Search
Close this search box.
Sådan Laver Du Pour-over Kaffe Ved Hjælp Af En Klud

Sådan laver du pour-over kaffe ved hjælp af en klud

Mit liv er dedikeret til kaffevækst, dyrkning og genopdagelse af fortiden i forhold til de forskellige metoder til kaffebrygning.

Jeg fanger fortiden med svage minder om min mor, der laver kaffe.

Disse minder hjælper mig med at genskabe metoder til kaffebrygning.

Så øver jeg det samme scenarie, hvor jeg lærer en perfekt metode til, hvordan vi bryggede kaffe før i tiden.

Historie

Det var omkring 1975, da jeg så min mor stå tidligt op om morgenen for at tilberede en opskænket kaffe.

Hun brugte et mellemstort kobberkar, der dækkede toppen af ​​karret med en musselinklud bundet til karrets rand.

Den klud ville dække, si og filtrere kaffekværnen. Hun brugte et formalet kaffepulver lavet af en blanding af ristet Robusta og Arabica.

Afhængigt af antallet af medlemmer i huset satte hun et par spiseskefulde på det stofområde, der var nedsænket i karret.

Min mor opvarmede varmt vand ved hjælp af en kedel lavet af aluminium.

Kedlen blev opvarmet ved hjælp af en brændeovn, og komfuret blev designet af min far til at opvarme vand til badning, som blev opbevaret i en olietromle, der havde udgang til en kogeplade. Vandet blev trukket ud af brønden.

Når vandet var opvarmet, hældte hun det varme vand fra kedlens gåsehalset ud oven på kaffekværnen i en cirkulær bevægelse.

Efter at have ventet i 3 til 5 minutter, ville kluden blive fjernet og presset i hånden ved hjælp af en serveringsske for at få hver dråbe af kaffebryg.

Der ville være en kage af kaffegrums tilbage inde i klædet, som blev smidt væk under planterne som kompost. Endelig ville kaffeafkogningen være tilgængelig i karret.

Jeg kan huske, at smagen var rig med aroma af kaffebryg, da den blev hældt i små keramik- eller stålkopper.

Med tilsætning af mælk og sukker efter smag blev slutresultatet en dejlig kop kaffe hver dag tidligt om morgenen.

Lad os lave noget kaffe.

Hæld kaffemetoden med en klud

Re-Creating & Demonstrating, 1975 (45 år siden) Kaffebrygningsproces i 2020.

#1 Kværn kaffe

Placer en spiseskefuld malet kaffepulver for hver kop kaffe, du ønsker at lave.

Jeg pulvermaler normalt min kaffebønne med en morter og støder. Jeg bruger en 80% Arabica og 20% ​​Robusta blanding. Brug den kaffe eller blanding, du foretrækker.

Kaffemalet Blanding

#2 Forbered en muslinklud

Forbered en hvid musselinklud eller en multifunktionel osteklud til dit kar eller din keramiske gryde.

Forberedelsesklud Til Brygning

#3 Tilføj kaffekværn oven på kluden

Kontroller, at kluden er fastgjort korrekt på kanten med en tråd, og skub derefter kluden ned for at være i stand til at holde kværnen og hældt varmt vand.

Tilføje Kaffe Til Klud

#4 Tilsæt varmt vand til kaffegrums

Hæld varmt vand i en cirkulær bevægelse, beskyt dig selv mod at komme i kontakt med varmt vand. Når vandet løber gennem kluden ned i gryden, er det tid til at presse den resterende kaffe.

Processen mellem at hælde varmt vand og overføre den varme kaffe til en kop er cirka 3-5 minutter.

Tilsæt Varmt Vand

#5 Klem kaffekværnen

Brug en køkkentang til at klemme kluden og si kaffebryg om nødvendigt.

Klemme Klud

#6 Hæld kaffeafkogningen i en keramisk kop

Hæld forsigtigt kaffeafkogningen i en kop. Du kan bruge en si, hvis det er nødvendigt.

Smid de resterende gennemblødte gryn i din havekrukke. Kluden kan genbruges ved at skylle den med rent vand.

Til Kaffe

#7 Tilsæt mælk og sukker efter smag

Tilsæt mælk og sukker efter smag.

Du kan genopvarme kaffen efter behov. Opbevar de resterende kværn i en godt lukket beholder.

Tilsæt Sukker Til Kaffen