Search
Close this search box.
Sådan Laver Du V60-kaffe

Sådan laver du V60-kaffe

En af de ting, jeg elsker ved at lave en god kop kaffe, er, hvor nemt det faktisk kan være at lave en god konsekvent.

Men det meste af tiden udelukker dette faktisk visse brygningsmetoder.

Der var engang, jeg ville anbefale V60 som en god begynderbryggemetode. Det ser så simpelt ud, gør det ikke? Det er en kegle, du tilføjer kaffe, du hælder vand … hvad er så kompliceret?

I modsætning til de fleste pour-over brygningsmetoder er hele brygningen af ​​kaffen faktisk helt i dine hænder. Du styrer hver eneste nøglevariabel – og det er du sandsynligvis ikke klar over.

Kaffebrygning ved hjælp af pour-over-metoder handler om at få vandet til at trække kaffen ud, når det passerer jorden. Det meste af tiden er den vigtigste variabel, du kontrollerer, malestørrelsen. Så hvis du vil justere, hvordan din kaffe smager, justerer du størrelsen på din maling, og det er det.

Med V60 er den bygget sådan, at der ikke er nogen begrænsning på strømmen af ​​vand ved fartøjet. Du har kontrol over dette flow. Det betyder, at når du ændrer din malestørrelse, ændrer det ikke kun det overfladeareal, vandet har til rådighed for at udvinde kaffe, det ændrer også, hvor meget tid vandet er i kontakt med kaffen.

Kort sagt, det er nemt at dykke ned i, men svært at mestre. At forstå ekstraktionsvariablerne ved at brygge på en V60 er et dybt kaninhul, fyldt med timere, regneark og tonsvis af videoer af folk, der laver alle mulige sjove ting.

Jeg er her for at give dig en nem proces til konsekvent at brygge en fantastisk V60. Lad os give dig værktøjerne til at dykke ned i. Hvis du vil udforske kaninhullet yderligere, er det op til dig…

Ting du skal bruge:

En svanehals-kedel

Til brygning på V60 skal du have en langsomt hældende Kedel, typisk en svanehals. Hurtigheden og delikatessen, hvormed du tilsætter vand til kaffen, er afgørende. Hvis du har en typisk vandkedel, kommer du kun til at skvulpe vand ind i bryggeren. Denne unøjagtighed vil føre til inkonsekvent kaffebrygning. Jeg er stor fan af Fellow’s Kettle.

Du kan ikke brygge en konsekvent V60, hvis du ikke vejer din kaffe og dit vand.

V60, filtre osv

Det er nok indlysende, men du har brug for en V60, filtrene og noget at brygge ind i. Der findes en række forskellige V60’ere, og hvilken materialeversion du får er i høj grad personlig præference. Det eneste, det vil påvirke (bortset fra, hvordan du har det med at bruge det), er temperaturen. Mere solidt materiale V60’er som porcelæn eller kobber vil kræve mere opmærksom forvarmning, så de ikke falder din brygtemperatur, når du begynder at brygge (nogle vil hævde, at disse bryggere også holder brygtemperaturen bedre, men jeg har ikke været i stand til at bekræfte dette) .

Kaffen

Hvis du skal tage dig tid til at brygge sådan en håndlavet bryg, kan du lige så godt få dig en god kaffe. En af mine bedste anbefalinger er Conduit Coffee – tag fat i en af ​​deres singler.

Lad os brygge

#1 Kværn kaffe

Brug The Coffee Grind Chart, find dig selv en mellemfin formaling. V60 vil brygge godt fra fint helt til groft afhængigt af metoder, men til at starte med vil vi bruge en traditionel mellemfin maling.

V60 Kaffekværn Størrelse

Kaffekværnstørrelse til V60 kaffe

#2 Skyl dit filter

Det er vigtigt at køre dit filter, når du brygger på V60 – både for at fjerne papirsmag, og også for at forvarme bryggebeholderen (der er også et argument, der skal argumenteres for, hvordan filteret kommer til at sætte bryggeren, efterhånden som den skylles – men det gør jeg ikke har nogen test for at understøtte vigtigheden af ​​dette aspekt).

Ved forvarmning vil forskellige V60-bryggemetoder interagere med bryggens varme på forskellige måder. Det er muligt at få en brygger til at trække så meget varme ud af brygget, at man dypper for lavt og ender med en dårlig udsugning. Kort sagt, forvarm bare din brygger med næsten-kogende vand.

V60 Kaffeskyllefilter

Skyl papirfilteret

#3 Tilføj din grund

Jeg kan godt lide et standardforhold på 16:1 (vand til kaffe) til brygning på V60. Alle trinene nedenfor vil være de samme, uanset hvor meget kaffe du bruger. Til dette eksempel brugte jeg 25 gram kaffebrygning med 400 gram vand.

V60 Kaffe Tilsæt Grums

Tilsæt kaffegrums

#4 Bloom

Den første hældning vil give os vores ‘blomstring’ – vandet kommer i kontakt med jorden, frigiver gasser og puster bryggebedet op, så det ser ud som om det blomstrer. Dette er vigtigt for at få disse gasser ud af vejen for brygningsprocessen, og også for at forberede grunden til fuld ekstraktion.

Udvinding af kaffe handler om, at vand trækker de opløselige forbindelser ud af kaffegrumset. Grunde, der er mættede, vil lettere frigive disse forbindelser. Tænk på det som at hælde vand på et blomsterbed, der er tørt vs. vådt. I det tørre blomsterbed vil vandet bare løbe af. I det fugtige blomsterbed bliver vandet absorberet. Dette er en lignende interaktion.

Til blomstringen tilsætter jeg 1,5-2x gram vand, da der er kaffegrums. Så ved 25 gram kaffe tilføjer jeg 40-50 gram vand for at blomstre (sørg bare for, at du dækker jorden og intet ser tørt ud). Vent derefter 30-45 sekunder (jeg venter, indtil grundsengen holder op med at bevæge sig).

V60 Kaffeblomst

Bloom #1

V60 Coffee Bloom 2

Blomstringen #2

V60 Coffee Bloom 3

Blomstringen #3

#5 Den første hældning

Jeg har en tendens til at opdele min hældning af V60 i 2-4 sæt hælde. Jeg kan godt lide at tage denne mere afslappede tilgang, fordi det kræver mindre mental energi at behandle, men jeg får stadig en konsekvent velsmagende bryg. Jeg synes, det er et godt sted at starte. Du finder andre metoder, som har meget strenge hældningsmålinger.

Efter blomstringen er færdig, start den første hældning. Jeg hælder langsomt ved hjælp af koncentriske cirkler for at fordele vandet jævnt over jorden. Hvis du bare skulle hælde lige ind i midten, vil du have en ujævn vandstrøm gennem grunden, hvilket vil reducere kvaliteten af ​​dit bryg. Hæld bare i cirkler og dæk det hele jævnt med vand.

I den første hældning hælder jeg indtil omkring 2/3 af bryggeren er fyldt – jeg kan godt lide at efterlade lidt plads mod toppen til næste trin.

Ved brygning med 25 gram kaffe tager dette trin mig normalt fra 100-150 gram vand, alt efter hvor hurtigt jeg hælder.

V60 Kaffe Første Skænk

Den første hældning #1

V60 Kaffegraner Hæld 2

Den første hældning #2

#6 The Spin

Efter den første hældning plukker jeg V60’eren lige af kanden og giver den et lille spin, og slår jord ud af siden af ​​bryggeren. Dette er også med til at sikre, at al jorden og vandet er jævnt mættet. Jeg synes, at dette tidligt fører til en sødere og bedre smagende kaffe (på grund af mere jævn ekstraktion gennem hele brygget).

V60 Kaffe - Spin

The Spin

#7 hælder 2-4

Efter den første centrifugering lader jeg vandet ‘trække’ mere ned gennem kaffen, før jeg fortsætter med at hælde. Herfra jeg og for det meste eyeballing, men jeg sørger for at begynde at hælde lidt før vandstanden møder jordoverfladen.

Når du begynder at hælde igen, så gør det forsigtigt. Du ønsker at forstyrre grunden så lidt som muligt.
I hver af disse fortsatte hældninger hælder jeg helt op til det forrige hældeniveau, lader vandet trække ned og fortsætter derefter, indtil jeg har nået min endelige vægt på 400 gram.

V60 Kaffe - Flere Skænke

Yderligere hældninger

#8 Det sidste spin

Jeg tilføjer endnu et sidste spin efter at have tilføjet den sidste smule vand, bare for at sikre, at der er en fuldstændig jævn ekstraktion, der går igennem til slutningen.

V60 Kaffe Sidste Spin

Det sidste spin

V60 Kaffe Færdig

Efterbehandling

#9 Færdig

Server og nyd