Search
Close this search box.
Vegetar Cappucino – Hvilken Mælk Skal Jeg Bruge?

Vegetar cappucino – Hvilken mælk skal jeg bruge?

Mælken til en cappuccino er ikke kun komælk! 1. november er “VegCappuccino Day”, en mulighed for at opdage – med en ekspert – alle de vegetabilske mælkealternativer til brug derhjemme eller i baren (godt og ikke kun for veganere)

Der er dem, der ikke ønsker at høre om vegansk filosofi. Eller der er dem, der nøje følger den på alle tider af døgnet. Der er sympatisørerne, flexitarianerne, og så er der de nysgerrige, der gerne vil prøve alt – inklusive soja, ris eller mandelmælk – til ren fornøjelse for ganen. Som vi gjorde i anledning af VegCappuccino-dagen den 1. november 2013.

Men lad os starte i etaper. Lad os starte fra morgenmaden.

For den 1. november fejrer vi den første VegCappuccino-dag , en kampagne promoveret af den italienske veganerforening i anledning af World Vegan Day. Mange italienske barer har allerede tilsluttet sig initiativet. En veg cappuccio er en cappuccino tilberedt på klassisk vis, men uden animalsk mælk, erstattet af vegetabilsk mælk.

Vegetar Cappucino – Hvilken Mælk Skal Jeg Bruge?

Luca, ejer af Soul Kitchen – Vegan and Raw Food i Torino forklarer, hvad en vegansk cappuccino er, og hvordan man tilbereder den sammen med så mange andre veganske lækkerier. “Vi får en vegansk cappuccino med samme proces som en normal cappuccino , derfor er grundingrediensen kaffe, med den eneste forskel, at bovin mælk erstattes af vegetabilsk mælk . Det bedste er bestemt sojamælk, da det blandt vegetabilsk mælk, såsom ris eller mandler, er den med den største mængde fedt: hvilket er afgørende for at opnå et godt skum”.
Men man skal passe på: ”Der findes forskellige typer sojamælk: Mange virksomheder vælger i dag soja – netop ud fra mængden af ​​fedt, for at få en mælk, der er så vandig som muligt og bedst af en kvalitet. synspunkt”.

Rismælk derimod hæver ikke nok , det vil sige den inkorporerer luften, men formår ikke at skabe et cremet og tæt skum, men kun et produkt baseret på bobler, som ikke garanterer en god cappuccino. Mandelmælk er tværtimod perfekt til en espresso , det glæder alle, men det er ikke det rigtige valg til cappuccino, fordi smagen er for invasiv.
Hvis mælken derfor er soja, er kaffeblandingen Terre Alte di Vergnano (en meget blød blanding, med blomsteraroma og “holdbar” så længe den langsomme og lette brænderistning finder sted i Torino fængsel og er lavet af det sociale kooperativ Pausa Cafè), som Luca også laver kager med, veganske og “bare” på samme tid.

Luca er en rigtig ekspert i grønt- og råverdenen, da han har været veganer i mange år og i en periode af sit liv prøvede udelukkende at spise rå frugt. Et valg frem for alt etisk, konsolideret dag efter dag ved at indse, hvor meget bedre og fit du kan føle dig.


“Soul Kitchen – Vegan and Raw Food var et sandt spring ud i tomrummet, jeg vidste ikke, hvordan det ville være blevet, men jeg kan sige, at fem måneder efter åbningen er jeg meget tilfreds. Den veganske filosofi breder sig virkelig, og raw food er i fremmarch. I min restaurant byder jeg på mange råretter, selvom en af ​​mine mest repræsentative opskrifter er seitan en croute. Jeg tilbereder den personligt, og jeg serverer den med årstidens produkter. Til denne vinter tænker jeg på en meget speciel forberedelse… seitan og kaffe! ”.
Det næste skridt for Soul Kitchen Restaurant? Bliv også cafeteria,åben til frokost og til eftermiddagssnacks, med så mange strengt veganske lækkerier, der vil ledsage cappuccino, te, kaffe, chokolade…

Personligt ville jeg aldrig kunne leve som veganer, men syntes det er et interessat koncept.

Der er er bare for mange spørgsmål ang sundhed, vitamin mangel osv… + jeg elser kød, såå.. Men stadig super godt at kunne mødes over en capppucino 🙂

Opdag

 

Relatede Artikler