Search
Close this search box.
Sådan Laver Du Iskaffe Med Gabi Drip Master

Sådan laver du iskaffe med Gabi Drip Master

For et par uger siden fik jeg den idé, at Gabi faktisk har det perfekte design til at lave iskaffe.

Is kaffe

Iskaffe er anderledes end den mere populære kolde bryg. Cold Brew tager timer at lave, hvorimod iskaffe tager minutter.

Iskaffe, som også kaldes japansk iskaffe, laves ved at brygge kaffe direkte over is. Dette afkøler øjeblikkeligt kaffen, samtidig med at smagen bevares. For at undgå at få en vandig kaffe, deles mængden af ​​vand, der bruges ved brygning, mellem det varme vand og isen. Mange kaffeelskere foretrækker iskaffe frem for koldbrygget, da det har en tendens til at smage som en afkølet forfriskende version af den varme kaffe. Uanset surhedsgrad eller smagsnoter, den varme version har, forbliver den. Og hvis du får det rigtige vandforhold, smager det ikke svagt.

Radioen

Et typisk forhold for iskaffe er 60 % varmt vand og 40 % is efter vægt. Jeg placerede Gabi’en på min digitale vægt, nulstillede den og fyldte den med isterninger. Isterningerne hobede sig over toppen af ​​bryggeren. Vægten viste 111 gram. Hvis det varme vand er 150 gram, svarer det til 57 % varmt vand. Perfekt!

Lad os brygge noget iskaffe.

#1 Fyld Gabi Topkammer med isterninger

Du behøver ikke en vægt. Læg bare isterninger i det øverste kammer på din Gabi, indtil det ligner dette billede. Hvis dine isterninger er mindre i størrelse, vil de fylde mere i kammeret, så brug lidt mindre.

Veje Is

#2 Flyt isen til et glas

Vi brugte kun det øverste kammer på Gabi som en måde at måle isen på. Da den bryggede kaffe vil lande på isen, skal du overføre isen til et glas.

Overføre Is

#3 Tilsæt malet kaffe og placer over kruset

Læg 20 gram mellemmalet kaffe i filteret. Placer filteret i drypperen og sæt derefter drypperen over glasset, der holder isen.

Gabi Dripper Iskaffe

#4 Placer den tilsluttede vandflaske/vandtud over drypperen

Placer den tilsluttede vandflaske og vandudløbet på drypperen. Nu er bryggestablen færdig.

#5 Tilsæt vand

Opvarm vand til 200° F. Fyld vandflasken til toppen bare én gang.

Brewing Iced Coffee

Iskaffe På Gabi-Drypperen

#6 Fjern Brewer og nyd!

Det er det. En supernem måde at lave iskaffe på.

Færdig Iskaffe

Konklusion

Min anelse om, at Gabi Dripper ville være den perfekte måde at lave iskaffe uden at skulle lave matematik, var korrekt. Det øverste kammer, når det er fyldt med is, rummer omkring 40 % af vandvægten til en bryg, hvilket er ideelt til iskaffe.

Smagen var let og forfriskende, hvilket er præcis, hvad jeg vil have fra iskaffe. Hvis du ønsker en stærkere iskaffe, så prøv at bruge en Clever, da du kan forlænge bryggets længde med den drypper.