Search
Close this search box.
Opskrifter Til Lækker Iskaffe – 3 Af Vores Favoritter

Opskrifter Til Lækker Iskaffe - 3 Af Vores Favoritter

Jeg ved ikke hvorfor, men i de varme somre elsker jeg absolut at lave iskaffe. Der er intet bedre end at sidde i solen en søndag eftermiddag og nyde en iskaffe. En af livets små glæder antager jeg.

Nedenfor finder du 3 absolut fantastiske iskaffeopskrifter, som jeg troede, jeg ville dele med dig.

Jeg håber virkelig, du vil prøve en af ​​dem, næste gang solskinnet rammer dit ansigt.

Den Klassiske iskaffe

Opskrifter Til Lækker Iskaffe – 3 Af Vores Favoritter

Hvis du har brug for en iskaffe, der er lidt mere “solid” i smagen, er der også et tilbud på den. Det er en af ​​mine personlige favoritter og er også relativt enkel at lave.

Hvad du har brug for er:

  • En blender
  • Isterninger
  • vanilje is
  • Mælk
  • Din yndlingskaffe og et højt glas

Proceduren er faktisk super enkel – alt er bare i blenderen:

  1. Du lægger 4-5 isterninger i blenderen efterfulgt af 1 skive vanilleis svarende til ca. 100 ml (du kan selv variere det efter dine smagsbehov).
  2. Tilføj ca. 1 dl mælk (her kan du nemt nøjes med mini- eller letmælk, da isen fylder nok).
  3. Afslut hældningen ca. 1-2 dl (afhængigt af styrken) af friskbrygget kaffe i. Jeg bruger normalt et dobbelt espresso-shot, men dit eget yndlingsbryg gør også tricket, det være sig filter, Aeropress eller noget andet.
  4. Bland det hele, indtil det har den rigtige konsistens. Hvis det er for tyktflydende, kan du tilføje lidt mere mælk og blande igen.
  5. Hæld på glas og nyd – muligvis. med hele isterninger.

Den Enkle (Og "Sunde") iskaffe

Opskrifter Til Lækker Iskaffe – 3 Af Vores Favoritter

Som navnet antyder, kræver det ikke mange rettelser eller ingredienser for at brygge denne iskaffe. Så hvis du vil have en hurtig nedkøling i solen uden at skulle bruge for længe i køkkenet, er denne en god satsning.

Alt du har brug for er:

  • Kølet eller friskbrygget kaffe
  • Mælk
  • Isterninger
  • (Rør) sukker

Derefter er det let at komme i gang:

  1. Fyld et glas med isterninger.
  2. Hæld 1-2 kopper kaffe i glasset. Jeg brygger normalt en dobbelt espresso skudt i glasset, men filterkaffe eller Aeropress kan også let bruges. Hvis du bruger friskbrygget kaffe, smelter isterningerne selvfølgelig hurtigt, så har nogle. ekstra isterninger klar til at supplere med til sidst.
  3. Hvis du har en sød tand, eller hvis du normalt bruger sukker i din kaffe, skal du blande den med isterningerne og kaffe nu. Rørsukker kan anbefales, hvis det er på lager.
  4. Hæld ca. 2-3 dl mælk i. Jeg har normalt brugt mini- eller letmælk, men hvis du vil have en lidt mere sød / fuld smag, kan du muligvis. Brug sødmælk.
  5. Nyd din iskaffe.

Kaffen kan også let gøres sort, hvis du ikke er interesseret i mælk i kaffen. Så fanger du også flere af nuancer af kaffe. I så fald skal du bare hælde mere kaffe i stedet for mælken.

Det Ultimative iskaffe

Hvis du har brug for at gå på linjen helt, kommer her en ikke helt sund opskrift på en ret fantastisk iskaffe, der kalorisk kan svare til et måltid.

Ingredienslisten er lidt længere end de foregående – men det er det værd:

  • En blender
  • Vanilje is
  • Mælk
  • Isterninger
  • Oreo cookies
  • flødeskum til toppen (dem på spraydåser er lidt lettere at håndtere)
  • chokoladesirup – ikke et must.
  • Din yndlingskaffe og et højt glas.

Selvom ingredienslisten er lidt længere, er proceduren næsten lige så enkel som “The Classic”, da det hele bare skal blandes (undtagen flødeskum).

  1. Læg 4-5 isterninger i blenderen efterfulgt af 1 skive vanilleis (ca. 100 ml).
  2. Hæld 1 kop mælk (mini- eller fedtfattig mælk er tilstrækkelig).
  3. Knæk 4 Oreo-cookies i to og tilføj.
  4. Hvis du har chokoladesirup (muligvis karamel), så hæld 1 spsk. i.
  5. Hæld 1-2 dl (afhængigt af styrken) på din yndlingskaffe i dit eget bryggelyst. Igen bruger jeg normalt et dobbelt espresso-shot.
  6. Bland ingredienser indtil ønsket konsistens – tilføj eventuelle. med ekstra mælk og bland igen.
  7. Hæld på glas og nyd – muligvis. med hele isterninger – og top med flødeskum, hvis du ønsker det.

Bonus opskrift!

Jeg tilføjede en lille bonusopskrift, fordi jeg huskede, at jeg modtog denne drink på en lille cafe i Italien for et stykke tid tilbage. Smagt fantastisk, så jeg ville naturligvis dele det med jer.

  1. Begynd at brygge espresso. Det skal starte med at flyde i en fed stråle og derefter stoppe, når strålen bliver tynd og næsten gennemsigtig. 
  2. Fyld derefter en stor 35 cl. glas op med isterninger 
  3. Hæld din friskbryggede espresso i glasset med isterninger 
  4. Hæld derefter 2 cl rørsukkersirup i det samme glas
  5. Top glasset med iskold mælk
  6. Rør med et sugerør 
  7. Nyd din iskaffe og lav en ny.

 

Håber du kan lide iskaffeopskrifterne – Velkommen! 🙂