vand senere. Din anden mulighed er at bruge færre jorde og mere vand under brygningen. Enten vil virke.

Til denne tutorial bruger jeg 280 gram kaffe (1,6 L-modellen) og fylder bryggeren med vand, som dækker hele jorden.

#5 Vent 24+ timer

Læg låget på toppen af ​​bryggeren og vent. Låget dækker bryggeren helt, så ingen støv eller insekter vil finde vej ind i din bryg. Placer nu bryggeren af ​​vejen til næste dag eller deromkring. Jeg har fået fremragende resultater fra bryg mellem 24 og 36 timer.

Her er et valgfrit tip, der måske eller måske ikke hjælper med ekstraktion. Jeg har fået for vane med jævne mellemrum at løfte bryggeren og give den et blidt vrikke. Min tankegang er, at en lille vandbevægelse kan hjælpe med udvinding. Igen er dette et valgfrit trin.

Pingvin Koldt Bryg

Efter at have taget dette billede, tilføjede jeg lidt mere vand.

#6 Brug filterholderen til at samle mere kaffe

Når brygget er slut, vil du gerne samle din kaffe, men du vil heller ikke miste kaffen, der stadig er fanget i jorden. Pingvinen leveres med en filterholder, som bruges til at støtte filteret, så vand, der stadig er fanget inde i kaffegrumset, kan drænes og opsamles. Dette er en smart måde at fange den mest koncentrerede kaffe.

Dræn Koldbryg

Brug af filterholderen til at opsamle koncentreret koldt bryg fra filteret.

#7 Fjern filter og krukke

Jeg var i stand til at krukke lidt over en kvarts krukke koldtbrygkoncentrat. Jeg vil gerne understrege ordet koncentrere sig. For min smag var jeg nødt til at skære den med 1,5 til 2 dele vand til 1 del kaffe, før jeg drak. Hvis du ikke gør dette, skal du være forberedt på et massivt hit af koffein.

Du kan bruge Penguin til at opbevare din kolde bryg. Det gør jeg ikke, bare fordi jeg vil forberede mit næste bryg, før jeg løber tør for det forrige bryg. 😎

Super Koncentrat Koldt Bryg

Cold Brew koncentrat

#8 Ryd op

Slå det brugte kaffegrums ned i en kompostbeholder eller i din have. Skyl derefter filteret og krukken godt igennem. I modsætning til andre kolde bryggere kan filterbunden fjernes for nem rengøring.

For mindre hyppig og dybere rengøring tåler alle delene opvaskemaskine. Indimellem kan det være godt at køre de rustfrie dele og glas gennem opvaskemaskinen. I løbet af måneders brug kan kaffeolier ophobes på indersiden af ​​filteret, og det supervarme vand i opvaskemaskinen bryder dem op og renser virkelig filteret.

Pingvin Bundfilter

Filteret har en aftagelig bunddæksel for nem rengøring.

Koncentreret Cold Brew

Ikke alle kolde bryggere er lige. Filterstørrelserne og krukkestørrelserne varierer alle. Det betyder, at hver brygger vil lave en kold bryg af forskellige styrker. Så koncentrationsniveauet vil variere. Penguin laver en kold bryg, der er mere koncentreret end de andre kolde bryggere, jeg har brugt.

Fordi koldt bryg er et koncentrat, skal du skære det med vand. Hvor meget vand er virkelig op til, og hvad du kan lide. Hvad jeg råder dig til at gøre, uanset om du bruger Penguin eller en anden koldbrygger, er efter dit første brygeksperiment ved at blande vand med små prøver i forskellige styrker for at bestemme, hvad der smager bedst for dig. Når du kender dit bedste forhold, er du klar.

Til Kold Brygning

Server og nyd!

Penguin kaffe anmeldelse

Penguin Coffee Cold Brewer er min nye favorit koldbrygger. Den er robust. Den fylder ikke meget, laver en super ren koncentreret koldbryg og er nem at rydde op. Fordi den er dobbelt så koncentreret som min tidligere koldbrygger, skal jeg nu kun brygge halvt så ofte, hvilket også sparer mig tid.

Hvis du ønsker at spare penge ved at lave koldt brygge derhjemme, kan jeg varmt anbefale Penguin.

Opdatering: Version 2.0 er nu ude med stærkere glas og et bedre filter. Jeg kan virkelig godt lide, hvor nemt det er at fjerne endedækslet på filteret nu.