Search
Close this search box.
Tiramisu Opskrift: En Af ​​vores Foretrukne Kaffedesserter!

Tiramisu opskrift: en af ​​vores foretrukne kaffedesserter!

Hvordan forbedrer du dit humør hurtigt og i en lækker stil? Det er nemt. Lav en italiensk tiramisu og spis den med en aromatisk espresso. Denne kaffedessert er et anstændigt boost af positiv energi og en fremragende øjenåbner. Når alt kommer til alt betyder “tira mi sù” “forbedre mit humør” (bogstaveligt talt “løft mig op”).

Klassisk kaffe tiramisu

Tiramisu er en yderst simpel dessert bestående af aflange ladyfinger cookies, stærk kaffe og en tyk fløjlscreme baseret på æggeblommer og mascarponeost. Og selvom den ikke indeholder mange ingredienser, og tilberedningen er begrænset til et par trin, har den allerede haft mange varianter, der er mere eller mindre forskellige fra hinanden. Jeg vil dog vise dig, hvordan du tilbereder en original tiramisu-dessert, som fra en italiensk mamma, men i en bekvem form, serveret i kopper eller glas.

I denne version smager det ikke kun lækkert, det er også en fryd for øjet.

Tiramisu Og Bialetti Moka Gryde

Spar ikke på god kaffe!

Grundlaget for opskriften på tiramisu er kaffe, hvis smag er absolut dominerende og er ansvarlig for dens karakter. Så det er vigtigt, at kaffen er af god kvalitet, nyristet og ordentligt malet. Til iblødsætning af ladyfingers bruger vi espresso fra en espressomaskine eller stærk kaffe fra en italiener moka kande. Begge metoder garanterer en perfekt dyb bryg, og dermed en kaffe-intens, vækkende dessert.

Dessert eller morgenmad?

Delikat, smeltende i munden tiramisu rigeligt drysset med kakao eller revet mørkt chokolade, serveret med en kort sort vil være den perfekte krone på mange unikke lejligheder. Men på grund af, at den er tilberedt på et øjeblik, kan du ligesom italienerne nyde den til brunch, især på varmere dage. Hvis det ikke er for ofte, bør du overveje at tilføje noget vin. 😉 Prøv det alligevel!

Tiramisu Opskrift

Tiramisu – en simpel opskrift

Ingredienser (2 portioner):

  • 6-9 aflange ladyfinger cookies,
  • 100 ml koldt espresso eller kold, stærk kaffe fra moka-kanden,
  • 20 ml marsala vin (valgfrit),
  • 250 g mascarpone ost,
  • 2 friske æggeblommer,
  • 2-3 spiseskefulde fint sukker,
  • bitter kakao eller revet mørkt chokolade at drysse.

Forberedelse:

  1. Brug en røremaskine til at piske æggeblommer (skold de hele æg på forhånd) og sukker til det er lyst og luftigt (det tager et par minutter).
  2. Bland hele tiden, tilsæt mascarponeost i et par omgange.
  3. Bræk ladyfingers i to, så de passer i kopper/glas, læg dem i blød i kaffe (valgfrit med marsalavin) og læg dem i et fad (for mig er 2 halvdele nok til et lag, men 3 passer i de bredere glas). Kom en portion creme på ladyfingers.
  4. Læg endnu et lag ladyfingers gennemvædet i kaffe og fløde.
  5. Afslut med det sidste lag og stil til side i køleskabet, så desserten køler godt af.
  6. Drys den stærkt afkølede dessert med mørk kakao eller revet mørk chokolade inden servering.

Jeg garanterer, at den cremede tiramisu vil stjæle dit hjerte, og du vil gøre det mange gange. Gå videre, nyd denne opskrift og del den med andre fans af slik og kaffe.

Bialetti Mokkagryde Og Lækker Tiramisu